H ΕΑ διαχειρίζεται από σήμερα την Codemasters

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
H ΕΑ διαχειρίζεται από σήμερα την Codemasters

H ΕΑ διαχειρίζεται από σήμερα την Codemasters

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών μίλησαν για την εξαγορά.

[Αρχική δημοσίευση: 13/12/20] Τον Νοέμβριο η Take-Two μας ενημέρωσε ότι εξαγόρασε την Codemasters. Ωστόσο, ένα νέο δημοσίευμα για λογαριασμό της EA έρχεται να ταράξει τα νερά.

Σύμφωνα με το Sky News, η Electronic Arts φημολογείται ότι έκανε μεγαλύτερη προσφορά για την Codemasters, με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αριθμό που ξεπερνάει τις 725 εκατομμύρια λίρες (958 εκατομμύρια δολάρια) της Take-Two. Η προσφορά, σύμφωνα με την πηγή του άρθρου, θα δημοσιοποιηθεί αύριο Δευτέρα. Από την πλευρά της Codemasters δεν υπάρχει ούτε αποδοχή, αλλά ούτε και άρνηση, ενώ και η EA αρνήθηκε να πάρει θέση για το όλο ζήτημα.

Εφόσον δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Η Take-Two ίσως χρειάζεται περισσότερο την Codemasters, για να αναπτύξει Racing games, σε αντίθεση με την EA που έχει την Criterion για την σειρά Need for Speed, η οποία όμως παρουσιάζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια και ίσως απαιτεί μεγαλύτερη εξειδίκευση.

[UPDATE: 14/12/20 - Η εξαγορά ολοκληρώνεται] Η EA ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα αγοράσει την Codemasters για το ποσό του 1,2 δις δολαρίων.

Η EA κατάφερε να ξεπεράσει το ποσό που προσέφερε η Take-Two και έκλεισε το deal τελευταία στιγμή. Η μεγαλύτερη εξαγορά για το 2020 πάντως ήταν αυτή της Zenimax από την Microsoft για 7.5 δις δολάρια.

[UPDATE 2: 21/1/21 - Ψηφοφορία για την έγκριση] Σύμφωνα με πληροφορίες του VGC, η Codemasters δήλωσε στους μετόχους της, ότι αυτές τις ημέρες θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκριση εξαγοράς της εταιρείας από την Electronic Arts για 1,2 δις, ακόμα κι αν αργότερα έρθει υψηλότερη προσφορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Frank Sagnier, ο οικονομικός διευθυντής Rashid Varachia και ο εκτελεστικός διευθυντής Ian Bell, οι οποίοι έχουν το 4,34% των μετοχών της Codemasters, έχουν συμφωνήσει να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Τo meeting για την ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου και απαιτεί πλειοψηφία ώστε η EA να ολοκληρώσει την εξαγορά. Μετά, η αγορά θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

[UPDATE 3: 4/2/21 - Η συμφωνία ολοκληρώθηκε] Η συμφωνία Codemasters και EA ολοκληρώθηκε. Το διοικητικό συμβούλιο της Codemasters ενέκρινε την πρόταση εξαγοράς. 63 από τους 76 μετόχους ψήφισαν υπέρ.

[UPDATE 4: 18/2/21 - Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών μίλησαν για την εξαγορά] Η EA ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Codemasters με πρόσφατο tweet στο οποίο καλωσορίζει την εκδότρια εταιρεία στην οικογένειά της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson δήλωσε: "Αυτή είναι η έναρξη μίας νέας εποχής για τα Racing games και το περιεχόμενό τους, καθώς φέρνουμε κοντά ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης της Electronic Arts με αυτές της Codemasters. Ο στόχος των ομάδων μας θα είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας μονάδας παραγωγής στην βιομηχανία των Racing games, με εκπληκτικά games για τους παίκτες μας σε όλες τις πλατφόρμες, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε."

Στην εξαγορά αναφέρθηκε και ο CEO της Codemasters, Frank Sagnier: "Η συνεργασία μας με την EA θα προσφέρει στις ομάδες μας την δυνατότητα να ανυψώσουν τα ήδη επιτυχημένα franchises μας, προσελκύοντας παίκτες από όλο τον κόσμο μέσω του δικτύου παικτών της ΕΑ. Μαζί μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο των Racing games ώστε να δημιουργήσουμε ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες για τους υποστηρικτές των Racing games ανά τον κόσμο."

Η Codemasters αρχικά βρισκόταν σε συζητήσεις με την Take-Two για ενδεχόμενη εξαγορά, με προσφορά ύψους 994 εκατομμυρίων δολαρίων. Η EA ηγήθηκε των προσφορών, καθώς τα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια τελικά έπεισαν τους μετόχους της Codemasters να ψηφίσουν υπέρ της.

H ΕΑ έχει περάσει πλέον και τις διαδικασίες ελέγχου για την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού και στέκει πλέον ως η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης Racing games παγκοσμίως. Πέραν των Need for Speed και Burnout η εκδότρια εταιρεία έχει επίσης πρόσβαση και στα Dirt, Grid και F1. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η Codemasters προσφάτως εξασφάλισε τα δικαιώματα του FIA World Rally Championship (WRC) ενώ εξαγόρασε επίσης την Slightly Mad Studios, την εταιρεία ανάπτυξης των Project Cars και Fast & Furious Crossroads.

Διαβάστε περισσότερα για το Dirt 5 και συζητήστε για την Codemasters στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/12/2020 15:59
Πολύ κρίμα .Η ΕΑ έχει αρκετά προβλήματα με τους τίτλους της και γενικά με ότι δημιουργεί.
Notification