Η SNK εξαγοράστηκε από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Hot
Η SNK εξαγοράστηκε από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Η SNK εξαγοράστηκε από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Το 33,3% αγοράστηκε, τελικός στόχος το 51%. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/11/20] Η SNK εξαγοράστηκε από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας.

Τα νέα έρχονται από το Κορεάτικο website, Bloter και το EDaily, και διαδόθηκαν μέσω του ResetERA. Προς το παρόν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας να έχει εξαγοράσει την SNK θεωρούνται φήμες, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Η SNK είναι μία εταιρεία ανάπτυξης γνωστή για video games όπως τα Metal Slug, Samurai Shodown, The King of Fighters, Neo Geo και άλλα. Η εταιρεία είχε χρεοκοπήσει στο παρελθόν και είχε εξαγοραστεί από την Playmore το 2011. Αργότερα κάποιοι Κινέζοι επενδυτές αγόρασαν ξανά την εταιρεία το 2015 και έκτοτε έχει παραμείνει πιστή στις ρίζες της κυκλοφορώντας διάφορες εκδόσεις των video games της.

Το άρθρο από το Bloter αποκαλύπτει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2020, η SNΚ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μία συμφωνία για αγορά μετοχών από την αραβική EGDC: "Ο άνθρωπος που υπέγραψε το συμβόλαιο των 200 δισεκατομμυρίων γουόν φαίνεται να είναι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohamed bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μέτοχο της EGDC και διατηρεί το 100% του ελέγχου του Mohamed bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud Foundation". Παρόλα αυτά η SNK αναφέρει ότι αν κλείσει η συμφωνία ο μεγαλύτερος μέτοχος θα αλλάξει στις 12 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Το 2016, ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας είχε παρουσιάσει το Vision 2030, ένα πλάνο για την κατεύθυνση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας σε διαφορετική τροχιά, προς μία πιο ιδιωτικοποιημένη δομή, με στόχους και μέτρα σε διάφορους τομείς, όπως την ανάπτυξη κερδών πέραν των πετρελαίων και την ιδιωτικοποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας. Η SNK δεν έχει κάνει περεταίρω δηλώσεις όσον αφορά τις φήμες για την συμφωνία. Συνεπώς όπως προαναφέρθηκε οι πληροφορίες αποτελούν φήμες προς το παρόν.

[UPDATE: 27/11/20 - Η EGDC θα αγοράσει το 33% των μετοχών]  Παρά το ότι η SNK δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για την συμφωνία, σύμφωνα με νέες αναφορές, η EGDC θα αγοράσει το 33% της εταιρείας ανάπτυξης, καθιστώντας τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, τον μέτοχο με το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών στο συμβούλιο.

[UPDATE 2: 30/11/20 - Το 33,3% αγοράστηκε, τελικός στόχος το 51%] Η Electronic Gaming Development Company (EGDC) απέκτησε τελικά μερίδιο 33,3% της Ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης SNK, γνωστή για games όπως τις σειρές The King of Fighters και Samurai Shodown.

Η εξαγορά των μετοχών αποτιμάται στα 813 εκατομμύρια ριάλ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 223 εκατομμύρια δολάρια. Η EGDC επίσης αποσκοπεί να εξαγοράσει περισσότερες μετοχές, αυξάνοντας τη συμμετοχή της στην SNK στο 51%. Υπενθυμίζεται ότι η SNK έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Μohamed bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud Foundation, βασικό μέτοχο της EGDC, στα πλαίσια μιας χορηγούμενης πρακτικής άσκησης animation πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα για την επαναφορά σειρών της SNK και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 27/11/2020 17:32
Μακάρι να δούμε και άλλους τίτλους απο την συγκεκριμένη εταιρεία και μακάρι η αγορά των μετοχών να απο τον πρίγκιπα της σαουδικής αραβίας να επηρεάσει θετικά.
Notification