Review Detail

9.0 1 10 0.5
Catherine
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Ποτέ μου δεν είχα ασχοληθεί με παιχνίδια της Atlus, καθώς άργησα πολύ να πάρω κονσόλα. Αυτό το παιχνίδι το είχα σταμπάρει όταν κυκλοφόρησε και το ήθελα, αλλά η τότε τιμή του με απέτρεψε να το αποκτήσω. Η τύχη όμως τα έφερε έτσι που ένας φίλος μου μου χάρισε κωδικό ενός μήνα στο PSN και είχε διαθέσιμο αυτό το παιχνίδι, οπότο το κατέβασα όπως ήταν.

Εκ των υστέρων, έπαιξα και άλλα παιχνίδια της Atlus, όπως κάποιους τίτλους Shin Megami Tensei, και κατάλαβα το στυλ που συνηθίζει η εταιρεία. Το Catherine, όμως, σαν πρώτη μου επαφή, με μάγεψε και ταυτόχρονα με σόκαρε. Από σεναριακής άποψης παίζεις τον Vincent που, ενώ έχει σχέση με την Katherine και ετοιμάζονται να παντρευτούν, έχει αμφιβολίες και καταλήγει σε ένα one-night stand με την Catherine, το ακριβώς αντίθετο της κοπέλας του, η οποία μετά τον πολιορκεί. Βάλτε μέσα και εφιάλτες που αρχίζει να βλέπει, οι οποίοι είναι γεμάτοι με συμβολισμούς σχετικά με απιστία και πιστεύω του παίκτη/Vincent, καθώς και creepy καταστάσεις και έχετε ένα ενδιαφέρον μείγμα. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο στο κομμάτι της ιστορίας, γιατί θα έχει spoilers. Πάντως το παιχνίδι έχει 9 δυνατά τέλη, οπότε οι επιλογές του παίκτη μετράνε.

Από άποψη gameplay, υπάρχουν δυο διαφορετικές καταστάσεις. Η πρώτη είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, που ελέγχετε τον Vincent είτε στο σπίτι του είτε στο μπαράκι που συχνάζει με την παρέα του. Το κύριο πράγμα που βγαίνει από την καθημερινότητα είναι να προχωρά η ιστορία και να κάνει επιλογές που θα κρίνουν κατά το ήμισυ το τέλος. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω ενός συνδυασμού cutscene, διαλόγων και επιλογών. Είναι αρκετά "στατικά" σαν σημεία, χωρίς πολύ "gameplay".

Αυτό αλλάζει στους εφιάλτες, που ο καθένας είναι και μια πίστα προς τερματισμό. Στους εφιάλτες αυτούς ο παίκτης χειρίζεται τον Vincent, ο οποίος καλείτε να σκαρφαλώσει στην κορυφή ενός πύργου από κύβους μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι ένα ενδιαφέρον puzzle-game, καθώς υπάρχουν διαφορετικά είδη κύβων και διάφορες τακτικές που μπορούν να γίνουν. Βάλτε μέσα και πως όσο περνάει ο χρόνος καταστρέφονται σειρές κύβων από κάτω προς τα πάνω από "δαιμονικές" εκδόσεις ατόμων της καθημερινότητας του Vincent, και έχετε ένα αγχωτικό μείγμα. Στην κορυφή του πύργου, ο Vincent μπαίνει μέσα σε έναν πάγκο εξομολόγησης και πρέπει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα πιστεύω του. Αυτό είναι το άλλο μισό που θα κρίνει το τέλος.

Το voice-acting στα αγγλικά είναι πολύ καλό. Έχει πολλές σκηνές που θα μείνουν στη μνήμη και αρκετά καλή μουσική. Κάποιες σκηνές, σε κλασικό τρόπο ιαπωνικών παιχνιδιών, είναι σε μορφή κινουμένου σχεδίου.

Σε γενικές γραμμές, ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και εμπειρία. Αν σας αρέσουν περίεργα, ψιλο-creepy σενάρια, με ψυχολογικά ερωτήματα και ιαπωνίζον στυλ, αυτό είναι ένα παιχνίδι για εσάς.

Θετικά:
- Πολύ καλό σενάριο
- Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες
- Επιλογές με νόημα και πολλά τέλη
- Ικανοποιητικά γραφικά
- Ενδιαφέρον και challenging εφιάλτες...

Αρνητικά:
- ... που κατά καιρούς είναι παλούκια
- Κάποια animations τείνουν προς το γελοίο
- Το σενάριο ίσως απωθήσει νέους σε παιχνίδια της Atlus
Report this review Was this review helpful? 1 0

Comments

Already have an account?
Notification