Ειδήσεις Events Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

Wednesday, 29 Nov 2017  | in Events | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6e/b8/15/science-fiction-taksidi-sto-agnwsto-87-1511969178.jpg
 

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

Έκθεση αφιερωμένη στα games, τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία.

Ο χώρος πολιτισμού “Η Στέγη” του Ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενήσει το διάστημα 9 Οκτωβρίου έως 14 Ιανουαρίου την έκθεση με τίτλο Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο.

Η Στέγη συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον πολιτιστικό χώρο Barbican του Λονδίνου για να παρουσιάσει μια έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική φαντασία. Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα από εμβληματικά βιβλία και κόμικς, κινηματογραφικά και μουσικά έργα που σχετίζονται με την επιστημονική φαντασία, καθώς και μέσα από sci-fi games. Περιλαμβάνει επίσης έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, ενώ πλαισιώνεται από μια σειρά συναυλιών, συζητήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και κινηματογραφικών προβολών.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το event “Digital Nights: Επιστημονική φαντασία και βιντεοπαιχνίδια”, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα sci-fi games. Συγκεκριμένα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους κόσμους αυτούς που μπορείτε να βιώσετε στα video games, τα είδη παιχνιδιών που εμπνέονται από το sci-fi και το ενσωματώνουν στα gameplay mechanics τους, καθώς και πώς αυτά τα games απολαμβάνουν την επιτυχία της μεταφοράς λογοτεχνικών και μη ιστοριών επιστημονικής φαντασίας στις οθόνες μας.

Ταυτόχρονα, θα έχετε την δυνατότητα να δείτε πώς η εικονική πραγματικότητα έρχεται να εμβαπτίσει ακόμα περισσότερο τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας στα games που κυκλοφορούν. Μεταξύ των ομιλητών θα βρίσκονται οι Δημήτρης Τράκας, Ρένια Παπαθανασίου και η Χριστίνα Χρυσανθοπούλου. Τον συντονισμό έχουν αναλάβει οι Πρόδρομος Τσιαβός και Θοδωρής Χιώτης.

Εργαστήριο sci-fi game development
Επιπλέον, το διάστημα 8-17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο για το sci-fi game development, όπου θα μπορέσετε να μάθετε τις βασικές αρχές σχεδιασμού παιχνιδιών μέσω της εκμάθησης των εργαλείων της μηχανής Unity. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο εργαστήριο έως τις 4 Δεκεμβρίου μέσω αυτής της φόρμας συμμετοχής.

Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο εκπαιδευτικές ενότητες: Τα σεμινάρια και την ανάπτυξη ενός ομαδικού έργου. Θα γνωρίσετε το περιβάλλον της μηχανής Unity, θα διδαχθείτε τις βασικές αρχές λειτουργίας του 3D περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τις βασικές αρχές προγραμματισμού σε C#. Οι τομείς που θα διδαχθείτε κατά την διάρκεια του σεμιναρίου είναι οι Game Design practices, Unity Basics, Graphics, Animation, Physics, Sound Design, UI και Programming in C#. Κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους του εργαστηρίου θα γίνει αναφορά και στα εργαλεία VR.

Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: Δωρεάν
Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.

Η έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο πραγματοποιείται στον χώρο πολιτισμού Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Λεοφώρο Συγγρού 107 στην Αθήνα. Συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Kalliniki (Level 18) 29/11/2017 22:10
Ενδιαφέρουσα έκθεση, τυχεροί όσοι μένουν Αθήνα και θα καταφέρουν να πάνε!!
#2 ashbringer (Level 25) 30/11/2017 09:35
Πρέπει να πάω.Έχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Notification