Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο Alex Hutchinson πιστεύει ότι οι streamers θα έπρεπε να δίνουν χρήματα στους developers

Ο Alex Hutchinson πιστεύει ότι οι streamers θα έπρεπε να δίνουν χρήματα στους developers

Saturday, 24 Oct 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/70/9d/c8/ninja-91-1603536152.jpg
 

Ο Alex Hutchinson πιστεύει ότι οι streamers θα έπρεπε να δίνουν χρήματα στους developers

Ο εργαζόμενος της Google διχάζει.

Ο Alex Hutchinson, game director μιας εταιρίας ανάπτυξης της Google Stadia, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα των streamers και των developers.

Το debate που υπάρχει εδώ και καιρό αφορά τις “οικονομικές” σχέσεις μεταξύ developers και streamers. Ειδικότερα, το κατά πόσο οι streamers θα έπρεπε να δίνουν ένα μερίδιο των εσόδων τους στους developers των οποίων τα games χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία του κόσμου. Ο Alex Hutchinson τοποθετήθηκε σε αυτό το debate, δηλώνοντας ότι οι streamers χρωστάνε στους developers ένα μερίδιο των εσόδων τους, γιατί αποκτάνε τα games αυτά είτε δωρεάν είτε καταβάλλοντας πολύ μικρό αντίτιμο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ακριβείς δηλώσεις που έκανε μέσω Twitter:

 

 

Φυσικά, οι δηλώσεις του Hutchinson ξεκίνησαν μια θύελλα αντιδράσεων, κάτι που έκανε την Google να τοποθετηθεί επίσημα στο debate και να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Hutchinson. Ειδικότερα, η Google δήλωσε τα εξής: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του Alex Hutchinson, creative director στο Montreal Studio του Stadia Games and Entertainment, δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους εργαζόμενους των Stadia, YouTube και Google”.

Στο debate αυτό τοποθετήθηκε και ο Michael Hartman, ο οποίος εργάζεται ως game developers για περισσότερο από 30 χρόνια. Ο Hartman εξήγησε το πως οι streamers πρακτικά είναι μέρος του marketing και το πως επηρεάζουν τις επιλογές του κοινού, αν και υποστηρίζει ότι στο παρελθόν οι streamers έπαιζαν σημαντικότερο ρόλο στην προώθηση ενός προϊόντος, αφού πλέον οι θεατές παρακολουθούν τους streamers για ψυχαγωγία και όχι για συμβουλές αγοράς.

 

 

Διαβάστε επίσης για την μήνυση της Google και συζητήστε για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic Games και Google στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 25/10/2020 07:56
Οι streamers προωθούν σημαντικά το κάθε game στην αγορά και συνήθως έχουν πολύ μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί . Δεν χρειάζεται οι εταιρείες να ζητήσουν ποσοστά και κάτι τέτοιο δεν είναι λογικό.
Notification