Φήμες για το Fable 4

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Φήμες για το Fable 4

Φήμες για το Fable 4

Η νέα προσθήκη της σειράς μπορεί να είναι MMO. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/5/16] Η πάλαι ποτέ εταιρεία ανάπτυξης Lionhead Studios επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Fable 4, κάτι που έβρισκε την Microsoft αντίθετη, σύμφωνα με το Kotaku.

Ο Peter Molyneux και ο John McCormack (art director) επιθυμούσαν να δημιουργήσουν με την παλιά τους εταιρεία ένα ακόμη πιο σκοτεινό Action RPG αντί για το Fable Legends (που κόστισε 75 εκατομμύρια δολάρια). Το σκηνικό θα διεξαγόταν σε Βικτωριανή εποχή, με τραμ και ιπτάμενες μηχανές (άρα ενδεχομένως και steampunk στοιχεία). Η Microsoft δεν ήθελε κάτι τέτοιο.

Οι developers θα προσέθεταν ακόμη και ιερόδουλες, αλλά και πιο έντονη δόση χιούμορ, κάνοντας το παιχνίδι πιο προσιτό στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το σενάριο θα διεξαγόταν στο Bowerstone που ουσιαστικά θα αποτελούσε το Λονδίνο, με τον Jack the Ripper να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης. Θα υπήρχαν και στοιχεία Βρετανικής μυθολογίας με Dr Jekyll και Mr Hyde. Λόγω διαφωνίας, ο John McCormack αποχώρησε το 2012 (όπως και ο Molyneux) φτιάχνοντας την εταιρεία ανάπτυξης Another Place Productions. Ένα ακόμη παράπονο του McCormack, πέρα από την διαφωνία για το Fable 4, ήταν ότι η Microsoft ήθελε η Lionhead να φτιάχνει games τα οποία θα δείχνουν περισσότερο την τεχνολογία της κονσόλας και των περιφερειακών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Peter Molyneux πάντοτε έφερνε αντιρρήσεις στην Microsoft και μετά την αποχώρησή του, πολλοί υπάλληλοι πίστευαν ότι η εταιρεία τους θα ήταν πλέον πιο ευάλωτη στις αποφάσεις της μαμάς εταιρείας. Τέλος, ο Molyneux δήλωσε πρόσφατα ότι θα ενδιαφερόταν για ένα Fable 4, αν και εφόσον θα μπορούσε να υλοποιηθεί υπό την πλήρη καθοδήγησή του.

[UPDATE: 25/11/16 - O Molyneux θέλει να δουλέψει για το Fable 4] Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Official Xbox Magazine, o Peter Molyneux δήλωσε ότι θα ήθελε όσο τίποτα να εργαστεί πάνω στο Fable IV. Ο δημιουργός και εμπνευστής της σειράς Fable ανέφερε τα εξής: “Είναι πράγματι τρελό το γεγονός ότι δεν αναπτύσσεται το Fable IV. Θα ήθελα πάρα πολύ να εργαστώ σε αυτό, με την προϋπόθεση ότι θα εργάζονταν σε αυτό όλο το βασικό team (εννοεί προφανώς τους developers της Lionhead Studios).”

O Molyneux ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και η ομάδα του είχαν καταφέρει να "αναστατώσουν" την Microsoft με την περίεργη αίσθηση του χιούμορ τους: "Αυτό το βρετανικό politically incorrect humor που εκδηλώθηκε κυρίως στο Fable με τις ιερόδουλες και τους γάμους ομόφυλους ζευγαριών είχε αναστατώσει την Microsoft. Θυμάμαι ότι έσβησαν τις ρώγες από τα στήθη των γυναικών μόνο και μόνο για να μην προκαλέσουν". Να θυμίσουμε ότι ο Peter Molyneux αποχώρησε από την Lionhead Studios το 2012 και ίδρυσε την δική του εταιρεία την 22 Cans, η οποία μας παρουσίασε πρόσφατα το mobile game The Trail. Παρά τις δηλώσεις του πάντως το μέλλον της σειράς Fable παραμένει αβέβαια ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της Lionhead Studios.

