Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το ναυτικό της Αμερικής χρησιμοποιεί Xbox controllers

Το ναυτικό της Αμερικής χρησιμοποιεί Xbox controllers

Wednesday, 21 Mar 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d7/61/67/us-submarines-xbox-controller-95-1505931249.jpg
 

Το ναυτικό της Αμερικής χρησιμοποιεί Xbox controllers

Δείτε το USS Colorado. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/9/17] Το ναυτικό της Αμερικής θα εξοπλίσει τα υποβρύχια της χώρας με...χειριστήρια Xbox 360 για τον χειρισμό του περισκοπίου τους!

Η αρχή θα γίνει με το USS Colorado το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία τον Νοέμβριο. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα υποβρύχια δουλεύουν με περισκόπιο, ωστόσο τα υποβρύχια νέας τεχνολογίας μπορούν να περιστρέφουν το περισκόπιό τους με χειριστήριο, δείχνοντας όσα προβάλουν σε μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Το πεντάγωνο μπορεί να χρειαστεί να αγοράσει αρκετά Xbox controllers αν τελικά το παραπάνω σύστημα ευδοκιμήσει. Ελπίζουμε βέβαια οι ναύτες να μην...πατάνε τα triggers ασυναίσθητα νομίζοντας ότι παίζουν games, γιατί αν φύγει καμιά ξέμπαρκη τορπίλη θα υπάρξουν θύματα.

[UPDATE: 21/3/18 - Το USS Colorado χρησιμοποιεί Xbox controllers] Το USS Colorado χρησιμοποιεί Xbox 360 controllers. υποβρύχιο ύψους 114 μέτρων και βάρους 7.800 τόνων είναι το πρώτο στο είδος του που αξιοποιεί τα συγκεκριμένα χειριστήρια.

Με τα χειριστήρια Xbox 360 οι ναύτες μπορούν να ελέγξουν τους φωτονικούς ιστούς, που είναι παρόμοιοι με τα περισκόπια που επιτρέπουν στα μέλη του πληρώματος να δουν πάνω από το νερό. Κανονικά αυτά ελέγχονται από χειριστήρια. Με αυτό τον τρόπο ο στρατός της Αμερικής γλιτώνει από τα ανάλογα κόστη. Μόνο για το 2017 το ναυτικό της χώρας είχε ξοδέψει 38.000 δολάρια σε χειριστήρια υποβρυχίων, την στιγμή που ένα Xbox 360 controller κοστίζει κάτω από 50 δολάρια.

xbox 360 controller uss colorado

Το USS Colorado χρησιμοποιείτε στις μάχες ενάντια σε άλλα υποβρύχια, για επιτήρηση, αλλά και για μεταφορά πεζοναυτών. Επίσης, μπορεί να εξαπολύσει πυραύλους Tomahawk. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που βλέπουμε Xbox 360 χειριστήριο στο στρατό της Αμερικής. Το είχαμε δει και το 2014 σε ένα κανόνι λέιζερ.

Συζητήστε για την gaming επικαιρότητα στο παρακάτω forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 21/09/2017 08:53
Τι άλλο θα δούμε και θα διαβάσουμε!
#2 Efane (Level 23) 21/09/2017 14:58
Αν είναι μόνο για την χρήση του περισκόπιου το βρισκω ακίνδυνο. Σίγουρα το αριστερό trigger θα ζουμάρει :lol:
Notification