Steep preview

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Steep preview

Steep preview

Η απόλυτη εμπειρία στα winter sports.

Το Steep ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην φετινή Ε3 και έκανε εντύπωση με το διαφορετικό στυλ του. Πρόκειται για ένα open world, extreme sports video game με πραγματικές περιοχές για να εξερευνήσουμε. Οσοι είμαστε παλιοί fans των τίτλων τύπου SSX, ενθουσιαστήκαμε με την αποκάλυψη του Steep, καθώς έρχεται να καλυψει το κενό των winter games που είναι παντελώς απόντα από την όγδοη γενιά κονσολών. Η Ubisoft δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό το στυλ και σίγουρα το ότι είδαμε ένα νέο IP με καινοτόμα στοιχεία, προσθέτει πόντους στην εταιρεία.

Η γαλλική εταιρεία εξήγησε πως εργάστηκε πάνω στο Steep, εμπνεόμενη από την θέα των Άλπεων που βλέπουν οι υπάλληλοί της. Το Steep ειναι “στημένο” στις  Άλπεις και η δουλειά που έχει γίνει στο motion capture με πραγματικούς αθλητές είναι εκπληκτική. Δυσάρεστο γεγονός αποτελεί μάλιστα πως στα πλαίσια των γυρισμάτων, η επαγγελματίας σκιέρ Matilda Rapaport έχασε την ζωή της κατά την εξέλιξη μιας χιονοστιβάδας.

Το GameWorld είχε την δυνατότητα να παίξει την alpha του Steep στο περίπτερο της Ubisoft και να σας παρουσιάσει τις εντυπώσεις του μέσω του παρακάτω preview.

Winter is coming
H θεματολογία του Steep είναι τα χειμερινά σπορ, καθώς θα μπορείτε να κάνετε ski, snowboard, να πετάξετε με το wingsuit σας ή αλεξίπτωτο πλαγιάς. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα σε έναν open world κόσμο και συγκεκριμένα σε διάφορα βουνά, όπως αυτά των Άλπεων. Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία θα προστεθεί και η περιοχή της Αλάσκας μέσω δωρεάν update, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα maps.

Ο διαθέσιμος χάρτης για να παίξετε είναι μεγάλων διαστάσεων και περιλαμβάνει διάφορα challenges για όλα τα διαθέσιμα σπορ. Ακόμα και όταν βαρεθείτε τις αποστολές θα βρεθείτε αντιμέτωποι με άλλους παίκτες, χάρις στο seamless online. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ενώ θα είστε μόνοι σας σε μία κάτασπρη πλαγιά, μπορεί να εμφανιστεί ένας online αντίπαλος και να σας προσκαλέσει σε αγώνα. Γενικότερα το multiplayer κομμάτι του Steep είναι αρκετά προσεγμένο με πολλά social features και είναι σημαντικό πως θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε διάφορα challenges ή να παίξετε τα challenges που έχει δημιουργήσει το community των παικτών.

Ski ή Snowboard;
Η μήπως αλεξίπτωτο πλαγιάς...ή ακόμα καλύτερα wingsuit; Η απάντηση είναι όλα στην ώρα τους. Ο τεράστιος χάρτης, διαθέτει διάσπαρτα διάφορα challenges τα οποία μπορούσαμε να δούμε στο PS4 όπου και παίξαμε το preview, πατώντας το touchpad. Σε περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε τις χιονισμένες βουνοπλαγίες μόνοι σας, χωρίς την χρήση του Zoom Out, τότε είστε ελεύθεροι να το κάνετε. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κρυμμένοι αγώνες. Για να τους βρείτε θα πρέπει να κάνετε explore τον χάρτη και όχι να χρησιμοποιείτε συνέχεια το fast travel από την μία αποστολή στην άλλη.

Το ski είχε την πλάκα του αλλά δεν είδαμε να είναι καλά ρυθμισμένο όσον αφορά τα physics. Στην αρχή, επί 10 βασανιστικά λεπτά πριν συνηθίσουμε τον χειρισμό, κάναμε ski ανάποδα και δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να γυρίσουμε από την σωστή πλευρά, πέρα από το "βίαιο" και συνεχές γύρισμα του analog stick. Πριν μάθουμε να παίζουμε σωστά, πέσαμε επίσης από μία ψηλή πλαγιά και κάναμε περισσότερες τούμπες από ακροβάτη πάνω σε τραμπολίνο. Ο λόγος έιναι καθαρά ότι μόλις αρχίζετε να πέφτετε, δύσκολα σταματάει ο χαρακτήρας σας εκτός και αν βρεθεί μπροστά του κάποια μεγάλη σταθερή επιφάνεια. Άρα ο μόνος τρόπος να σταματήσετε τον παίκτη σας είναι να πατήσετε το Δ για restart όλου του αγώνα. Not cool.

Μόλις μάθουμε να χειριζόμαστε το ski και το snowboard αντίστοιχα, μπορούμε σίγουρα να περάσουμε ωραία και να βάλουμε τα δυνατά μας σε κάθε αγώνα για να προσπαθήσουμε να "σπάσουμε" το προηγούμενο ρεκόρ. Λίγα περισσότερα κόλπα, λίγο πιο προσεκτικοί στην διαδρομή και αμέσως βλέπουμε την ένδειξη “New personal record” η οποία μας ωθεί να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Η εξοικείωση θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε σωστά και ένα άλλο χαρακτηριστικό του Steep, την GoPro! Ο παίκτης μας φοράει την κάμερα στο κεφάλι του και αλλάζοντάς την από τρίτου προσώπου σε πρώτου προσώπου GoPro, τα δεδομένα αλλάζουν δραστικά. Αμέσως, όλες οι κινήσεις των χεριών που δεν βλέπαμε, πλέον φαίνονται να έχουν σημασία. Ακόμα και η παραμικρή κίνηση του κεφαλιού είναι αισθητή αφού κουνιέται όλος ο κόσμος γύρω μας.

steep-ubisoft-1

Κάποιοι θα έλεγαν ότι η GoPro κάμερα στο Steep θα ήταν ότι πρέπει για VR, αλλά αν αναλογιστούμε το κούνημα που γίνεται σε μία μικρή και ήρεμη διαδρομή, θα είχαμε θέμα με το motion sickness. Πάντως εκεί που θα φαινόταν ενδιαφέρον το VR, είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς και το wingsuit. Όταν ανεβαίνουμε σε μία ψηλή κορυφή και αποφασίσουμε να πέσουμε, νιώθουμε μια άλλη αίσθηση ελευθερίας. Το Steep προσφέρει διαφορετική εμπειρία με τα αθλήματα του εδάφους (ski και snowboard) και κάτι τελείως νέο με το wingsuit και το αλεξίπτωτο. Για να διαλέξετε ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα αθλήματα, απλώς κρατάτε πατημένο το R1 και με το analog stick διαλέγετε ενώ για να ξεκινήσετε τον αγώνα, αρκεί ένα σπρώξιμο του αριστερού μοχλού προς τα εμπρός.

Η πλάκα πάει στα βουνά
Το Steep σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο πρωτότυπα games που έχουμε δει στην όγδοη γενιλα κονσολών. Το γεγονός πως έχουμε έναν τίτλο που συνδυάζει τα πανέμορφα τοπία των Άλπεων, με το seamless online και τα χειμερινά σπορ, δείχνει ότι οι developers ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι που θα ευχαριστήσει πολύ κόσμο. Η Ubisoft Anecy αναλαμβάνει για πρώτη φορά σαν εταιρεία ανάπτυξης έναν τίτλο όλο δικό της και σίγουρα έχει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Το δείγμα που είδαμε μέχρι στιγμής από το Steep σίγουρα μας άφησε καλές εντυπώσεις και με εξαίρεση ορισμένα θέματα που αντιμετωπίσαμε, δεν παρατηρήσαμε κάποιο αρνητικό. Ασφαλώς το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Ubisoft θα καταφέρει να σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις σε ένα τόσο εξειδικευμένο genre αφού αξίζει να σημειώσουμε πως η καλύτερη έκδοση του SSX έχει σημειώσει κάτι παραπάνω από ενάμιση εκατομμύριο πωλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Steep και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Insignia (Level 5) 20/09/2016 13:33
Πολύ ωραίο concept. Το ότι είναι open world και ταυτόχρονα βρίσκεις και άλλους online, το κάνει ακόμα καλύτερο. Ωραία γραφικά (αν και θα μπορούσαν ακόμα καλύτερα, εφ'οσον έχει τόσο όμορφο περιβάλλον το παιχνίδι και οι ίδιοι το αναδεικνύουν μέσα από το βίντεο). Ας δούμε το τελικό προϊόν.
#2 Professor_Severus_Snape (Level 28) 21/09/2016 05:58
Δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με αξιόλογες προσθήκες και ύφος σε σχέση με αντίστοιχα παιχνίδια του παρελθόντος.
#3 ashbringer (Level 25) 21/09/2016 09:32
Υπέροχα γραφικά περιβάλλον και τα τοπία μοναδικά.Δείχνε ι όντως να ξεχωρίζει απο παλιότερα games της κατηγορίας του.Να παίζεις με VR το συγκεκριμένο game θα είναι μοναδική εμπειρία.
#4 CutieKiller (Level 10) 21/09/2016 15:38
Πολυ ενδιαφερον game...εχει καταπληκτικη εικονα!
#5 Blood Prince (Level 30) 22/09/2016 01:31
Με βάση το preview το οποίο διάβασα,φαίνετα ι να είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης μπορεί ακόμα και να χαλαρώσει και να απολαύσει αν θέλει το ωραίο τοπίο.Βέβαια μπορεί να προκαλέσει και ζαλάδα σε κάποιες περιπτώσεις.By the way φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον αλλά δεν θα ξόδευα πάνω απο 20 € για να το αγοράσω.
#6 DevilChicken (Level 3) 29/09/2016 21:01
Ενδιαφερον..περ ισσοτερο απο ολα τα στοιχεια open world
θα δειξει οταν βγει
Notification