Διαβάστε επίσης για το Fable: Fortune και συζητήστε περισσότερα γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

[UPDATE 2: 30/10/17 - Η Microsoft θέλει ένα νέο Fable] Την πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Fable εξέφρασε η Microsoft. Η Shannon Loftis που συμμετέχει στο publishing team της Xbox δήλωσε: "Το Fable είναι πολύ αγαπητό στην καρδιά μου. Για την ακρίβεια, ένας από τους κύριους λόγους που μετακόμισα στην Αγγλία ήταν για να δουλέψω με την ομάδα πάνω στην δημιουργία του Fable II. Το Fable Fortune κυκλοφορεί πλέον, το γνωστό card game. Λατρεύουμε την IP. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα κάνουμε κάτι μαζί του ή όχι, αλλά μακάρι να είχα την ευκαιρία να επέστρεφα στο Albion". Η υψηλή θέση της στην ομάδα που συμμετέχει θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επιρροή στην απόφαση για την δημιουργία κάποιου νέου Fable game. 

[UPDATE 3: 9/1/18 - Φήμη από πρώην εργαζόμενο της Lionhead] Σύμφωνα με τον πρώην Engine Programmer της Lionhead, Don Williamson, η Microsoft ετοιμάζει το Fable 4.

Μέσω ενός δημοσιεύματος στο Twitter, φωτογραφίζει έμμεσα την Playground Games, την οποία προσέλαβε η Microsoft τον Νοέμβριο για να αναπτύξει ένα open world RPG. Η Playground Games έχει αναπτύξει την σειρά Forza Horizon (με την βοήθεια της Turn10 Studios).

[UPDATE 4: 17/1/18 - Νέα φήμη από την Playground] Η Playground games, την οποία προσέλαβε η Microsoft τον Νοέμβριο για να αναπτύξει ένα open world RPG, αναπτύσσει όντως το Fable, σύμφωνα με πηγή του Eurogamer που προέρχεται μέσα από την Microsoft.

200 developers εργάζονται στο Fable 4 στο Leamington Spa, Warwickshire, της Μ. Βρετανίας. Το παιχνίδι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο development, σύμφωνα με την φήμη. Απ' ότι φαίνεται, έχοντας δεύτερη πηγή φημών, λογικά οι παραπάνω πληροφορίες για το Fable 4 πρέπει να ευσταθούν. 

[UPDATE 5: 29/5/19 - Δημοσιεύθηκε νέο screenshot που διχάζει] 

Η ανακοίνωση του Fable 4 (ή Fable IV) είναι αρκετά πιθανή, όμως η εμφάνιση του game στο Microsoft Mixer, την streaming υπηρεσία της Microsoft, δεν αποτελεί επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με το παρακάτω screenshot, που δημοσιεύθηκε από έναν χρήστη του Reddit, πολλοί υπέθεσαν ότι η Microsoft ίσως βιάστηκε και πρόσθεσε το Fable 4 στην βάση δεδομένων του πολύ νωρίς. Ωστόσο η βάση δεδομένων του Microsoft Mixer αντλεί δεδομένα από το player.me, ένα online εργαλείο για τους streamers, που η βάση δεδομένων του δημιουργείται από τους χρήστες. Το player.me στο listing του Fable 4 αναφέρει ως εταιρία ανάπτυξης την Lionhead Studios Ltd, όμως η Microsoft είχε κλείσει το εν λόγω studio το 2016.

fable4mixerleak

Παρόλο που η συγκεκριμένη φήμη δεν σημαίνει και πολλά, δεν θα μας εξέπληττε η ανακοίνωση του Fable 4 στην E3, μιας και υπάρχουν άλλες φήμες που δείχνουν πως για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, υπεύθυνη θα είναι η Playground Games, εταιρία ανάπτυξης του γνωστού Racing Forza.

[UPDATE 6: 4/6/19 - Νέα διαρροή υποστηρίζει ότι θα διαδραματίζεται σε μεσαιωνική εποχή] Σύμφωνα με νέα διαρροή το Fable 4 θα αφήσει πίσω το Albion και τα όπλα και θα προχωρήσει σε μια μεσαιωνική εποχή.

Ο γνωστός redditor για διαρρεύσεις Fable 4, σε πρόσφατη ανάρτησή του ανέλυσε κάποια στοιχεία για το επερχόμενο παιχνίδι. Ο νέος τίτλος θα αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Albion και της Aurora του Fable 3. Οι δύο αυτές χώρες έχουν γίνει στάχτη από έναν τρελό βασιλιά, ο οποίος ξαναέχτισε το Spire και ευχήθηκε ένας αστεροειδής να χτυπήσει τον πλανήτη.

Αιώνες αργότερα, ένας μεσαιωνικός κόσμος που εξαπλώνεται σε όλες τις ηπείρους παίρνει την θέση του παλιού, όμως ένα Heroes Guild έχει επιβιώσει πίσω από το demon door. Για την ακρίβεια η εν λόγω διαρροή περιγράφει κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνδέσεις με τα παλιά Fable - η προφήτισσα Theresa και ο Jack of Blades, ο ανταγωνιστής που την τύφλωσε, θα εμφανιστούν στον νέο τίτλο.

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το κύριο quest θα είναι να αποτρέψετε την καταστροφή του πλανήτη από έναν δεύτερο αστεροειδή, όμως αυτό είναι εντελώς προαιρετικό καθώς μπορείτε απλά να εξερευνήσετε τον κόσμο με τον δικό σας ρυθμό μιας και θα είναι open-world. Μπορείτε να παίξετε το Fable 4 είτε με first-person είτε third-person κάμερα, θα περιλαμβάνει ταξίδι στον χρόνο, όπως και in-depth character creator καθώς και multiplayer. Όλα αυτά σύμφωνα με τις φήμες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

[UPDATE 7: 28/6/20 - Νέα διαρροή μέσω Twitter] Το Fable 4 βρίσκεται όπως όλα δείχνουν σε ανάπτυξη. Υπάρχει ήδη φήμη για την κυκλοφορία του στο Xbox Series X, όπως και αυτή του Perfect Dark. Οι λογαριασμοί αμφότερων  των δύο games στο Twitter μπήκαν στο επίκεντρο. Ο ένας ακολουθείται από υπάλληλο της Microsoft και ο άλλος έχει κάνει εγγραφή με email της Microsoft. Συνεπώς λογικά θα πρέπει να αναμένουμε κάποια ανακοίνωση για το νέο Fable. Η Microsoft μέσω του Aaron Greenberg, υπεύθυνου Marketing στο τμήμα των games, επιβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί είναι οι αυθεντικοί. Απλά είναι ανενεργοί για χρόνια. Ο ένας έχει ως ημερομηνία εγγραφής μέσα στον Μάρτιο του 2020 και ο άλλος μέσα στον Ιούνιο του 2020.

[UPDATE 8: 3/7/20 - Η Microsoft ανανεώνει το εμπορικό σήμα της RPG σειράς] Με το νέο Xbox Series X livestream να συμβαίνει προφανώς μέσα στον Ιούλιο, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι η Microsoft έχει ανανεώσει το εμπορικό σήμα για την RPG σειρά Fable με την "πρόθεση να το χρησιμοποιήσει".

Οι ανανεώσεις των εμπορικών σημάτων δεν είναι πάντα σημάδι ότι ο εκδότης σκοπεύει να συνεχίσει μία σειρά. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά συμβαίνει για να συνεχίσει η εταιρεία να διατηρεί τα δικαιώματα στις αμφιλεγόμενες ιδιοκτησίες της. Βέβαια αφού συμπεριλήφθηκε η πρόθεση για να χρησιμοποιήσει, οι απαιτήσεις για την ανανέωση άλλαξαν. Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι έχει την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το σήμα σε κάποια διαφήμιση μέσα στους επόμενους έξι μήνες ή να υποβάλλει αίτημα για παράταση.

Σύμφωνα με τους κανόνες η Microsoft μπορεί να ζητήσει παράταση έως και πέντε φορές, το οποίο σημαίνει ότι η τελευταία μπορεί και να λάβει χώρα μετά από τρία χρόνια. Η αίτηση έγινε στις 26 Ιουνίου και βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, αλλά το χρονικό πλαίσιο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος για το επόμενο Xbox 20/20 stream που έρχεται μέσα στο μήνα. Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει τα first-party exclusives για το Xbox Series X, με το Halo Infinite να είναι το κύριο σημείο της παρουσίασης.

Διαβάστε περισσότερα για το κλείσιμο της Lionhead Studios. Θυμηθείτε το review του Fable 3 και συζητήστε εκτενώς για το Fable 4 στο σχετικό forum topic.

[UPDATE 9: 24/7/20 – Η νέα προσθήκη της σειράς μπορεί να είναι MMO] To Fable 4 είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα games για PC αλλά και για τις κονσόλες της Microsoft. Στο χθεσινό event της εταιρείας είχαμε την τύχη να δούμε ένα νέο τρέιλερ και ενώ όλοι εικάζουν ότι θα πρόκειται για το Fable 4, ένα tweet το κατατάσσει ως MMO. Στο συγκεκριμένο σύνδεσμο φαίνεται και η σειρά των games με την οποία θα τα έδειχνε η Microsoft στο event και η οποία τελικά συμπίπτει με αυτήν που είδαμε χθες.

 

Το Fable φαίνεται ως MMO στην συγκεκριμένη λίστα, με τον δημοσιογράφο να τσεκάρει την πληροφορία και να την ανεβάζει σε νέο tweet.

Σε μια ελεύθερη μετάφραση από τα Γαλλικά, το δεύτερο tweet γράφει:'' Ένα παιχνίδι στον κόσμο του Fable, αλλά ως MMO (sorry, δεν είναι το Fable 4)''. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν αληθεύει η πληροφορία, αλλά η τακτική του να παίρνεις ένα franchise και να το στηρίζεις με online περιεχόμενο πλέον της κυκλοφορίας του είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Επίσης υπήρξε και φήμη κατά το παρελθόν, ότι το Fable 4 ίσως είναι εντελώς open world όπου η περιοχή της Albion δεν υπάρχει πια.

Το νέο Fable θα κυκλοφορήσει για PC, Xbox One και Xbox Series X. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι ακόμα άγνωστη.

Διαβάστε περισσότερα για το Fable 4 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/05/2016 19:08
Μακάρι να βγεί ένα Fable 4 αλλά θα ήθελα να πάρει κάτι απο Fable 1. Τα Fable 2,3 ήταν αρκετά καλά αλλά αυτό που ένιωσα με το 1 ήταν μοναδικό.
#2 TheRedWood (Level 17) 14/05/2016 20:17
Μόνο να μην καταλήξει σαν το Duke Nukem Forever(αν τελικά κυκλοφορήσει).
#3 xFantasyx (Level 1) 30/05/2016 08:11
Ειλικρινά μετά το Fable 2 η σειρά πηρε τη κάτω βόλτα.Αναρωτιέμ αι γιατί τις περισσότερες φορες συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.
#4 Professor_Severus_Snape (Level 28) 01/12/2016 14:05
Δεν έχω ασχοληθεί με τη σειρά ακόμη, αλλά θα ήθελα να το πράξω καθώς έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές εδώ και πολλά χρόνια. Με χαλάει που δεν έχει βγει το Fable 2 σε PC, αλλά κάπως θα το βολέψουμε.
#5 Efane (Level 24) 09/01/2018 16:11
Θα ήθελα να υπάρξει και τέταρτο fable, αρκεί να είναι καλύτερο, με τα ίδια και τα ίδια δεν συμβιβάζομαι.
#6 ashbringer (Level 25) 10/01/2018 08:45
Μακάρι να ισχύει η φήμη και να δούμε τη συνέχεια της εξαιρετικής αυτής σειράς.