Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Towards the Enduring Light: Walking Simulator

15 Mar 2020 18:44 #232397 by Βάσια Κούκια
Το Towards the Enduring Light είναι ένα σύντομο μινιμαλιστικό παιχνίδι τύπου walking-simulator, όπου μπορείτε να παίξετε ως κάποιος που μεταφέρει κουτιά με μάσκες προσώπου σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Wuhan της Κίνας.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους Allan Xia, Gordon Larson και Matthias Chua και επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν την πόλη της Wuhan σε συνθήκες υψηλής καραντίνας, σε μία ατμόσφαιρα που κάνει την κάποτε δραστήρια πόλη να μοιάζει με πόλη φάντασμα.

Η ομάδα δημιούργησε το παιχνίδι στα πλαίσια του “Gaming Spirit Bomb”, ένα κίνημα από διάφορα games που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη των γιατρών και αυτών που έχει επηρεάσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Wuhan.Το παιχνίδι διαθέτει ένα μόνο κουμπί, το δεξί βελάκι για να κουνάτε τον χαρακτήρα, και εστιάζει περισσότερο στην ατμόσφαιρα καθώς ταξιδεύετε μέσα στην πόλη.

Καθώς περιφέρεστε στους δρόμους, τα περιγράμματα από διάφορους καταστηματάρχες και πολίτες εξαφανίζονται και εμφανίζονται πάλι στο πλάνο σαν να είναι σκιές. Περπατάτε δίπλα από άδεια οικοδομικά τετράγωνα, κάτω από τεράστιους αυτοκινητόδρομους και από τη μέση άδειων δρόμων με τον ήχο των βημάτων να είναι το μόνο που ακούγεται. Θα ήταν σχεδόν γαλήνια, αν δεν υπήρχαν τα ανησυχητικά συμφραζόμενα. Το Towards the Enduring Light αποτελεί μία διαρκή υπενθύμιση των γεγονότων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Η περιγραφή στην ιστοσελίδα Itch.io αναφέρει ότι οι developers εμπνεύστηκαν από τα πραγματικά γεγονότα και από τις ειδήσεις από την Wuhan, καθώς η πόλη έμπαινε σε καραντίνα. Ακόμα επισημαίνει ότι “μία παραγωγή μικρού μήκους ενός αγνώστου ήρωα που ρισκάρει τη ζωή του για να παραδώσει μάσκες προσώπου μας υπενθυμίζει την αξία της ανθρωπιάς και της συμπόνιας σε καιρούς καταστροφής”.

Επιπλέον, η ομάδα έχει αφιερώσει το παιχνίδι στον “Dr. Li Wenliang και σε όλους τους ήρωες που πολεμούν το ξέσπασμα του κορωνοϊού”. Ο δόκτωρ Li Wenliang ήταν ο πληροφοριοδότης που προειδοποιούσε για τον κορωνοϊό από την στιγμή που ανακαλύφθηκε μέχρι τη στιγμή που έπεσε θύμα του.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε το Towards the Enduring Light δωρεάν από το Itch.io. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αντανακλά την πραγματικότητα και περνάει το μήνυμά του με έναν σεβαστό και συμπονετικό τρόπο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το παιχνίδι αξίζει μία ευκαιρία και τρία λεπτά από το χρόνο σας. Έχει τρομερή ατμόσφαιρα και αφηγείται μία ιστορία που δεν είναι απλώς ιστορία. Το ότι δεν είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας δεν σημαίνει ότι παντού έχουν την ίδια πολυτέλεια. Είμαστε πολύ τυχεροί προς το παρόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification