Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

L.A. Noire 2

27 May 2011 17:27 #94015 by Γιάννης Μπόκας

Τι θα θέλαμε να δούμε στο sequel από την Rockstar Games.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Brendan McNamara από την Team Bondi δήλωσε πως το επόμενο L.A. Noire δεν θα πάρει πέντε ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί (όπως συνέβη με τον προκάτοχο του) κι αυτό γιατί τα τεχνολογικά μέσα έχουν ήδη κατασκευαστεί. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες σχετικά με το sequel, αλλά αυτό βέβαια δεν μας κρατάει μακριά απ’ το να κάνουμε υποθέσεις για νέο σενάριο, αλλά και για τις νέες προσθήκες που πιθανόν να έχει.

Multiplayer mode
Ένα σημαντικό στοιχείο που λείπει από το L.A. Noire είναι το online mode. Οι εταιρίες ανάπτυξης αρκέστηκαν σε ένα και μοναδικό story mode το οποίο υποστηρίζεται από το Social Club, μια κοινότητα μέσω της οποίας μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για κάποια ερώτηση που σας δυσκολεύει κατά την διάρκεια μιας ανάκρισης, αλλά και να δείτε την πρόοδο των φίλων σας. Χωρίς λοιπόν περαιτέρω δυνατότητες, το Social Club είναι ένα στοιχείο το οποίο περνάει σχεδόν απαρατήρητο.

Είτε σε μορφή co-op, είτε σε στυλ «κλέφτες και αστυνόμοι», το multiplayer mode είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον project με το οποίο η Rockstar πρέπει να ασχοληθεί. Βέβαια δεν περιμένουμε να έχει την ζήτηση και την αντοχή του Grand Theft Auto IV, αλλά όπως και να ‘χει θα δώσει ένα άλλο χρώμα στο gaming. Θα πρέπει όμως να εφαρμοστεί με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να έχει να δώσει κίνητρο στους παίκτες να ασχοληθούν μαζί του. Δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που το multiplayer mode τους έχει πατώσει λόγω κακού σχεδιασμού με αποτέλεσμα να κουράζει και να καταντάει βαρετό.

L.A. Today
Πώς θα σας φαινόταν η συνέχεια της σειράς να παίρνει μέρος στο σήμερα;

Να είχε δηλαδή πιο περίπλοκες και δύσκολες υποθέσεις, όπου για να λυθούν τα μυστήρια θα χρειάζεται η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Εξετάσεις DNA, παρακολουθήσεις μέσω δορυφόρων και internet IP tracing, μπορεί να είναι μερικά από τα τεχνολογικά μέσα τα οποία θα μπορείτε να χειριστείτε. Όλα αυτά ίσως να φαίνονται γνώριμα σε όσους από εσάς παρακολουθείτε νέες αστυνομικές σειρές, όπως για παράδειγμα το CSI, αλλά δεν είναι κακό να το δούμε και στο sequel της σειράς.

Φανταστείτε μια υπόθεση όπου ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία μιας 32χρονης καμαριέρας και εσείς ως υπηρέτης της δικαιοσύνης θα πρέπει να αναλύσετε λεπτομερώς τα στοιχεία και να τον οδηγήσετε στην φυλακή. Ακούγεται ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;



Ανατροπές στην εξέλιξη
Δυστυχώς οι ιστορίες των υποθέσεων του L.A. Noire δεν δέχονται αλλαγές, κάτι που κάνει αρκετά μονότονο τον τρόπο παιχνιδιού. Αντιθέτως, στο Heavy Rain είδαμε την εξέλιξη του σεναρίου να αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με τις αποφάσεις σας, κάνοντας το story μοναδικό στο είδος του, με αποτέλεσμα ο τίτλος να έχει αντοχή στο χρόνο. Αυτή η δυνατότητα πρέπει να προστεθεί στο gameplay του επόμενου L.A Noire ώστε να δοθεί στον χρήστη το έναυσμα να ασχοληθεί μαζί του ξανά και ξανά.

Body Motion Capture

Η εκπληκτική τεχνολογία καταγραφής των εκφράσεων των ηθοποιών και η ενσωμάτωσή τους στα πρόσωπα των χαρακτήρων, είναι αδιαμφισβήτητα ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί ποτέ από video game. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την καταγραφή των κινήσεων του υπόλοιπου σώματος των χαρακτήρων, κάτι το οποίο θα δούμε στο Uncharted 3, όπου οι κινήσεις των ηθοποιών αποτυπώνονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τρομερή λεπτομέρεια. Αυτό κάνει αντίστοιχα τις κινήσεις των χαρακτήρων του παιχνιδιού απόλυτα ρεαλιστικές.

Η χρήση και των δύο αυτών τεχνολογιών, θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα game του οποίου οι χαραχτήρες θα είναι εξομοιωτές του ανθρώπινου σώματος. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα gigabytes δεδομένων σε σύγκριση με το πρώτο L.A. Noire, το οποίο στην έκδοση για Xbox 360 καταλάμβανε τρία ολόκληρα DVD διπλής στρώσης.

Motion sensors

Εφόσον το gameplay του L.A. Noire απαιτεί προσεκτικό έλεγχο αντικειμένων που πιθανόν να κρύβουν κάποιο στοιχείο, θα μπορούσε η κίνηση των χεριών του χαρακτήρα να γίνεται μέσω των αισθητήρων Playstation Move και Microsoft Kinect, δίνοντας μια πιο πραγματική όψη στην ροή του παιχνιδιού. Επίσης, η οδήγηση των οχημάτων αλλά και η χρήση των όπλων, είναι κάτι που μπορεί να υποστηριχτεί από τους motion sensors χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Άλλωστε, αυτή τη δυνατότητα την έχουμε δει και σε αρκετούς ακόμη τίτλους με μεγάλη επιτυχία.

Όπλα και σύστημα μάχης

Ο ελάχιστος διαθέσιμος οπλισμός και το φτωχό σύστημα μάχης με τα όπλα που είδαμε στο L.A. Noire, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο, το οποίο συναντάμε σε έναν άλλο τίτλο της Rockstar Games, το Red Dead Redemption. Οι αποδόσεις των όπλων και οι τραυματισμοί των εχθρών θα πρέπει να γίνουν πιο πιστευτοί και ρεαλιστικοί. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολούμε τον κακοποιό στα πόδια και αυτός να πεθαίνει ακαριαία.

Συνοψίζοντας
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που θα χαρούμε να δούμε στο επόμενο L.A. Noire. Στην πραγματικότητα ζητάμε να ενσωματωθούν ιδανικά χαρακτηριστικά από άλλα games μέσα στο gameplay του. Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο νέος τίτλος δεν θα χάσει την ταυτότητα του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 May 2021 22:57 #251138 by Γιώργος Τσάκωνας
Το L.A. Noire συμπληρώνει σήμερα τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Στα πλαίσια αυτής της επετείου, το The Hollywood Reporter πραγματοποίησε συνεντεύξεις με ηθοποιούς που συμμετείχαν στο L.A. Noire. Ο Aaron Staton, ο οποίος υποδύεται τον πρωταγωνιστή Cole Phelps, απάντησε σχετικά με το αν θα υπάρξει sequel του παιχνιδιού. Ο Staton ανέφερε πως δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικά με την ανάπτυξη ενός sequel του L.A. Noire από την Rockstar Games. Η Rockstar Games έχει πλέον τα δικαιώματα για το franchise, ύστερα από το κλείσιμο της Αυστραλέζικης Team Bondi η οποία είχε αναπτύξει τον πρώτο τίτλο.

Ο Staton δήλωσε: “Δεν έχω ακούσει λέξη σχετικά με sequel. Αν υπήρχε άλλη ιστορία, θα ήμουν περίεργος να δω το τι θα έλεγε. Με αναγνωρίζουν μερικές φορές στον δρόμο από το παιχνίδι, το οποίο με κάνει να σκέφτομαι πόσο καταπληκτική ήταν η τεχνολογία MotionScan”. Το MotionScan ήταν η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Team Bondi για να σκανάρει τα πρόσωπα των ηθοποιών και να τα βάλει στο παιχνίδι.

Το 2012 η Rockstar Games είχε αναφέρει πως σκεφτόταν το μέλλον της σειράς L.A. Noire και είχε αφήσει υπονοούμενα για sequel. Η Rockstar Games είχε δηλώσει: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το πως δείχνει το παιχνίδι και σκεφτόμαστε το μέλλον του L.A. Noire ως σειρά. Δεν βιαζόμαστε να φτιάξουμε sequels, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθούν. Δείτε για απόδειξη τις σειρές Max και Red Dead. Έχουμε τόσο πολλά games που θέλουμε να φτιάξουμε και το πρόβλημα είναι πάντα ο φόρτος εργασίας και ο χρόνος”.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ένα sequel, αλλά ανέπτυξε μία έκδοση του L.A. Noire για Switch που κυκλοφόρησε το 2017, καθώς και μία έκδοση για VR με όνομα “The Case Files” το 2019. Ο Michael Gladis, που υποδύεται τον Dudley Lynch στο L.A. Noire, δήλωσε πως “θα δούλευε σε ένα άλλο video game στο μέλλον, αρκεί να είχε αρκετά καλό σενάριο”. Το L.A. Noire έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα καμία επίσημη επιβεβαίωση για sequel. Η επόμενη κυκλοφορία της Rockstar Games αναμένεται να είναι το Grand Theft Auto V για PS5 και Xbox Series X/S, μαζί με μία standalone έκδοση του GTA Online.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 May 2021 02:58 #251145 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Μακάρι να βγει sequel  γιατί άξιζε το game. Πέρασαν γρήγορα τα χρόνια. Δεν ήξερα ότι είχε βγει κάτι αντίστοιχο και σε VR. Θα το τσεκάρω σίγουρα.. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification