Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

HoloLens

22 Jan 2015 00:52 - 22 Jan 2015 01:56 #155769 by Μάνος Γρυπάρης

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για το Xbox App και τα Windows 10 η Microsoft μας εξέπληξε, αυτή τη φορά με μια νέα τεχνολογία που ετοιμάζει.

Πρόκειται για τα Microsoft HoloLens, ένα head-mounted display που θα προβάλει μπροστά σας ολογράμματα όσο το φοράτε. Θα μπορείτε για παράδειγμα να δείτε μέσω αυτών τηλεόραση ή να έχετε πρόσβαση στο Internet, μέσω εικονικών οθονών που θα βλέπετε μπροστά σας.Το headset που ήταν μέχρι πρότινος γνωστά ως "Project Baraboo", έχει κάμερα 120 μοιρών για τον κάθε φακό, συνεπώς μεγαλύτερο έυρος από αυτό του Kinect. Επομένως μπορείτε να δείτε ακόμα και τα χέρια σας ενώ τεντώνεστε. Οι σένσορες διαθέτουν CPU, τσιπ γραφικών και μία...HPU (holographic processing unity) που παράγει ολογράμματα.

Για να δημιουργηθούν τα ολογράμματα, το φως αντανακλά εκατομμύρια φορές στην αποκαλούμενη και ως "light engine" της συσκευής. Τα φωτόνια μετά εισέρχονται στους δύο φακούς και περνούν από μπλε, πράσινους και κόκκινους χρωματισμούς (RGB) πριν φτάσουν στο μάτι σας. Για να μην μπερδεύεστε, σε αντίθεση με το Oculus Rift, εδώ βλέπετε το δωμάτιό σας, απλά προβάλλεται μπροστά σας ένα 3D περιβάλλον με ολογράμματα, κάτι σαν...augmented reality, με το οποίο αλληλεπιδράτε.


Μέσω του HoloLens θα μπορείτε πέρα απ' το να χειριστείτε εφαρμογές να παίξετε ακόμα και games. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το δημιούργημα της Microsoft, πότε θα κυκλοφορήσει και σε τι τιμή.

Συζητήστε για το HoloLens σε αυτό το forum topic.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2015 19:07 #155903 by Πιέρρος Φουστέρης
Mε χρήση και στα games!

Η Microsoft ψάχνει τρόπους για το πως θα μπορέσει να λειτουργήσει το HoloLens σε PC και Xbox One.

Από το δεύτερο συμπαιρένετε ότι θα το δούμε να έχει ρόλο και στο gaming, κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, βάζοντας στόχο "την επιτυχία που έχουν άλλα παρόμοια περιφερειακά" (εννοώντας το Oculus Rift). Πάντως, στόχος της αμερικάνικης εταιρείας είναι το περιφερειακό να πετύχει πωλήσεις και αυτόνομα.

To πρώτο παιχνίδι για το HoloLens θα είναι το Holobuilder, που σας επιτρέπει να χτίσετε γύρω σας...με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Minecraft.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2015 19:09 #155905 by Νικολής Ασημάκης
Θα το ήθελα μόνο και μόνο για να χαζεύω στο ίντερνετ στον τοίχο μου σε στυλ Norman Jayden από Heavy Rain. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Cyberpunk is here.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Feb 2017 17:51 #193527 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Το Portal στο HoloLens


Το Puzzle Platform της Valve σε augmented reality.

Ένας developer κατάφερε να μεταφέρει μέρος του Portal σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο KennyW έδωσε στη δημοσιότητα ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο, μέσα από το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μια έκδοση του first-person Puzzle Platform της Valve να “τρέχει” στο HoloLens της Microsoft. Όπως μπορείτε να δείτε, ο κύβος συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και στο Portal. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το Companion Cube “αναγνωρίζει” τον χώρο και τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω του, ενώ κυλάει στις σκάλες με ρεαλιστικό τρόπο. Χωρίς αμφιβολία, το mixed reality headset της Microsoft λειτουργεί με εντυπωσιακό τρόπο.

Η συγκεκριμένη έκδοση που ανέπτυξε ο KennyW μέσω της Unity engine αποτελεί για την ώρα ένα prototype, μας ανοίγει παρόλα αυτά την όρεξη για μια ολοκληρωμένη εμπειρία Portal στο HoloLens.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Nov 2017 01:03 #208647 by Angel
Replied by Angel on topic HoloLens
Η Microsoft δέχθηκε αγωγή απ' την HoloTouch για το HoloLens


Η εταιρεία HoloTouch έκανε μήνυση στη Microsoft για το HoloLens, την συσκευή mixed-reality, που εκτός από virtual reality μετατρέπει το δωμάτιό σας σε έναν ψηφιακό χώρο διασκέδασης.

Η HoloLens ισχυρίζεται ότι η Microsoft αντέγραψε δύο πατέντες της, οι οποίες είχαν κατοχυρωθεί για πάνω από μία δεκαετία και αφορούσαν την ολογραφική τεχνολογία. Το HoloTouch πλέον προσπαθεί να φέρει το θέμα προς επίλυση στα αρμόδια δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση για ζημιές, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η Microsoft γνώριζε για την πατέντα της εδώ και αρκετά χρόνια.

Η HoloTouch ισχυρίζεται ότι προσέγγισε την Microsoft το 2006 προκειμένου οι δύο εταιρείες να ξεκινήσουν συνεργασία αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Απ' την άλλη, η Microsoft κατοχύρωσε την πατέντα ευρεσιτεχνίας του HoloLens το 2013, σημειώνοντας τις πατέντες της HoloTouch ως "προγενέστερο δείγμα", δείχνοντας ότι είχε επίγνωση της προηγούμενης πατέντας. Η HoloTouch προσπάθησε να μιλήσει με την Microsoft το 2015 και το 2016, προσπαθώντας να επισυνάψει συμφωνία αλλά και πάλι δεν κατάφερε να συζητήσει με κάποιον αρμόδιο.

Μένει να δούμε πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση και αν τελικά θα καταφέρει η HoloTouch να εισπράξει αποζημίωση για την τεχνολογία της.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Nov 2017 01:03 #208848 by Παναγιώτης Κατσαμπίρης
Το Hololens χρησιμοποιεί 4 πομπούς υπέρυθρων σημάτων σε μοτίβα για την ανίχνευση αντικειμένων στο χώρο (δημιουργεί frames από στοιχεία βάθους αντί χρώματος που δημιουργεί μία απλή κάμερα) και 2 (αν θυμάμαι καλά) αντίστοιχους δέκτες για να διαβάζει τις ανακλώμενες ακτίνες. Αυτό είναι βασισμένο σε πατέντες που είχε κατοχυρώσει η Microsoft από την PrimeSense και τροποποίησε για το πρώτο Kinect. Προφανώς η τροποποίηση έγινε για να κατοχυρώσει με τον τρόπο της η εταιρεία το trademark αλλά και για να διαθέσει το αισθητήριο βάθους σε δική της συσκευή. Επιπλέον το Hololens έχει έναν (όπως τον αποκαλεί η Microsoft) holographic processor unit και είναι δικό της trademark για το οποίο δεν έχει αποκαλύψει πολλά αλλά πιθανότατα είναι μία customαρισμένη κάρτα γραφικών που τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την διαχείριση πολλαπλών real input data (τα στοιχεία βάθους από τα αισθητήρια).

Οπότε η συσκευή έχει πολλά στοιχεία που είναι trademarked από την Microsoft. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι δική της έμπνευση βέβαια αλλά θεώρησα ότι είναι καλό να γνωρίζετε όσα είχα δει προσωπικά.

Σημείωση: Το Hololens είναι ένα Augmented Reality headset ή όπως το θέτει η Microsoft, Mixed Reality headset αλλά όχι Virtual Reality. Για να είναι ένα headset VR θα πρέπει να αποκλείει τα ερεθίσματα από τον κόσμο που μας περιβάλλει και να προσπαθεί να αντικαταστήσει κάποια από αυτά (ή το περιβάλλον το ίδιο) με κάποια εικονικά (Virtual Environments). Ενημερωτικά πάντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2019 16:57 - 28 Feb 2019 16:58 #223657 by Άκης Ζαχαριάδης
Το HoloLens 2 θα κοστίζει 3.500 δολάρια
Τσουχτερή τιμή, βελτιωμένα specs.

Η Microsoft ανακοινώνει το HoloLens 2. Έχουν περάσει τρία χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου HoloLens και από τότε έχουν γίνει τεστ, βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Το νέο Augmented Reality Headset από την Microsoft θα κοστίζει 3.500 δολάρια, μια τιμή παρόμοια με του πρώτου μοντέλου. Φυσικά μιλάμε για ένα ποσό απαγορευτικό για το μεγαλύτερο μερίδιο των gamers αλλά η εταιρεία υποστηρίζει πως δεν στοχεύει στους οικιακούς πελάτες.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification