Ειδήσεις Κονσόλες PlayStation Classic review

PlayStation Classic review

Friday, 30 Nov 2018  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Γιάννης Αρβανίτης   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/db/41/9b/ps-classic-review-19-1543584728.jpg
 

PlayStation Classic review

Το μίνι PS1 στα χέρια του GameWorld.

Τεχνικές προδιαγραφές:
- MediaTek MT8167A SoC chipset
- Quad-Core ARM Cortex A35 CPU 1.5GHz
- PowerVR GE8300 GPU
- 1GB DDR3 RAM
- Ανάλυση: 720p, 480p
- Ήχος: Linear PCM
- Αποθηκευτικός χώρος: Samsung 16GB eMMC NAND memory

To Playstation Classic αποτελεί την μίνι σύγχρονη εκδοχή του πρώτου Playstation, με το οποίο κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε. Κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου με κόστος 99,99€. Η κονσόλα βρίσκεται στα χέρια του Gameworld.gr και κατ'επέκταση σας ετοιμάσαμε την σχετική παρουσίαση.

Η μίνι κονσόλα της Sony διαθέτει 20 προεγκατεστημένα games, χωρίς δυνατότητα προσθήκης άλλων. Συνδέεται με HDMI και τα games τρέχουν μέσω emulator. Περιλαμβάνει 2 κλασικά χειριστήρια PlayStation χωρίς αναλογικούς μοχλούς και δεν υποστηρίζει τις αυθεντικές memory cards καθώς τα saves αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη. Υπάρχουν 15 save slots ανά παιχνίδι.

Δείτε την αναλυτική μας παρουσίαση:

Το PS Classic διαθέτει καλώδιο USB to mini USB αλλά όχι υποδοχή καλωδίου για την πρίζα, οπότε αν δεν το συνδέσετε με PC για τροφοδοσία θα πρέπει να αγοράσετε την υποδοχή αυτή ξεχωριστά. Σε θέμα μεγέθους το PlayStation Classic είναι κατά 45% μικρότερο σε μήκος και πλάτος και κατά 80% σε όγκο. Σε θέμα απόδοσης παίζει τα games ικανοποιητικά, με μικρές πτώσεις στα frames στα πιο απαιτητικά (όπως Twisted Metal ή Ridge Racer). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποδοχή των CD στο πάνω μέρος είναι καθαρά διακοσμητική καθώς δεν ανοίγει ώστε να τοποθετήσετε π.χ. minidisc. Σε γενικές γραμμές η κονσόλα δίνει την διευκόλυνση της HDMI σύνδεσης με τις σύγχρονες τηλεοράσεις αλλά απευθύνεται καθαρά σε όσους δεν θέλουν να μπλέξουν με PC emulation. Στα δε 20 games που υπάρχουν, η απουσία σημαντικών τίτλων -όπως θα δείτε και στο βίντεο- θα δυσαρεστήσει πολλούς.

Θετικά:
- Η μίνι έκδοση που το κάνει εύκολο στη μεταφορά.

Αρνητικά:
- Μόλις 20 games διαθέσιμα (ορισμένα εξ αυτών αδιάφορα), με μεγάλες απουσίες και χωρίς την δυνατότητα download νέων.
- Πτώση των frames σε κάποια games.
- Το κόστος του είναι λίγο παραπάνω σε σχέση με τα όσα προσφέρει, την στιγμή που αρκετοί θα προτιμήσουν τους emulators.

Διαβάστε περισσότερα για το Playstation Classic και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Glamorous (Level 27) 30/11/2018 23:24
Το είχαμε παίξει με τον Μάνο στις αρχές του μήνα στο event της Sony αλλά σήμερα στο στούντιο είχα την ευκαιρία να το κάνω γούτσου-γούτσου περισσότερο. Μικρές αναμνήσεις σε ένα κουτάκι. :-)
#2 akiszax (Level 21) 01/12/2018 12:05
Πολύ ωραίο mini playstation βεβαία εγώ έχω το μεγάλο :P Έχω όμως μια ένσταση τι εννοεί χωρίς αναλογικούς μοχλούς το playstatio classic είχε αναλογικούς μοχλούς και του θεωρώ πολύ σημαντικούς για μια πλήρες gaming εμπειρία .
Notification