Review Detail

8.5 2 10 0.5
Reviews
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης
April 14, 2015
Mortal Kombat X
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
"Είναι ...;» - Ναι, τα γραφικά είναι φοβερό.
"Είναι ...;» - Ναι, το gore είναι ακόμα εδώ.
"Χμ ...;» - Ναι, η βεντέτα μεταξύ Scorpion και Sub-Zero εξακολουθεί να είναι γ@μ@τη.

Το Mortal Kombat Χ, η τελευταία δόση της σειράς, βελτιώνει το παιχνίδι για τους νεοεισερχόμενους στο θρυλικό franchise και αν και δεν θα πάρετε οι υπόλοιποι αυτή τη ρετρό αίσθηση, θα εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε την kick-ass δράση και μερικά από τα καλύτερα Fatalities!

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Mortal Kombat, 25 χρόνια μετά αφότου ο Shao Kahn νικήθηκε από τις δυνάμεις της Earthrealm. Με το μεγαλύτερο μέρος των Kombatants να χάνουν τη ζωή τους στη διαδικασία, ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά να αναλάβει το δύσκολο έργο. Εντάξει, δεν είναι η βραβευμένη με Όσκαρ ιστορία που θα σας παρασύρει στο παιχνίδι, το παραδέχομαι. Αλλά με ένα ρόστερ των 24 χαρακτήρων, τρελά γραφικά και την απίστευτη κτηνωδία που διαθέτει ο τίτλος, νομίζω ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Το Mortal Kombat Χ διαθέτει νέα στοιχεία και και κλασσικές gameplay στιγμές. Για πρώτη φορά στη σειρά, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από πολλαπλές παραλλαγές του κάθε χαρακτήρα (3 από προεπιλογή), η οποία αλλάζει τον τρόπο που παίζει ο καθένας. Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι διακυμάνσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο και καινούργιο χαρακτηριστικό οι οποίες καθιστούν το τίτλο καταπληκτικό. Η επιστροφή των X-Ray κινήσεων, οι οποίες εισήχθησαν στο προηγούμενο τίτλο, είναι σούπερ κινήσεις που κάνουν πολλαπλά χτυπήματα και μεγάλη ζημιά αν προσγειωθούν σωστά στον κακόμοιρο αντίπαλό σας. Οι λεπτομέρειες πλέον είναι το κάτι άλλο!

Το factions Mode, το online mode το οποίο εισήχθη επίσης στο προηγούμενο τίτλο, είναι κι αυτά πάλι εδώ. Στο Factions, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων πέντε φατριών, που αποτελούνται από τους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, των πολεμιστών Lin Kuei, τους μοναχούς του White Lotus, τους μισθοφόρους Black Dragon και την Αδελφότητα των Shadow acolytes.

Το παιχνίδι εισάγει επίσης την "Stamina Meter" που βρίσκεται κάτω από τις health bars του χαρακτήρα σας. Αυτός ο μετρητής αντοχής έχει δύο ράβδους που χρησιμοποιούνται όταν ο παίκτης κάνει ορισμένα πράγματα, για παράδειγμα, το τρέξιμο χρησιμοποιεί αντοχή. Interactables από το προηγούμενο παιχνίδι της NetherRealm, Injustice: Gods among us, είναι επίσης εδώ.

Το "Super Meter" από το "Mortal Kombat" (2011) κάνει επίσης μια επιστροφή στο MKX. Ο παίκτης μπορεί να κερδίσει έως και τρία μπλοκ σούπερ μετρητή, είτε με τη λήψη χτυπημάτων ή κάνοντας ειδικές κινήσεις. Ένα τετράγωνο από το σούπερ μετρητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση των ειδικών κινήσεις. Με την ενίσχυση οι ειδικές κινήσεις μπορεί να αυξήσουν τη ζημιά της επίθεσης, κάνοντας επιπλέον χτυπήματα, προσθέτοντας ειδικές ιδιότητες και ούτω καθεξής. Με τη χρήση δύο μπαρ του σούπερ μετρητή, ο χαρακτήρας μπορεί να εκτελέσει ένα "Breaker". Τα Breakers επιτρέπουν τη διακοπή του combo του αντιπάλου, ωθώντας τους μακριά. Χρησιμοποιώντας και τις τρεις μπάρες του σούπερ σας επιτρέπεται η χρήση της X-Ray επίθεση που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το soundtrack είναι θεσπέσιο, το χάος ακούγεται καλό και συνολικά, η όλη ατμόσφαιρα φαίνεται και ακούγεται τέλεια. Όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Mortal Kombat Χ χρησιμοποιεί 4 κουμπιά για επιθέσεις. Punch, High Punch, Kick, High Kick, Dash και Block. Κάθε χαρακτήρας έχει τα combos που μπορεί να πραγματοποιηθούν με το πάτημα των πλήκτρων (μια λίστα των combos και άλλα είδη επιθέσεων μπορούν να βρεθούν κάτω από το "Movelist" κατά τη παύση). Οι παίκτες μπορούν να επεκτείνουν τα combos τους ακόμη περισσότερο ακόμα κι όταν βρίσκονται στον αέρα.

Το Mortal Kombat είναι υπερήφανο για τη θέση του ως μία από τις πιο βίαιες σειρές videogames και χάρη στο MK X αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο.. Μπορεί να μην κάνει το ίδιο σοκ που έκανε κάποτε, αλλά το Mortal Kombat καταλαμβάνει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ναι, με X-Ray έσπασα το κρανίο του Kano με το καπέλο του Kung Lao, αλλά όλα καλά, είναι μια χαρά. Αλλά όταν κόβω στη μέση το κεφάλι του με το ίδιο καπέλο που τον χτυπούσα σε όλη τη διάρκεια της μάχης, είναι τόσο φρικιαστικά όμορφο συναίσθημα! Είναι ανόητο, σίγουρα, αλλά θα είμαι χαζός αν πω ότι δε μου προσφέρει διασκέδαση στο max.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας GAMER πρέπει να το δοκιμάσετε. Εάν είστε φανατικός οπαδός του Super Smash Bros. θα το μισήσετε.

Θετικά:
- Πλήρες Story mode
- Τρία ουσιώδη Fighting styles
- Τέλεια γραφικά
- Ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχει άλλο fighting game

Αρνητικά:
- Unbalanced χαρακτήρες όπως σε όλα τα fighting
- Καταραμένα DLC

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Το πιο όμορφο και φρικιαστικό Mortal Kombat της σειράς.
Report this review Was this review helpful? 1 0

Comments

Already have an account?
Notification