Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Unity Engine

16 Nov 2012 10:54 - 27 Sep 2017 17:57 #115153 by eliminator
Unity Engine was created by eliminator
Η Unity Engine ξεκίνησε το 2005 από την Unity Technonologies και είναι μία game engine, κοινώς software, με το οποίο φτιάχνετε εύκολα video games. Το τελικό project έχει το μικρότερο δυνατό μέγεθος, ενώ τρέχει εύκολα και σε low-end PC, αλλά και Android και iOS συσκευές. Η γλώσσα βασίζεται σε κώδικα C, C++ και C#.

Unity 4.0
Η έκδοση 4.0 της game engine είναι γεγονός και υποστηρίζει Linux και Adobe Flash Player!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Oct 2014 21:47 #151095 by Χριστιάνα Θάνου

Η Unity είναι μια από τις μηχανές γραφικών που κυκλοφορούν στο εμπόριο με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε games. Το περιβάλλον είναι αρκετά user friendly και αν ασχοληθείτε στα σοβαρά, μπορείτε να μάθετε να προγραμματίζετε και δημιουργήσετε με την Unity διάφορα μικρά και αργότερα μεγάλα projects. Πρόκειται για μια engine που υποστηρίζεται από τα περισσότερα Format (PC, PS4, Xbox One, PS3, Android κτλ), πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού μπορείτε να δημιουργήσετε games της επιλογής σας χωρίς περιορισμούς.



Μπορείτε να κατεβάσετε την Unity δωρεάν από την επίσημη σελίδα της . Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που αποφασίσετε να αγοράσετε την Unity Pro που σας δίνει περισσότερη ελευθερία και να πουλήσετε το game σας, θα πρέπει να αγοράσετε τα δικαιώματα της engine.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Mar 2015 20:33 #157632 by Πιέρρος Φουστέρης
Δωρεάν η Unity 5 engine!
Ο John Riccitiello, διευθύνων σύμβουλος της Unity Technologies και πρώην μεγάλο στέλεχος της EA, δήλωσε, στα πλαίσια του Game Developers Conference που διεξάγεται στο San Francisco, ότι η Unity Engine 5 Personal θα διατεθεί εντελώς δωρεάν προς όλους τους developers. Επίσης, έριξε μία ενδιαφέρουσα "σπόντα" προς την Unreal Engine 5! Διαβάστε περισσότερα στη σχετική είδηση!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2016 14:29 #178094 by Χριστιάνα Θάνου
Εκπληκτικό demo από την GDC! Real-time render σε Unity!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2017 17:58 #206141 by Μάνος Γρυπάρης
Οδηγός για το πως θα φτιάξετε Platform σε Unity

Όσοι θέλετε να ξεκινήσετε να ασχολείστε, αρχίστε από κάτι απλό. Δείτε τον οδηγό.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2019 13:34 - 09 Jul 2019 13:34 #225760 by Σταύρος Αντωνόπουλος
H διευθύντρια Anne Evans ισχυρίζεται ότι την παρενόχλησε και στην συνέχεια την απείλησε.

O διευθύνον σύμβουλος και άλλοτε διευθυντής της Electronic Arts, John Riccitiello, ερχεται αντιμέτωπος με αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση.

H Anne Evans η όποια υπήρξε ανώτατη διευθύντρια στο τμήμα προσλήψεων της Unity, υπέβαλε την σχετική αγωγή κατά του πρώην διευθυντή την Τετάρτη, σύμφωνα με το Variety. Η ιδία ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια που εργαζόταν στην Unity " ο χώρος εργασίας ήταν σε μεγάλο βαθμό βασισμένος σε σεξουαλικές σχέσεις και προτάσεις." Ο John Riccitiello αλλά και άλλοι άνδρες σε υψηλόβαθμες θέσεις μιλούσαν με πρόστυχο τρόπο στις γυναίκες, έκαναν χυδαία αστεία , φλέρταραν και ασκούσαν πιέσεις για σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες εργαζομένους, πρόσθεσε στις δηλώσεις της μέσω της αγωγής που κατέθεσε.

Επιπλέον η αγωγή αναφέρει ότι ο Riccitello "πρότεινε στην κ. Evans να συναντηθούν στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείο", ενώ πρόσθεσε ότι ο διευθύνον σύμβουλος την προειδοποίησε ότι " θα ήταν καλό για την καριέρα της να κρατήσει το στόμα της κλειστό". Ωστόσο και η ιδία η Anne Evans έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε υπάλληλο της Unity, όπου η ιδία δήλωσε ότι είχαν μια συναινετική σχέση. Παρ όλα αυτά, ο ισχυρισμός της για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν έπεισε πολλούς από την εταιρία και στην συνεχεία απολύθηκε.

Η Unity από την πλευρά της εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: " Η Unity προτίθεται να υπερασπιστεί το κύρος της εταιρίας ενάντια στις ψευδείς κατηγορίες της Anne Evans. Μετά από ερευνά που πραγματοποιήθηκε, το συμπέρασμα ήταν ότι η κύρια Evans έχει εμπλακεί σε σοβαρότατα παραπτώματα ενώ διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις. Έτσι η Unity τερμάτισε την συνεργασία της με την εμπλεκόμενη".
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Mar 2020 17:49 #232808 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Unity Engine
Δωρεάν το Unity Learn Premium λόγω κορωνοϊού
Έξω πανδημία. Μέσα...φτιάχνουμε games.


Η περίοδος καραντίνας του κορωνοϊού έχει και τα καλά της, μιας και ολοένα και περισσότερες εταιρείες διοργανώνουν δωρεάν περιόδους για τα games τους, ώστε να βρίσκουμε λόγους να μένουμε σπίτι.

Η Unity έκανε μια πολύ σημαντική κίνηση για την περίοδο του κορωνοϊού καθώς δίνει δωρεάν για τρεις μήνες το Unity Learn Premium. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί την υπό πληρωμή υπηρεσία των tutorials της. Υπάρχουν και δωρεάν tutorials αλλά δεν είναι τόσο καλά όσο τα Premium.

Μπείτε στο Unity Learn Premium και εκμεταλλευτείτε την προσφορά. Αν αυτές τις ημέρες έχετε τερματίσει όλα τα games που σας ενδιέφεραν γιατί να μην φτιάξετε τα δικά σας;

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2021 10:18 #244936 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Unity Engine
Ο πρώην διευθυντής της EA επιστρέφει στον εργασιακό χώρο του gaming
Ο Peter Moore είναι πλέον ανώτερος αντιπρόεδρος στην Unity.


Σε ανάρτηση του στο Twitter , ο πρώην διευθυντής της EA ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στον εργασιακό χώρο του gaming ως ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Sports & Live Entertainment στην Unity, γνωστή για τη μηχανή γραφικών της Unity Engine.


Η καριέρα του Moore ξεκίνησε στην Sega, όπου δούλεψε πάνω στο λανσάρισμα του Dreamcast στην Βόρεια Αμερική. Μετά πήγε στην Microsoft για να δουλέψει πάνω στο Xbox, και είναι γνωστός για τα τατουάζ Halo 2 και Grand Theft Auto 4 που έδειχνε στις Ε3.

Δείτε το βίντεο της Ε3 στην οποία δείχνει το Halo 2 τατουάζ του:


Τον Ιούλιο του 2007, ο Moore μπήκε στην ΕΑ, στο τμήμα των sports και συντέλεσε στην ραγδαία ανάπτυξη της σειράς FIFA. Έφυγε από εκεί τον Φεβρουάριο του 2017 για να εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στη Liverpool, θέση από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 2020. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Liverpool, η ομάδα κέρδισε στο Premier League, στο Champions League και το FIFA Club World Cup. Στην Unity αυτή τη στιγμή βρίσκεται και ο John Riccitiello ως διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος ήταν επίσης πρώην διευθυντής στην EA.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2022 02:23 - 15 Jul 2022 20:09 #262494 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Unity Engine
Η μηχανή γραφικών Unity κυκλοφόρησε νέο tech demo με την ονομασία Enemies



Παρουσιάζει τις μελλοντικές δυνατότητές της.Η μηχανή γραφικών Unity κυκλοφόρησε νέο tech demo με την ονομασία Enemies, το οποίο παρουσιάζει τις μελλοντικές δυνατότητές της.Το demo παρουσιάζει μία κυρία η οποία παίζει σκάκι σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο, το οποίο μεταμορφώνεται σε ανελκυστήρα. Στο βίντεο που διαρκεί δύο λεπτά φαίνονται οι βελτιώσεις στην απεικόνιση του δέρματος, οι αντανακλάσεις που χρησιμοποιούν ray tracing ενώ η ποιότητα είναι 4Κ χωρίς απώλειες σε κάποια λεπτομέρεια. Τα μαλλιά της πρωταγωνίστριας επίσης φαίνονται πολύ ρεαλιστικά και η υπεύθυνοι της Unity δήλωσαν: Για την ρεαλιστική εμφάνιση των μαλλιών της πρωταγωνίστριας, η ομάδα χρησιμοποίησε τη νέα τεχνική εξομοίωσης και δημιουργίας μαλλιών.



Το demo τρέχει σε PC με κορυφαίες προδιαγραφές, όμως η Unity δήλωσε ότι θα υπάρχουν και εκδόσεις για PS5 και Xbox Series X, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην επόμενη εβδομάδα στο GDC.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2022 01:09 #265612 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Unity Engine
Η Unity συγχωνεύεται με την εταιρεία IronSource που έφτιαξε malware installer




Ορισμένοι game developers αντιδρούν.

Η Unity συγχωνεύεται με μια εταιρεία που δημιούργησε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης για malware, την IronSource. Ορισμένοι game developers που χρησιμοποιούν Unity είναι δυσαρεστημένοι.

Η Unity, η εταιρεία πίσω από την ομώνυμη engine , ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία συγχώνευσης με την IronSource. Η Unity ανακοίνωσε: "Αν δεν γνωρίζετε την ironSource, η εταιρεία βοηθάει τους δημιουργούς να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα οι δημιουργοί, δηλαδή το να δημιουργούν εξαιρετικά apps και user experiences, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την επέκταση της επιχείρησης στο app economy."

Η IronSource είναι επίσης γνωστή για το InstallCore, ένα wrapper ομαδοποίηση  software installation. Εάν έχετε αναζητήσει ένα δημοφιλές πρόγραμμα και έχετε δει έναν link προς ένα site τρίτης εταιρείας με μια διεύθυνση URL που κατέληγε σε κάτι όπως "downloadb.net" ή "hdownload.net", μπορεί κάλλιστα να ήταν το InstallCore. Εάν κάνατε το λάθος να το κατεβάσετε, θα σας προσφερόταν το είδος πρόσθετων με γενικές ονομασίες όπως το RegClean Pro και το DriverSupport. Αν ένας απλός χρήστης που δεν γνωρίζει πολλά απο PC, κάνει κλικ στο OK, θα κατέληγε να λάβει ένα σωρό software και toolbars που καθυστερούσαν το PC του. Το InstallCore ήταν τόσο κακόφημο, που το Windows Defender και το Malwarebytes antivirus το έκοβαν.

Όπως τεκμηριώθηκε από τον επικεφαλής οικονομολόγο της Microsoft για εμπειρία, στρατηγική και πολιτική, Ben Edelman, το InstallCore βρισκόταν επίσης πίσω από ένα ψεύτικο πρόγραμμα εγκατάστασης για μια έκδοση Windows του Snapchat (σ.σ. το γνωστό που ήταν διαθέσιμο μόνο σε κινητά). Αντίθετα, θα εγκαταστήσει τον εξομοιωτή Android BlueStacks, καθώς και...adware.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών φημολογείται ότι κόστισε 4,4 δις δολάρια.



Αντιδράσεις από developers
Οι developers της Unity δυσαρεστήθηκαν από αυτή την εξέλιξη. Η Andreia Gaita, η οποία διευθύνει την Spoiled Cat, έγραψε στο Twitter ότι, "Μια μηχανή παιχνιδιών είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία και τη διανομή games σε συσκευές. Οι προμηθευτές αυτών των συσκευών, όπως η Apple, πρέπει να εμπιστεύονται ότι η engine δεν συνδυάζει άσχημα πράγματα μαζί με το παιχνίδι. Η συγχώνευση με μια εταιρεία που ειδικεύεται στη ομαδοποίηση κακόβουλου λογισμικού είναι… WTF. Φίλε γαμώ την Unity». 

Το 2015 η IronSource συγχωνεύτηκε με την Supersonic, την εταιρεία ανάπτυξης μιας πλατφόρμας αγορών εντός εφαρμογής και στράφηκε από το InstallCore στις διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού. Στις αρχές του 2022, απέκτησε το Tapjoy, έναν άλλο ειδικό στη διαφήμιση για κινητά και τις εφαρμογές δημιουργίας εσόδων. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο η Unity θέλει να επεκτείνει το μερίδιό της, καθώς σχεδιάζει να "εκμεταλλευτεί τα εργαλεία, την πλατφόρμα, την τεχνολογία και το ταλέντο της εταιρείας για να σχηματίσει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους δημιουργούς να αναπτύσσουν πιο εύκολα , να κάνουν publish και να δημιουργούν έσοδα, αλλά και να αναπτύσσουν live games και περιεχόμενο (3D σε πραγματικό χρόνο) απρόσκοπτα."

Η Unity διαθέτει ήδη Unity Ads. Είναι η λύση δημιουργίας εσόδων για mobile games που επιτρέπει στους game developers να δημιουργούν έσοδα από ολόκληρη τη βάση παικτών τους, αλλά προφανώς υπάρχουν πλεονεκτήματα από το συνδυασμό αυτού με το IronSource: "Τα συμπληρωματικά δεδομένα και οι δυνατότητες προϊόντων της Unity και του ironSource θα δώσουν στους δημιουργούς πρόσβαση σε καλύτερη χρηματοδότηση για την απόκτηση χρηστών και τη δημιουργία εσόδων για να κλιμακώσουν με επιτυχία τα παιχνίδια τους και να επιταχύνουν την οικονομική τους απόδοση."

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Unity συμφώνησε να πληρώσει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την IronSource. Επίσης, η Unity έχει εξαγοράσει την VFX Weta Digital για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους και δήλωσε επίσημα ως δικαιολογία ότι στόχος είναι: «να κάνουμε ανακατανομή ορισμένων από τους πόρους μας».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification