Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nvidia: Γενική συζήτηση

16 Jun 2022 00:40 #265020 by Nikos Georgopoulos
Η Nvidia θα καθυστερήσει την κυκλοφορία της σειράς RTX 4000




Για τουλάχιστον ένα μήνα.

Το WCCFtech δήλωσε ότι η Nvidia θα καθυστερήσει την κυκλοφορία των RTX 4000, δηλαδή της RTX 3070, 3080 και 3090.

Η Nivida ενδέχεται να καθυστερήσει τους πρώτους μήνες έναρξης των RTX 4000, σύμφωνα με πολλές πηγές. Οι κυκλοφορίες για τις RTX 4090, RTX 4080 και RTX 4070 είχαν καθυστερήσει κατά ένα μήνα, μετατοπίζοντάς το λανσάρισμα για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τότε από την Videocardz , η οποία ισχυρίζεται ότι οι δικές της πηγές έχουν επιβεβαιώσει τις ίδιες καθυστερήσεις.

Το Videocardz ισχυρίζεται επίσης ότι μια ολοκαίνουργια Nvidia GPU είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου, αλλά ότι η κυκλοφορία της έχει πλέον μεταφερθεί σε απροσδιόριστη ημερομηνία. Η οικονομική GTX 1630 φέρεται να είναι στα τελικά στάδια για την κυκλοφορία, αλλά η ανακοίνωση που θα γινόταν άλλαξε ξαφνικά από την Nvidia την τελευταία στιγμή. Ο λόγος, σύμφωνα με την Videocardz, οφείλεται στην έλλειψη εξαρτημάτων, αν και όχι ειδικά για τις ίδιες τις GPU.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2022 21:39 #266298 by Nikos Georgopoulos
Η Nvidia θα αποκαλύψει σύντομα τις νέες κάρτες γραφικών της




Όπως επιβεβαίωσε και ο CEO της.

Η Nvidia θα παρουσιάσει το επόμενο GPU architecture της, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jen-Hsun Huang σε νέα αναφορά προς τους επενδυτές της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Huard δήλωσε ότι στο GTC στις 20 Σεπτεμβρίου θα αποκαλυφθούν νέα για το μέλλον των RTX 3D γραφικών και το gaming. Πιθανότατα πρόκειται για την αποκάλυψη της φημολογούμενης σειράς καρτών RTX 4000.



Αρκετές πληροφορίες για τη σειρά RTX 4000 έχουν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, πρώτη που θα κυκλοφορήσει θα είναι η RTX 4090. Με δεδομένο του ότι αφορά περισσότερο content creators και επαγγελματίες, είναι πιο λογικό ότι θα αποκαλυφθεί στο GTC. Επιπλέον αν αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, τότε ενδέχεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, καθώς η Nvidia δεν αφήνει συνήθως μεγάλο διάστημα μεταξύ παρουσίασης και κυκλοφορίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Sep 2022 23:38 #266626 by Nikos Georgopoulos
Διέρρευσε φωτογραφία από Zotac RTX 4090




4 slots και 75 δις transistors.

Η Nvidia ετοιμάζει την σειρά RTX 4000 και μία φωτογραφία με Zotac RTX 4090 διέρρευσε από το Κινέζικο site Baidu .

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι απλώς το τεράστιο μέγεθος των καρτών. Πρόκειται σαφώς για τεράστιες GPU τεσσάρων υποδοχών που θα ξεπεράσουν τα ήδη μεγάλα μοντέλα RTX 3090 και RTX 3090 Ti, υποδηλώνοντας ότι η τελευταία ναυαρχίδα της Nvidia θα χρειαστεί πολλή ψύξη. Δεδομένου του προβλεπόμενου TDP των 450 W (στο ίδιο επίπεδο με την RTX 3090 Ti), είναι ωραίο να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο cooler για να διατηρείς υπό έλεγχο την απόδοση, αλλά σίγουρα περιορίζει τα ports του PC.

Οι καμπύλες στη σχεδίαση της Zotac είναι μια ωραία αλλαγή από τα κυρίως γωνιακά σχέδια των περισσότερων GPU, όπως και το airflow στα δεξιά που μιμείται παρόμοια σχέδια σε πολλές GPU της σειράς RTX 30.

Η RTX 4090 αναμένεται να έχει 24 GB μνήμης GDDR6X, η οποία υποτίθεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις παραλλαγές των 16 GB και 12 GB που ετοιμάζονται για την RTX 4080.

75 δις transistors
Σύμφωνα με το PC Gamer , οι RTX 4090 θα έχουν 165% περισσότερα transistors από την GA102 που έτρεχε την RTX 3090 Ti. Δηλαδή 75 δισεκατομμύρια transistors.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις για την σειρά RTX 4000 στην έκθεση GTC 2022 στις 20 Σεπτεμβρίου, με την κεντρική ομιλία να λαμβάνει χώρα στις 19:00.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2022 19:17 #266672 by Nikos Georgopoulos
Η κατασκευάστρια εταιρεία EVGA σταματάει την συνεργασία της με την Nvidia




Λιγότερες GPU στην αγορά.

H EVGA, δημοφιλής κατασκευαστής καρτών γραφικών, διέκοψε συνεργασία με την Nvidia.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει τις υπόλοιπες κάρτες της σειράς RTX 30, αλλά θα σταματήσει όλη την παραγωγή GPU που θα ακολουθούσε.  Επιπλέον, η εταιρεία φέρεται να είπε ότι δεν θα επιδιώξει συνεργασίες με ανταγωνιστικούς γίγαντες πυριτίου όπως η AMD ή η Intel.

Η είδηση ​​της φαινομενικά ξαφνικής απόφασης της EVGA να σταματήσει να κατασκευάζει GPUs έγινε γνωστή μέσω των δημοφιλών YouTubers GamersNexus και Jayztwocents. Η EVGA φέρεται να εξέθεσε την επιθυμία και την πρόθεσή της να απομακρυνθεί από τη Nvidia, επικαλούμενη πολλαπλές απογοητεύσεις για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Υπήρχε απροθυμία της Nvidia να μοιραστεί βασικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της με τους συνεργάτες της έως ότου οι ίδιες πληροφορίες γίνουν διαθέσιμες στο κοινό, συχνά σε συνέντευξη τύπου on stage. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι η Nvidia υπονομεύει συνεργάτες όπως η EVGA πουλώντας τις δικές της κάρτες "Founders' Edition" σε χαμηλότερη τιμή.



Η διοίκηση της EVGA πήρε την απόφασή της να αποχωριστεί από τη Nvidia τον Απρίλιο, αλλά κράτησε την απόφαση αυστηρά εμπιστευτική. Αν και η EVGA εγκαταλείπει την αγορά GPU, η εταιρεία φέρεται να σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο, δεν θα επεκταθεί σε νέες κατηγορίες προϊόντων, αναφέρει το GamersNexus. Και ενώ η εταιρεία κατασκευάζει και πουλά άλλα εξαρτήματα υπολογιστή, όπως motherboards, PC cases και τροφοδοτικά, η απώλεια των GPU είναι πιθανό να δημιουργήσει θέμα απολύσεων για τους 280 υπαλλήλους της παγκοσμίως.

Ο Steve Burke του GamersNexus αναφέρει ότι η EVGA επιδιώκει να ανακατανείμει το προσωπικό σε διαφορετικά projects για να κρατήσει όλους τους εργαζόμενους. Η εταιρεία απέλυσε το 20% των εργαζομένων της στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτό το έτος και τώρα πολλά άτομα των οποίων οι θέσεις εργασίας περιστρέφονταν αποκλειστικά γύρω από την κατασκευή και την ανάπτυξη GPU δεν έχουν προφανή δουλειά να επιτελέσουν. Ενώ η EVGA θα συνεχίσει να πουλά τις κάρτες της σειράς RTX 30, αναμένει να εξαντληθεί το απόθεμα μέχρι το τέλος του έτους και θα εξαρτηθεί από ένα επιπλέον απόθεμα για την εξυπηρέτηση των εγγυήσεων και των επισκευών. Η EVGA δεσμεύεται να τηρήσει τις εγγυήσεις για τους υπάρχοντες πελάτες αυτών των καρτών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις Zotac RTX 4090.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2022 14:55 #266747 by Nikos Georgopoulos
Η Nvidia ανακοίνωσε την σειρά RTX 40, με τις πιο ισχυρές κάρτες γραφικών του κόσμου




Η πρώτη έρχεται τον Οκτώβριο.

Η Nvidia ανακοίνωσε την σειρά καρτών γραφικών RTX 40.

Η νέα αυτή γενιά GPU παρουσιάστηκε από τον Jensen Huang, διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia. Οι RTX 40 θα έχουν αρχιτεκτονική Ada Lovelace. Το όνομα προέρχεται από την ομώνυμη μαθηματικό, η οποία ήταν και η πρώτη προγραμματίστρια.

Οι κάρτες γραφικών RTX 40 θα είναι αρχικά τρεις. Η RTX 4090 θα είναι η νέα ναυαρχίδα, με τέσσερις φορές καλύτερη απόδοση από τον προκάτοχό της και 24GB μνήμης. Θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου και θα είναι η πιο δυνατή κάρτα γραφικών της αγοράς. Θα κοστίζει 1600 ευρώ.



Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσουν δύο παραλλαγές της RTX 4080. Η μία θα έχει 16GB με κόστος 1200 ευρώ και η άλλη 12GB με κόστος 900 ευρώ. Φυσικά εδώ μιλάμε για MSRP, αφού στην πράξη οι τιμές τους πιθανόν να είναι μεγαλύτερες.

Παρακάτω το Digital Foundry παίζει για πλάκα το Cyberpunk 2077 με 4K και 120fps, με DLSS 3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2022 10:57 #266773 by Nikos Georgopoulos
Nvidia: "Μην περιμένετε να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών"




Ευτυχώς μας εμψυχώσατε!

Μιλώντας στο Digital Trends, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, ρωτήθηκε για τις τιμές στις κάρτες γραφικών και είπε ότι οι υψηλές τιμές είναι εδώ για να μείνουν. "Ο νόμος του Moore έχει πεθάνει. Η ιδέα ότι οι τιμές στα τσιπ θα πέσουν είναι μια ιστορία του παρελθόντος", είπε ο Huang.

Ο νόμος του Moore είναι μια ιδέα που βασίζεται σε ιστορικές τάσεις, η οποία γενικά βλέπει την απόδοση του υπολογιστή να διπλασιάζεται κάθε λίγα χρόνια, ενώ τα εξαρτήματα πέφτουν στην τιμή. Σύμφωνα με τον Huang, το αυξανόμενο κόστος για την κατασκευή εξαρτημάτων και η επιβράδυνση στο θέμα της ενέργειας, είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι τιμές των GPU παραμένουν υψηλές.

Τον τελευταίο καιρό, η έλλειψη GPU που κυριαρχεί έχει υποχωρήσει και έχει δημιουργήσει πλεόνασμα καρτών γραφικών στην αγορά. Η Nvidia θέλει να πουλήσει τις παλαιότερες GPU, οι οποίες εξακολουθούν να είναι ικανές για μεγάλη διάρκεια παιχνιδιού και έχουν πιο ελκυστικές τιμές σε σύγκριση με το πόσο κοστίζουν οι κάρτες της σειράς 40.

Η RTX 4090, η νέα ναυαρχίδα GPU της Nvidia, θα ξεκινά από τα 1600 ευρώ όταν κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου, ενώ η RTX 4080 16 GB θα ξεκινά από τα 1200 ευρώ και η έκδοση 12 GB θα σας κοστίσει τουλάχιστον 900 ευρώ. Όλα αυτά στη θεωρία γιατί στην πράξη...οι ευρωπαϊκές τιμές θα είναι αρκετά μεγαλύτερες!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Oct 2022 11:39 #267114 by Nikos Georgopoulos
Τέλος το LHR στις κάρτες γραφικών της Nvidia




Με το νέο update. Μάλλον η Nvidia θέλει να πουλήσει το απόθεμα.

Το LHR (Lite Hash Rate) είχε κυκλοφορήσει από την Nvidia στις κάρτες γραφικών της, ώστε να αποτρέψει τους miners από το να τις αγοράσουν.

Κατά βάση το LHR είχε ως ρόλο να ανιχνεύει τον φόρτο εργασίας εξόρυξης ethereum και θα επιβράδυνε την κάρτα γραφικών για να μειώσει την κερδοφορία της. Ωστόσο, υπήρχαν τρόποι για να το παρακάμψει κάποιος.

Όπως και να 'χει, πλέον στο Reddit οι κάτοχοι καρτών γραφικών Nvidia με LHR, παρατηρούν ότι η Nvidia αφαίρεσε τελείως το LHR από τις κάρτες της. Αυτό έγινε μέσω των νέων drivers που κυκλοφόρησαν, άρα με ένα update πλέον τα επίπεδα mining είναι ίδια με αυτά των καρτών γραφικών χωρίς LHR. Ίσως η Nvidia να το έκανε αυτό για να πουλήσει το απόθεμα των GPU που έχει στους miners. Πλέον με τις τιμές του ρεύματος και τις τιμές στις οποίες έχουν πέσει τα cryptos είναι πολύ πιο δύσκολο να έχει κάποιος κέρδος από το mining.

Δείτε επίσης το σχετικό screenshot που αποδεικνύει τα παραπάνω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Oct 2022 11:40 #267115 by Nikos Georgopoulos
Η RTX 4080 12GB ακυρώθηκε "λόγω ονομασίας"



Η Nvidia ακύρωσε την κυκλοφορία της RTX 4080 12GB, επειδή θα υπάρχει άλλη μία RTX 4080...με 16GB. Η έκδοση των 16GB θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου.
Η RTX 4080 των 12GB όμως, ακυρώθηκε. Η Nvidia δήλωσε: "Είναι μια φανταστική κάρτα γραφικών αλλά δεν έχει το σωστό όνομα. Το να έχουμε δύο GPUs με την ονομασία 4080 είναι κάτι που μπερδεύει".

Το θέμα είναι ότι πρώτον η Nvidia έχει κυκλοφορήσει τόσες κάρτες γραφικών με παρόμοια ονομασία και δεύτερον η συγκεκριμένη GPU θα ήταν μια πιο οικονομική λύση έναντι της 4080 με τα 16GB.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Oct 2022 12:32 #267279 by Nikos Georgopoulos
Άτυχος gamer αγόρασε μία RTX 4090, άλλα μέσα στο κουτί βρήκε δύο κομμάτια μέταλλο




Είχαν περίπου το ίδιο βάρος με την κάρτα γραφικών.

Άτυχος gamer αγόρασε μία Nvidia GeForce RTX 4090, την ημέρα κυκλοφορίας της, άλλα έλαβε στο κουτί δύο κομμάτια μέταλλο που είχαν το ίδιο βάρος με την κάρτα γραφικών.

Ο λόγος για τον χρήστη του Reddit NuclearInnartdBeep, ο οποίος ανέβασε την φωτογραφία με το κουτί όταν το άνοιξε. Το κουτί του ήρθε την ημέρα της κυκλοφορίας της RTX 4090, συνεπώς δεν ήταν κάποια επιστροφή από άλλο πελάτη, και επιπλέον το site Newegg, από όπου την αγόρασε, μπλόκαρε τον λογαριασμό του.

Εκπρόσωπος του Newegg δήλωσε ότι αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθεί το site σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για απάτη: Η διαδικασία του Newegg είναι να βάλει τον λογαριασμό του πελάτη σε αναστολή για λίγες ημέρες κάθε φορά που υπάρχει μία πιθανή απάτη, ώστε να διεξάγουμε μία έρευνα. Ο λογαριασμός επανήλθε αλλά δεν βρέθηκαν αποδείξεις.

Η Newegg δεν πιστεύει ότι ο NuclearInnartBeep θέλει να την εξαπατήσει και στο τέλος του επέστρεψε τα χρήματά του και επανέφερε τον λογαριασμό του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Oct 2022 12:33 #267284 by Nikos Georgopoulos
Οι RTX 4090 "λιώνουν" καλώδια




Μπουρλότο στο Reddit!

Οι RTX 4090 κυκλοφόρησαν και ορισμένοι gamers αναφέρουν στο Reddit ότι οι κάρτες γραφικών με το νέο Nvidia chipset, εκτός από θηρία που είναι λιώνουν...τα καλώδια του PC case τους!

Ορισμένοι PC users αναφέρουν στο Reddit ότι το 16-pin power adapter μπορεί να έχει ένα πολύ σημαντικό ελάττωμα. Ο redditor reggie_bakil δημοσίευσε στο Reddit μια φωτογραφία ενός λιωμένου καλωδίου τροφοδοσίας RTX 4090 και μάλιστα στο ανεπίσημο subreddit της Nvidia, με έναν άλλο χρήστη να δηλώνει ότι υπέστη παρόμοια βλάβη .

Η Nvidia παρουσίασε μια νέα υποδοχή τροφοδοσίας των 16-pins με την RTX 3090 Ti και οι κορυφαίες κάρτες της χρησιμοποιούν όλες την υποδοχή. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η υποδοχή 12VHPWR δεν θα συνδεθεί καθαρά με τα τροφοδοτικά ATX 3.0 εάν το καλώδιο είναι λυγισμένο ή καμπυλωτό πολύ κοντά στην ίδια την υποδοχή. Δεδομένου ότι τα περισσότερα PC cases είναι αρκετά γεμάτα αυτές τις μέρες, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να επιτευχθεί με ορισμένες εκδόσεις.

Σύμφωνα με το The Verge , ο YouTuber JayzTwoCents επικοινώνησε με την Nvidia με ανησυχίες σχετικά με την σύνδεση, αλλά η Nvidia απάντησε: «Ανησυχείς για ζητήματα που δεν υπάρχουν». Εάν ανησυχείτε για αυτά τα πιθανά ζητήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς τον Nvidia adapter για ένα καλώδιο με δύο 8-pinα καλώδια. Η Corsair και η Be Quiet πωλούν και οι δύο τις δικές τους εκδόσεις αυτού του καλωδίου, αν και και οι δύο αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή έλλειψη, μιας και οι κάτοχοι των RTX 4090 έχουν ενημερωθεί και προμηθευτεί τα συγκεκριμένα καλώδια.

Η Nvidia έχει επικοινωνήσει και με τους δύο αυτούς χρήστες για περισσότερες πληροφορίες, δηλώνοντας ότι "διερευνά τις αναφορές". Τέλος, οι RTX 4090 μπορεί να είναι ισχυρές, αλλά οι τιμές τους έχουν ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification