Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Grand Dames: η ομάδα gamer γιαγιάδων στο Youtube

10 Jun 2021 14:48 #252259 by Γιώργος Σκένδρος
Οι Grand Dames, είναι μια ομάδα με τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες που παίζουν διάφορα games. 
Τα μέλη της ομάδας συναντιούνται μια φορά το μήνα για να καταγράψουν ένα livestream για το συνεργατικό τους κανάλι ενώ έχουν ακόμα και δικό τους merchandise, συμπεριλαμβανομένων επώνυμων φλιτζανιών τσαγιού. Η Dame Jessa, η διοργανώτρια και άτυπη προϊσταμένη των Grand Dames δήλωσε: "Οι Grand Dames ξεκίνησαν πέρυσι στο PAX Online, το πρώτο online PAX, και ο τίτλος του πάνελ μας στο PAX ήταν Tea With Grandma Gamers: Grandmas Talk Shit About Games, καθώς μιλάω και με τις τέσσερις μέσω Discord."
Shirley Curry, γνωστή και ως Skyrim Grandma, η οποία έγινε διασημότητα στο YouTube στα 80 της χάρη στα βίντεο όπου εξερευνά το Open-world RPG της Bethesda είναι το πρώτο μέλος της ομάδας στο YouTube. Το δεύτερο μέλος της ομάδας είναι η Dame Merrie η οποία παίζει περισσότερο καιρό από τις υπόλοιπες έχοντας ξεκινήσει το gaming από το 1977, 1978 με το παιχνίδι Pong. Μεγαλώνοντας άρχισε να παίζει Co-op games όπως το Left 4 Dead ενώ αγαπημένο της είναι το Borderlands. Η Dame Britta, είναι το τρίτο μέλος της ομάδας όπου ήθελε να γίνει πιανίστρια αλλά κατέληξε διευθύντρια μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών, ασχολήθηκε με τα με JRPG όπως το Atelier το 2013 για το οποίο έχει δημοσιεύσει ένα guide βίντεο 20 λεπτών. Η Jessa, όπως και η Merrie, έπαιζε Atari στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά ασχολήθηκε με τα παιχνίδια πιο ολοκληρωμένα προς το τέλος της δεκαετίας, όταν ήταν στο κολέγιο και ανακάλυψε τα Text-based Multi-User Dungeons που προηγήθηκαν των σημερινών MMOs. H Jessa είναι λάτρης των RPG με αγαπημένο game το The Sims 2 το οποίο παίζει από το 2004 και δημιουργεί τις δικές της ιστορίες σε αυτό.

Οι Grand Dames θεωρούν την προσβασιμότητα για τους ηλικιωμένους gamers ιδιαίτερα πολύτιμη, και θέλουν περισσότεροι άνθρωποι στα γηροκομεία να μπορούν να παίξουν, αντί να έχουν μια παθητική ψυχαγωγία όπως η τηλεόραση.
 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2021 16:31 #255727 by Κώστας Δαλακλίδης
Ιαπωνική ομάδα eSports με ηλικιωμένους

Γνωρίστε τους Matagi Snipers. Με έδρα την Ακιτα, η ομάδα αυτή των οκτώ ατόμων είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα eSports της Ιαπωνίας που αποτελείται από ηλικιωμένα μέλη. Η ομάδα έχει κανονικά τον χορηγό της και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες.

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος για να προβληθούν τα οφέλη των eSports στην υγεία των ηλικιωμένων, καθώς και για να εντυπωσιάσουν τα εγγόνια τους. Το NHK αναφέρει ότι 21 άτομα υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην ομάδα, αλλά μόνο οκτώ τα κατάφεραν. Οι παίκτες επιλέχθηκαν με βάση την ικανότητά τους στο παιχνίδι.

Η 67χρονη Eba, μέλος της ομάδας, δηλώνει: "Μέχρι τώρα, δεν έπαιξα ποτέ βιντεοπαιχνίδια". Πρόσθεσε ότι μόλις άρχισε να παίζει, ένιωσε ότι το παιχνίδι λειτουργούσε προληπτικά για τη γνωστική εξασθένηση, με το να κινεί τα χέρια και τα μάτια της μαζί, καθώς και να μιλά στρατηγικά με τους συμπαίκτες της ενώ παίζει. Όλα αυτά την βοήθησαν να διατηρηθεί σε εγρήγορση.

Οι Matagi Snipers, με παίκτες ηλικίας από 66 έως 73 ετών, δεν είναι η πρώτη ομάδα eSports για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το 2017, οι Silver Snipers που χρηματοδοτήθηκαν από τη Lenovo, έκαναν τη μεγάλη έκπληξη δημιουργώντας μια ομάδα Counter Strike γεμάτη με παίκτες άνω των 60 ετών.
Η προβολή ενός ευρύτερου φάσματος ατόμων που παίζουν, κάνει τα esports πιο περιεκτικά. Πέρυσι στην Ιαπωνία, μια εγκατάσταση eSports για ηλικιωμένους που ονομάζεται ISR Esports άνοιξε στο Kobe. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών. H εγκατάσταση στοχεύει σε αρχάριους. Ένας 88χρονος άνδρας, ο οποίος πήγαινε στο ISR Esports τον τελευταίο χρόνο, παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν δεν του άρεσαν τα games. Τώρα, ωστόσο, βλέπει ότι είναι αρκετά απολαυστικά. 

Οι Matagi Snipers προπονούνται τρεις φορές την εβδομάδα και αναμένεται να ξεκινήσουν να κάνουν streaming τον Οκτώβριο. Ο στόχος είναι η συμμετοχή σε τουρνουά και η νίκη. Η προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα φαίνεται λίγο από τα πρότυπα των ομάδων eSports, αλλά αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να δείξει την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων τέτοιων ομάδων αλλά και σχετικών πρωταθλημάτων. Οι σημερινοί επαγγελματίες δεν μπορούν να παίζουν στο ίδιο επίπεδο για πάντα, και ίσως καθώς μεγαλώνουν, θα ήθελαν να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται. Το Golf διαθέτει το Senior PGA, γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και για τα esports;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification