Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Gaming YouTuber κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκων

Gaming YouTuber κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκων

Thursday, 29 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (1 σχόλιο)
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d8/c0/a6/projared-youtuber-77-1557567976.jpg
 

Gaming YouTuber κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκων

Ο ProJared αρνείται τις κατηγορίες περί ανταλλαγής φωτογραφιών με ανηλίκους. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/5/19 - Τους ανάγκαζε να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες] Ο YouTuber ProJared αντιμετωπίζει προβλήματα καθότι κατηγορείται πως ζητά γυμνές φωτογραφίες από ανήλικα άτομα.


Οι κατηγορίες σε βάρος του εν λόγω gaming YouTuber ξεκίνησαν από την ίδια του την σύζυγο ονόματι Heidi O’Ferrall, η οποία είναι επαγγελματίας cosplayer. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον ίδιο για απιστία, πράγμα που οδήγησε στο πρόσφατο διαζύγιό τους, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο Jared Knabenbauer, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να λάβει γυμνές φωτογραφίες από fans και μάλιστα ανήλικους, πράγμα που η ίδια δεν γνώριζε μέχρι λίγο πριν να λήξει ο γάμος τους.

Συγκεκριμένα ο ProJared δήλωσε: “Στην αρχή νόμιζα πως ήταν μία πλάκα στο Tumblr. Στην συνέχεια όμως είχε το δικό του Tumblr account μόνο και μόνο για γυμνές. Στην αρχή απέφυγα να το αναφέρω καθότι πίστεψα πως δεν πρόκειται για κάτι παράνομο μεταξύ ενηλίκων, ωστόσο τώρα το βλέπω ως κατάχρηση της δύναμής του, αφού ανάγκαζε άτομα να δείχνουν το γυμνό σώμα τους, την στιγμή που ο ίδιος είναι διάσημος άνθρωπος του Ίντερνετ. Ζητώ συγγνώμη που το επέτρεψα τόσο καιρό”.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν δύο από τους fans του, που ήταν μάλιστα ανήλικοι, υποστήριξαν πως υπήρξαν θύματα της πίεσης που τους ασκούσε. Ο ένας μάλιστα υποστήριξε πως ο ProJared γνώριζε την ηλικία του παρόλα αυτά επέλεξε χωρίς κανένα δισταγμό να ανταλλάξει γυμνές φωτογραφίες μαζί του. Ο ίδιος μίλησε και για έναν φίλο του που ήταν τεράστιος fan του ProJared που ήταν 15 χρονών και επίσης αντάλλαξε μαζί τους φωτογραφίες. “Μου απάντησε και με ευχαρίστησε, ενώ μου είπε πως ήμουν όμορφος και τέτοια” αποκάλυψε ο νεαρός. Ο δεύτερος μάλιστα κοινοποίησε φωτογραφίες μέσω των οποίων εξιστορούσε τα όσα είπε με τον ProJared.

 


Ο ProJared δεν έχει απαντήσει ακόμα για να λάβει θέση ή να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ οι αρχές του YouTube και όχι μόνο έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία έτσι ώστε να ληφθεί κάποια απόφαση που αφορά το μέλλον του YouTuber. Αν όλα αυτά αποδειχθούν αλήθεια, είναι πολύ πιθανό να τα βρει…σκούρα.

[UPDATE: 29/8/19 - Ο ProJared αρνείται τις κατηγορίες περί ανταλλαγής φωτογραφιών με ανηλίκους] O Youtuber με όνομα Jared 'ProJared' Knabenbauer παραδέχτηκε το γεγονός ότι μοιράστηκε γυμνές φωτογραφίες με κάποιους από τους θαυμαστές του, ωστόσο επεσήμανε ότι οι ίδιοι είχαν δηλώσει "συναινετικοί ως ενήλικες".

Τρεις μήνες λοιπόν μετά από το ξέσπασμα του συγκεκριμένου περιστατικού και τις κατηγορίες που δέχτηκε ο διάσημος Youtuber, ο ίδιος πήρε επίσημα θέση για το θέμα μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του με τίτλο " You 've been lied to.". Στο συγκεκριμένο βίντεο παραδέχεται ότι αντάλλαξε γυμνές φωτογραφίες με θαυμαστές του, ωστόσο επισήμανε ότι το περιεχόμενο του στάλθηκε μόνο σε " ενήλικες που έχουν συναινέσει στην συγκεκριμένη ενέργεια". Ο ίδιος δηλώνει ότι είχε λάβει παρά πολλά αιτήματα για να μοιραστεί τέτοιου είδους φωτογραφίες και έτσι δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο οι fans του αλλά και ο ίδιος θα μπορέσουν να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που έστελναν και λάμβαναν τέτοιες φωτογραφίες είχαν την επιθυμία να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο, ενώ ο ίδιος δεν είχε σκοπό να συνεχίσει αυτή την κατάσταση με κανέναν από τους χρήστες.

Στο παρακάτω βίντεο επεσήμανε ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί την θέση του και την εξουσία που του προσφέρει αυτή. Συγκεκριμένα ανά φέρει ότι: " Ωστόσο , θέλω να αναγνωρίσω ότι όντως υπήρξε μια ανισορροπία της εξουσίας που έχω, κάτι που αντισταθμίζεται με το ποιος είμαι και τι κάνω."

Συνέχισε λέγοντας: "Ακόμα και να μην υπήρχε ανάλογη απάντηση περιεχομένου από εμένα προς τον κόσμο, οι ίδιοι θα το έκαναν και πάλι γιατί έχουν το κίνητρο επειδή είμαι YouTuber. Δεν έχει σημασία έχει σημασία ποια ήταν η στάση μου , πως ξεκάθαρα υπήρξε μια ανισορροπία στην δύναμη που έχω στα χέρια μου. Πολλοί άνθρωποι είδαν τις συγκεκριμένες κατηγορίες και θύμωσαν πολύ μαζί μου. Καταλαβαίνω πως νιώθετε κάποιοι από εσάς και λυπάμαι γι αυτό. Πιστεύω ότι αυτό που έκανα δεν ήταν κάτι βάναυσο αλλά περισσότερο ανθυγιεινό."

Το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο αναλώνεται στην αμφισβήτηση των δυο βασικών ισχυρισμών εναντίον του, οι οποίοι τον κατηγορούν για ανταλλαγή φωτογραφιών με ανηλίκους. Ωστόσο οι κατηγορίες από τον ένα από τους δυο που τον κατηγορούμενους αναφέρθηκε σε κενά μηνύματα αλλά και σε απώλεια μνήμης, κάτι που τον έθεσε αναξιόπιστο να καταθέσει εναντίον του YouTuber. O ProJared μοιράστε εξίσου τις συζητήσεις του με το ανήλικο παιδί, στις οποίες ζήτα την ηλικία του πριν συνεχίσουν την συζήτηση. Το με παιδί με όνομα Charlie κλείδωσε τον λογαριασμό του στο Twitter, αναφέροντας στην περιγραφή ότι το κάνει μόνο και μόνο για να μην δέχεται άλλες απειλές για την ζωή του.

Τέλος, ο Knabenbauer δήλωσε ότι έχει ζητήσει ήδη συγγνώμη και από τα δυο παιδιά, καθώς και ο ίδιος στην αρχή θεώρησε ότι είχε κάνει τεράστιο λάθος και ότι οι κατηγορίες ήταν αληθινές. Επισήμανε ότι η Normal Boots δεν τον έχει απολύσει αλλά ο ίδιος παραιτήθηκε για να μην κάνει ζημιά στην εταιρία.

Διαβάστε για τις υπογραφές που συλλέχθηκαν για να αποκλειστεί ο PewDiePie από του YouTube και συζητήστε για τον δημοφιλέστερο YouTuber σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 λουταρ (Level 1) 29/08/2019 16:19
Κάτι μου έλεγε ότι κάτι είχε συμβεί με την περίπτωση του συγκεκριμένου youtuber. Εγώ τα περισσότερα πάντως τα πιστεύω.
Notification