Press Start: Ποια video games πιστέυετε ότι αξίζει να γίνουν ταινίες ή σειρές;

Hot
Press Start: Ποια video games πιστέυετε ότι αξίζει να γίνουν ταινίες ή σειρές;

Press Start: Ποια video games πιστέυετε ότι αξίζει να γίνουν ταινίες ή σειρές;

Είτε έχει ήδη γίνει απόπειρα και ήταν ανεπιτυχείς, είτε όχι.

Με την βιομηχανία των video games να ακμάζει όλο και περισσότερο και με το Hollywood να ψάχνει ευκαιρίες για έτοιμες επιτυχίες από ήδη πετυχημένα franchises, βλέπουμε πως συχνά τα αγαπημένα μας video games μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά πολλές είναι οι απόπειρες που στο τέλος της ημέρας, ίσως θα ήταν καλύτερο και να μην γινόντουσαν ποτέ, όμως σαφώς και υπάρχουν οι περιπτώσεις που ικανοποίησαν το κοινό, δίνοντας περισσότερη προσπάθεια και βασιζόμενοι λιγότερο στο community των gamers.

Πολλές από τις εταιρείες ανάπτυξης, το βλέπουν και ως μέσο έλξης περισσότερων παικτών στα video games τους, κάτι που πολλές φορές γίνεται με μεγάλη επιτυχία. Ένα από τα πρόσφατα τρανταχτά παραδείγματα, ήταν η μεταφορά του The Witcher σε σειρά του Netflix και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Μπορεί οι απόψεις να διίστανται όσον αφορά την σκηνοθεσία ή την σειρά με την οποία εκτυλίσσεται η ιστορία στα επεισόδια, όμως η CD Projekt Red είδε τις πωλήσεις του The Witcher III να αυξάνονται ραγδαία με την κυκλοφορία της σειράς. Από την άλλη μεριά, ένας από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία του The Witcher ως σειρά, ήταν τα πραγματικά καλοφτιαγμένα video games, τα οποία είχαν ήδη την αγάπη του κοινού, οπότε βγαίνουμε στο συμπέρασμα, ότι είτε άρεσε σε όλους, είτε όχι, ήταν μια αριστοτεχνική επιχειρηματική κίνηση που ωφέλησε τόσο την σειρά του Netflix, όσο και τα video games της σειράς.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι ένα video game δεν μπορεί να αποτυπωθεί καλά στην μεγάλη οθόνη και αυτό επειδή χάνει την διαδραστικότητα του, την αλληλεπίδραση δηλαδή του παίκτη με το περιβάλλον των video games. Σε αυτή την θεωρία έχουν πατήσει επίσης δημιουργοί όπως ο Hideo Kojima, ο οποίος θεωρεί τα video games πληρέστερη μορφή ψυχαγωγίας απ' ότι οι ταινίες και η μουσική και αυτό επειδή συνδυάζει και τα δύο (σενάριο, ιστορία, μουσική) συν της αλληλεπίδρασης του παίκτη. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο παράδοξο, όμως η αλληλεπίδραση δημιουργεί την αίσθηση της ενέργειας, της συμμετοχής στα δρώμενα, ενώ σε αντίθεση, κάποιος που παρακολουθεί μια ταινία ή ακούει μουσική, είναι παθητικός δέκτης.

Ανεξαρτήτως του αν έχει ήδη κυκλοφορήσει και δεν σας άρεσε ή αν δεν έχει κυκλοφορήσει, εσείς ποιο video game θα θέλατε να δείτε στην μεγάλη ή την μικρή οθόνη;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποιο παιχνίδι σας έκανε να αγαπήσετε το gaming;

Το πιο πρόσφατο user Blog 

Είναι το boot βίντεο του Xbox Series X? γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Blair Witch γράφει ο Axilleas Loizidis

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 dgiakoum (Level 7) 11/05/2020 11:36
το bioshock infinite θα ήταν πολύ καλή σειρά με τον κόσμο και τα plot twists που έχει.
Notification