Reviews written by Frazzle

6 results - showing 1 - 6
Ordering
November 03, 2022
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Plague Tale Requiem Short Review

Ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια που βγήκαν φέτος χωρίς να δεχτέι delay για το επόμενο έτος. Καθαρή single player εμπειρία, χωρις store ή microtransactions, με το φουλ παιχνίδι εξαρχής όπως και το Innocence. Αρκετά demanding στις απαιτήσεις του, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον μια RTX 3070 για να τρέξει ομαλά στα 60 FPS στο PC ενώ στο PS5/X παραμένει στα 30. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει performance mode, κάτι που εύχομαι να προστεθεί σε μελλοντικό patch. Αρκετά παρόμοιο gameplay με το 1o, προσθέτοντας αισθητές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Εξαιρώντας το performance, είχε ένα αρκετά συγκινητικό story και minimal bugs. Highly recommended!

October 02, 2022
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Reviews
Trek to Yomi Short Review

 
Ένα όμορφο παιχνίδι που έπαιξα στο PS5 τον τελευταίο μήνα. Τρέχει 4Κ/30 fps με το τελευταίο patch αντί για unlocked fps που είχε πριν. Το σενάριο όπως γράφει και το review ήταν πολύ προβλέψιμο απ'τα πρώτα και όλας cutscenes του game και ήξερες που θα καταλείξει. Έχει επίπεδα δυσκολίας, items να κάνετε collect σε κάθε level και στα 20-25 Ευρώ που κυμαίνεται τώρα είναι μια αξιολογη τιμή για την διάρκεια του (5-6 ώρες περίπου). Επίσης δεν υπάρχουν microtransactio ns/store οπότε έχετε την φουλ εμπειρία εξαρχής. Worth σίγουρα ένα playthrough. 

August 29, 2022
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Reviews
God of War short review

Αγόρασα και πάλι το God of War στο PC αφού το είχα τερματίσει ήδη στο PS4 Pro. Κύριος λόγος αγόρας η υποστήριξη της Sony να φέρνει παραπάνω exclusive games της στο PC, αρκεί το port να είναι σωστό και χωρίς τεχνικά προβλήματα. Υποστηρίζω την κίνηση ο κάθε gamer να παίζει στην πλατφόρμα που θέλει και όχι να τον αναγκάζει η κάθε εταιρεία να αγοράσει την τελευταία της κόνσολα (500+ Ευρώ), που και στις μέρες μας είναι ακόμα πιο δύσκολο με τις ελλείψεις που υπάρχει στο hardware.

H Santa Monica έχει κυκλοφορήσει αρκετά patches απ'το release του στο PC, που βελτιώσανε αρκετά θέματα και εκανε implement features όπως το FidelityFX Super Resolution 2. Εκτός αυτού το gameplay, story, voice acting κλπ παραμένει το ίδιο. Αναμένουμε και άλλους PS τίτλους στο μέλλον.

July 05, 2022
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Reviews
Elden Ring Short Review

Ίσως ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει η FromSoftware τα τελευταία χρόνια. Το άλογο (Torrent) ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στο gameplay καθώς και το jump button, πράγματα που και τα 2 λείπανε πολύ στα προηγούμενα Dark Souls και Demon's Souls. O κόσμος για εξερεύνηση είναι τεράστιος, με διαφορετικά μέρη να δείς κάθε φορά και πολλά σημεία που αρκετές φορές είναι κρυφά ή μέρος από κάποιο quest chain. 

Η δυσκολία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια έχει μειωθεί καθώς το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να περάσεις ένα δύσκολο σημείο του game με πολλούς τρόπους ή μέχρι και να το κάνεις skip τελειώς και να πας σε κάποια άλλη περιοχή. 
 
Όμορφο customization, με τεράστιες επιλόγες που σου επιτρέπουν να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα σου όπως εσύ θελεις. Μεγάλη ποικιλία classes επίσης, όπως και σε κάθε προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. 

Πολύ ωραίο soundtrack, ειδικά σε boss fights και στο main menu. Στο PS5 που το έπαιξα και τα 2 modes ήταν ικανοποιητικά, όχι τόσο στο launch βέβαια αλλά το performance βελτιώθηκε στα επόμενα patches. Μην ξεχνάμε επίσης πως το παιχνίδι δεν έχει καθόλου store ή microtransactions.

Αν όχι game of the year, σίγουρα θα είναι πολύ υψηλά στις λίστες και θα πάρει αρκετά βραβεία. Μπράβο σε όλη την ομάδα του Miyazaki. 

March 22, 2021
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Assassin's Creed Valhalla 150 hours review

 Έπαιξα στο patch 1.1.0 (PC).

Το Valhalla διαδραματίζεται στην εποχή της επιδρομής των Βικινγκ στην Αγγλία. Για όσους έχετε δει τις τηλεοπτικές σειρές Vikings ή The Last Kingdom, θα νιώσετε οικείοι με τις περιοχές αλλα και τους χαρακτήρες με τους οποίους θα έρθετε σε επαφή καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. 

Το παιχνίδι επανέφερε πολλά aspects από τα προηγούμενα installments, όπως social blending, the hidden blade και 1 hit assassinations. Ως κάτοχος των προηγούμενων Assassin, χάρηκα πολύ όταν είχα τη δυνατότητα να κάθομαι σε κάποιο παγκάκι για κάλυψη ή να κρύβομαι ανάμεσα στο πλήθος. Δεν υπάρχει πια συνεχόμενο loot drop όπως στο Odyssey  απο εχθρούς και σχεδόν όλο το loot είναι κρυμμένο σε chests που βρίσκονται μόνο μέσω exploring. Δεν υπάρχει levelling system, αλλά skill points τα οποία κερδίζεις από διάφορα activities όπως world events και ολοκληρώνοντας quests του main storyline. Το παιχνίδι σου προσφέρει πάρα πολλά να κάνεις, από τό να λεηλατήσεις μοναστήρια και κάστρα, μέχρι να συμμετάσχεις σε drinking contests και rap battles της εποχής εκείνης (flyting). Πρόκειται ουσιαστικά για ενα Viking simulator. 

Το gameplay ξεκινάει καλά στην αρχή αλλά περίπου στα μέσα καταντάει μονότονο με μικρές μονο διαφορές. Τα storylines βρίσκονται πίσω από Arcs (περιοχές του χάρτη), όπου ξεκλειδώνεις μόνο ένα τη φορά. Το θετικό είναι ότι δεν σε αναγκάζει να κάνεις τα storylines με μια συγκεκριμένη σειρά οπότε μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο προσέγγισης τους. Η σύγκρουση μεταξύ Templars και Assassins επικρατεί σαν δυνατό στοιχείο και σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε κάθε άλλο entry της σειράς άλλωστε.

Αν και η Ubisoft έχει κάνει release ηδη 3 patches, το Valhalla υποφέρει ακόμα από bugs, ορισμένα σοβαρά που δεν σε αφήνουν να κάνεις progress το main storyline. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό, μιας και οι developers αναγκάζονται να δουλέψουν από το σπίτι τους. Προσωπικά στάθηκα τυχερός και δεν αντιμετώπισα κάποιο σημαντικό bug, έκτος από τα γνωστά visual προβληματάκια (items να αιωρούνται κλπ.) και η εμπειρία μου στο παιχνίδι ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Τα περισσότερα θέματα στο performance έχουν διορθωθεί. Παίζοντας στο PC και σε high προς ultra settings, είχα σταθερά 60 fps. Μέσα στις πόλεις υπάρχουν ακόμα fps drops που αρκετές φορές φτάνουν και τα 45 fps. Σε αντίθεση με το Odyssey, για κατόχους κονσολών επόμενης γενιάς (PS5 / XSX), έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 modes. To Quality mode σας παρέχει ανάλυση 4κ/30fps και το performance mode 1080p/60 fps. Δυστυχώς για κατόχους προηγούμενης γενιάς είστε ακόμα "κλειδωμένοι" στα 1080p/30fps. 

Το γνωστό In-Game Store που είχαμε γνωρίσει στο Origins και Odyssey κάνει και εδώ την άφιξη του, πουλώντας XP-Resource Boosters, παραπάνω gold gain, armor-weapons κ.α. Έπαιξα όλο το παιχνίδι χωρίς να αγοράσω κάτι και η εμπειρία μου ήταν θετική. Τα main quests δίνουν αρκετά XP οπότε μπορείτε να αφοσιωθείτε μόνο στο storyline αν το επιθυμείτε χωρίς την αγορά κάποιου booster. Χαίρομαι που η Ubisoft άκουσε τα παράπονα που υπήρχαν στο Odyssey περι grind και τα επίλυσε στο Valhalla.

Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ένα μεγάλο roadmap με το επόμενο content drop να περιλαμβάνει τα river raids (επαναλαμβανόμενο raiding σε κάστρα και μοναστήρια για rewards) και το Ostara festival (Ανοιξιάτικο event της εποχής εκείνης).  Έκτος από αυτά, μέσα στο 2021 θα κάνουν την άφιξη τους και 2 expansions. Το Wrath of the druids όπου θα διαδραματιζεται στην Ιρλανδια, και το Siege of Paris. Τα updates δεν σταματούν εδώ καθώς ανάμεσα στα expansions (πριν και μετα το release τους), θα υπάρχουν περισσοτερες προσθήκες στο παιχνίδι με δωρεάν περιεχόμενο όπως νεα game modes, καινούργια φεστιβαλ κ.α.

Overall, το Valhalla μου άφησε μια καλή εντύπωση και η επαναφορά των aspects που είχαμε συνηθίσει από προηγούμενα  entries ήταν καλοδεχούμενη. Το παιχνίδι λαμβάνει τακτικά patches με bug fixes και τα περισσότερα προβλήματα που είχε στο launch έχουν διορθωθεί. Είναι θέμα χρόνου πλέον το παιχνίδι να γίνει όλο και καλύτερο, με μια άξια θέση στο library όλων των AC fans εκεί έξω.

January 27, 2021 (Updated: January 31, 2021)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Assassin's Creed Unity 100 hours review

Απογοητευμένος από την τροπή που έχει πάρει η σειρά με την τελευταία της τριλογία, αποφάσισα να επισκεφτώ ξανά το Unity, που θεωρείται από πολλούς το τελευταίο «αληθινό» Assassin’s Creed. 
 
To παιχνίδι διαδραματίζεται στην Γαλλία, κατά την διάρκεια την Γαλλικής επανάστασης (1789). Παίζετε τον χαρακτήρα Arno Dorian, oπου κατηγορείτε για τον φόνο του De La Serre, Grand Master των Templars εκείνης την εποχής και θετός του πατέρας. Αποφασισμένος να «καθαρίσει» το όνομα του και να βρει τους υπευθύνους πίσω από τον φόνο , ο Arno κάνει join το Brotherhood των Assassins.
 
Η Ubisoft κατάφερε να πάει τον τομέα των γραφικών ένα βήμα παραπέρα, απεικονίζοντας το Παρίσι πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Θεωρείται μέχρι και σήμερα ως το πιο όμορφο Αssassin’s Creed όλων των εποχών. Μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην αγορά το Νοέμβριο του 2014. Σε πολλά σημαντικά monuments εκείνης της εποχής όπως την Notre Dame, έχουν καταφέρει να τα απεικονίσουν 1:1, brick by brick. Υπάρχουν παρά πολλά NPCs, τα περισσότερα κάνοντας διαφορετικές δραστηριότητες, δίνοντας στον παίχτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια πραγματική πόλη. Επίσης όπως και στο Black Flag, σας δίνεται η δυνατότητα να μπείτε μέσα σε πολλά κτήρια, το καθένα με σχεδόν διαφορετικό interior χώρο από τον προηγούμενο.
 
Σε θέμα gameplay, το παρκούρ είναι το καλύτερο που έχει αποδώσει η σειρά μέχρι στιγμής. Υπάρχουν ξεχωριστά buttons για free run up και free run down. Μπορείτε να πάτε από την σκεπή ενός κτιρίου σε ένα ledge, να σκαρφαλώσετε και να κάνετε leap of faith χωρίς καθόλου pause. Το combat του παιχνιδιού είναι πολύ πιο αργό και μεθοδικό. Οι περισσότεροι εχθροί τώρα χρειάζονται παραπάνω από ένα hit για να πέσουν, καθώς και οι φορές που κάνουν parry τις επιθέσεις είναι πολύ πιο συχνές. Σε πολλές αποστολές είναι προτιμότερο να τελειώσετε την αποστολή μέσω stealth παρά μέσω combat μιας και οι πιθανότητες να βγείτε ζωντανός από τα encounter θα είναι πολύ λιγότερες.
 
Αν και στην έκδοση 1.5.0, που είναι και η τελευταία, το παιχνίδι έχει ακόμα παρά πολλά bugs. Έχοντας παίξει περίπου 100 ώρες και κάνει σχεδόν τα περισσότερα από όσα έχει να προσφέρει το παιχνίδι, αντιμετώπισα αρκετά graphical popups, χαρακτήρες ή objects να αιωρούνται, animations στο combat να κολλούν και εχθρούς που συνέχιζαν να με χτυπούνε ενώ έδειχνε στην οθόνη μου ότι ο χαρακτήρας είχε πεθάνει.
 
 Ένα μειονέκτημα που κατά την γνώμη μου αντιμετώπισα στο παιχνίδι ήταν το grind. Τα items (gear/weapons) ήταν locked πίσω από χρηματικά ποσά με ασύλληπτες τιμές. Για παράδειγμα ένα από τα καλυτέρα head pieces κόστιζε 125.000 coins. Υπήρχαν τρόποι για να βγάλεις χρήματα κάνοντας main missions, side quests ή renovating της καφετερίας (passive income ανά 15-30 λεπτά) αλλά τα rewards ήταν μηδαμινά. Επίσης, πολλά από αυτά τα quests ήταν repetitive και σε αναγκάζανε να κανείς το ίδιο πράγμα απλά με μεγαλύτερη δυσκολία (assassinate a target, steal from a target, protect a target κλπ.). Ένα άλλο σημείο που δεν μου άρεσε στο παιχνίδι ήταν η εισαγωγή του helix store. Με 60 ευρώ (6000 credits) είχες την δυνατότητα να αγοράσεις weapons και το αγαπημένο σου itemset χωρίς να χρειαστείς να κανείς καθόλου side content, δίνοντας σου την δυνατότητα να κανείς focus μονό στο main story. Μπορούσες να τα αγοράσεις από την αρχή του παιχνιδιού, κάνοντας τον χαρακτήρα σου overpowered σε όλο το παιχνίδι. Για παίκτες βεβαία που δεν έχουνε χρόνο να κάνουνε grind θεωρείται μια καλή επιλογή.
 
Οverall, το Unity μπορεί να θεωρείται ακόμα από πολλούς ως το καλύτερο visual/graphics παιχνίδι του franchise, με το καλύτερο παρκουρ και μεθοδικό combat όμως δεν παύει να στοιχειώνεται από τα bugs, glitches καθώς και το repetitive side content που προσφέρει. Αν προσπεράσετε τα τεχνικά προβλήματα του παιχνιδιού καθώς και το grind που σε αναγκάζει να κανείς για να αποκτήσεις καλύτερο εξοπλισμό, το Unity χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα καλυτέρα installments στο Assassin’s Creed universe.

6 results - showing 1 - 6
Notification