Dragon Ball FighterZ preview

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Dragon Ball FighterZ preview

Dragon Ball FighterZ preview

Η φάση είναι 3v3.

Κατά την διάρκεια της Gamescom είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε τον νέο τίτλο της Fighting σειράς, Dragon Ball. H Arc System Works είναι υπεύθυνη για τον νέο τίτλο με το όνομα Dragon Ball FighterZ. Η Ιαπωνική εταιρεία είναι αρκετά γνωστή στο κοινό των Fighting games καθώς έχει βάλει το χεράκι της σε σειρές ορόσημο. Blazblue, Guilty Gear και Double Dragon είναι μόλις μερικοί τίτλοι στο βιογραφικό της Arc System Works. Τον Φεβρουάριο του 2018 έρχεται το νέο Dragon Ball FighterZ και φέρνει ορισμένες αλλαγές μαζί του τις οποίες εμπνεύστηκαν οι developers από τις απαιτήσεις του κοινού.

Το σύστημα μάχης
Το Dragon Ball FighterZ είναι αρκετά φιλικό προς τους νέους χρήστες και κυρίως προς αυτούς που θέλουν να εντυπωσιάσουν με τις κινήσεις τους. Τα combos που βλέπουμε σε τρέιλερς είναι δύσκολα έως αδύνατα για τον μέσο χρήστη. O νέος τίτλος επικεντρώνεται στην εκμάθηση των combos για πιο εντυπωσιακές μάχες. 
Οι μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε δύο ομάδες των τριών παικτών. Μπορείτε να διαλέξετε μέχρι τρεις διαφορετικούς μαχητές και να δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας απέναντι στην A.I η σε κάποιον πραγματικό αντίπαλο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 12 μαχητές στο roster του Dragon Ball FighterZ αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σχεδόν ίδια combos με αποτέλεσμα ελάχιστοι να ξεχωρίζουν. Φυσικά εμείς παίξαμε μια πρωινή έκδοση και όχι την τελική, οπότε μέχρι την κυκλοφορία θα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.

Dragon Ball FighterZ 1

Όσον αφορά τον χειρισμό είναι αρκετά βολικός όπως αναφέραμε και πιο πριν. Υπάρχουν light, medium και strong attacks για να ξεκινήσετε κάποιον συνδυασμό. Στην συνέχεια τα shoulder buttons προσφέρουν επιπλέον κινήσεις όπως πιασιματα (grapples) αλλά και throws. Επίσης κάθε χαρακτήρας έχει την ειδική του κίνηση μαζί με δυνατότητα να εκτελέσει ακόμα μια ενώ αλλάζει χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις health bars των ηρώων σας ενώ βρίσκεστε στην μάχη. Σε περίπτωση που βλέπετε πως ο ένας έχει σημαντικά χαμηλή hp bar, πρεπει να τον αλλάξετε και να τον κρατήσετε έξω μέχρι να δείτε ότι βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση. Το καλό είναι πως αλλάζοντας χαρακτήρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδική κίνηση που ονομάζεται Z Assist με αποτέλεσμα να γλιτώσετε αλλά και να κάνετε λίγη έξτρα ζημιά.

Κάνε όλα τα combos
Αυτό που μου άρεσε ενώ δοκιμαζα το Dragon Ball FighterZ ήταν ότι η ελεύθερη κίνηση και ο εύκολος τρόπος να κινηθώ στην πίστα. Αυτό είναι κάτι που εκτιμάω ιδιαίτερα στα fighting games καθώς υπάρχουν ορισμένα που δεν προσφέρουν καθόλου mobility όπως για παράδειγμα το Mortal Kombat X. Με τα air dashes η με άλλες ειδικές κινήσεις συγκεκριμένων ηρώων, μπορείτε όχι μόνο να κινηθείτε γρήγορα μπρος και πίσω αλλά και να αποφύγετε πολλές επιθέσεις. Φυσικά αυτό το σύστημα απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά αλλά στο κάτω κάτω αυτό ισχύει στα περισσότερα παιχνίδια του genre.

Οι περισσότερες special moves εκτελούνται με ημικύκλια όπως έχουμε συνηθίσει σε αρκετά fighting games. Οι ειδικές επιθέσεις κοστίζουν Ki και πρέπει να προσέχετε την εκτέλεση τους. Παρόλα αυτά προκαλούν όχι μόνο damage αλλά και εντυπώσεις καθώς κάποιες φορές συνοδεύονται από cutscenes! Έτσι και αλλιώς ορισμένες φορές νομίζουμε πως βλέπουμε anime και όχι ότι παίζουμε ένα 2.5D game καθώς τα γραφικά είναι άνω του ικανοποιητικού επιπέδου.

Dragon Ball FighterZ 2

Fighter Z, σε περιμένουμε
Χτισμένο σε Unreal Engine 4, το Dragon Ball FighterZ καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις και μα προσφέρει ένα θέαμα κοντά στα όρια του cutscene. Το Dragon Ball FighterZ θα είναι ένας από τους πιο ωραίους τίτλους της σειράς. Φαίνεται ότι η Arc System Works έχει δουλέψει αρκετά για να προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα και ευχόμαστε να δούμε περισσότερα νέα χαρακτηριστικά όσο πλησιάζουμε προς το release. Με κυκλοφορία τον Φεβρουάριο του 2018, το Dragon Ball FighterZ ίσως να είναι από τα καλύτερα fighting games της χρονιάς. Αν όχι, του αξίζει σίγουρα μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα τότε.

Το Dragon Ball FighterZ θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου 2017 για PC, PS4 και Xbox One. Συζητήστε για το Dragon Ball Fighter Z σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 04/10/2017 13:02
Έχωντας δει το gameplay και ότι είναι τόσο όμορφο το περιμένω πως και πως σαν μέγιστος φαν της σειράς!Έχει και golden frieza!Άραγε θα πίασει και τα τελευταία επισόδεια απο το anime?
#2 KonstantineSt (Level 10) 26/10/2017 21:36
ας περιμένουμε λοιπόν ...
Notification