CD Projekt Red: Γενική συζήτηση.

11 Jun 2021 15:36 #252354 by Giorgos Tsolaridis
Τα κλεμμένα αρχεία της CD Projekt Red ίσως περιέχουν προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενών της Η Πολωνική εταιρεία παίρνει μέτρα για να μη διαρρεύσουν.
  Η CD Projekt Red δήλωσε σε δημοσίευσή της , ότι γνωρίζει για να τα δεδομένα της που έχουν διαρρεύσει στο internet και ότι πιστεύει ότι ίσως περιέχουν προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων της.

 Η Πολωνική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι από την παραβίαση που υπέστη το Φεβρουάριο, επανασχεδίασε το σύστημα ασφαλείας της, εγκατέστησε τελευταίας τεχνολογίας firewalls και αύξησε τους μηχανισμούς εντοπισμού. Όσον αφορά τα αρχεία που διέρρευσαν πρόσφατα, η CD Projekt Red δήλωσε ότι δουλεύει με αρκετούς ειδικούς και υπηρεσίες του νόμου όπως η Αστυνομία της Πολωνίας, ενώ έχει έρθει σε επαφή με τις Interpol και Europol.

 Τέλος στην ανάρτησή της δήλωσε: Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι, ασχέτως από την αυθεντικότητα των δεδομένων, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε την ιδιωτικότητα των υπαλλήλων μας και όλων όσων συμπεριλαμβάνονται. Είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε δράση εναντίων όσων διαρρεύσουν τα συγκεκριμένα δεδομένα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jun 2021 21:26 #252419 by Giorgos Tsolaridis
Hackers έκλεψαν τον source code απ' το Cyberpunk 2077 και άλλα games της CD Projekt RED και τον πούλησαν Ο source code διέρρευσε παλι στο internet.

 Η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης  έβγαλε ανακοίνωση  για την επίθεση των hackers τον Φεβρουάριο. Η CD Projekt Red συνεργάζεται με την αντίστοιχη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Πολωνίας, την Europol και άλλους φορείς για να βρει τους hackers. Δήλωσε ότι θα κάνει το παν για να "προστατεύσει τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων και τρίτων εταιρειών. Δεσμευόμαστε και είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε δράση ενάντια σε όσες ομάδες μοιράζονται τα δεδομένα μας".

 Η CD Projekt Red δεν ανακοίνωσε με ακρίβεια ποια δεδομένα έχουν κλαπεί και αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμα και προσωπικά στοιχεία χρηστών που έχουν αγοράσει τα games της. Αυτό θα ήταν ακόμη χειρότερο για όλους μας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2021 16:07 #252902 by Giorgos Tsolaridis
Η CD Projekt Red διοργάνωσε Pride livestream για φιλανθρωπικό σκοπό Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν είναι για την LGBT κοινότητα.
 Η CD Projekt Red ανακοίνωσε στο Instagram ότι διοργάνωσε Pride livestream την Παρασκευή 19/6.

 Καθότι ο Ιούνιος είναι μήνας Pride, η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης σκοπεύει να δώσει τα έσοδα του livestream για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για την  Kampania Przeciw Homofobii . Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, δρα για τους LGBT της Πολωνίας, επομένως τα χρήματα θα διατεθούν για την συγκεκριμένη κοινότητα.

 Οι δημιουργοί του Cyberpunk 2077 και της σειράς The Witcher, είχαν ανάμεικτα σχόλια στην ανακοίνωσή τους. Τα σχόλια μοιράστηκαν σε gamers που ζητούσαν να φτιαχτούν τα  bugs  του Cyberpunk 2077, σε άτομα που αντέδρασαν αρνητικά για το live και σε όσα το στήριξαν, τα οποία η αλήθεια είναι ότι ανήκουν στη μειοψηφία. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Aug 2021 14:49 #254141 by Stathis Moose Stathopoulos
Η CD Projekt Red ανοίγει παράρτημα στο Vancouver του Καναδά



Το πρώτο εκτός Πολωνίας.

Η CD Projekt Red ανοίγει παράρτημα στο Vancouver του Καναδά με την ονομασία CD Projekt Red Vancouver.

Για τον σκοπό αυτό, τον Μάρτιο η CD Projekt Red είχε εξαγοράσει την Digital Scapes, μια εταιρεία η οποία βρισκόταν σε λειτουργία για τρία χρόνια. Την μετονόμασε σε CD Projekt Red Vancouver. Η Πολωνική εταιρεία έχει ήδη έδρα στην Κρακοβία και το Βρόκλαβ της Πολωνίας. Το παράρτημά της στον Καναδά είναι το πρώτο που ανοίγει στο εξωτερικό.

Οι τρεις εταιρείες θα συνεργαστούν για τα μελλοντικά games της εταιρείας. Με την Digital Scapes, η CD Projekt Red συνεργαζόταν ήδη για τρία χρόνια και μάλιστα οι Καναδοί βοήθησαν στην ανάπτυξη του Cyberpunk 2077, τόσο στο development, όσο και στο Optimization, σύμφωνα με τον Paweł Zawodny, επικεφαλής της παραγωγής της CD Projekt Red. Επιπρόσθετα, η Digital Scapes σκοπεύει να "τελειοποιήσει τις τεχνολογίες της εταιρείας και να την κάνει πιο ανταγωνιστική".

Επικεφαλής της CD Projekt Red Vancouver είναι ο Marcin Chudy, ένας Πολωνοκαναδός, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος "μιας και χτίζονται γέφυρες μεταξύ της Καναδικής και της Πολωνικής βιομηχανίας του game development. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Καναδούς developers θα συμμετάσχουν στις απίστευτες σειρές της CD Projekt Red και για την εταιρεία να εκμεταλλευτεί την δεξαμενή gaming ταλέντων του Καναδά".

Μεταξύ άλλων, η CD Projekt Red βελτιώνει το Cyberpunk 2077 και έχει διάφορα projects, όπως ένα AR game στο στυλ του Pokemon Go, το οποίο ονομάζεται The Witcher: Monster Slayer και θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου. Επιπλέον, η WitcherCon, έκθεση της Πολωνικής εταιρείας, θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου και θα εστιάσει περισσότερο στη σειρά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2021 10:34 #256653 by Giorgos Tsolaridis
Η CD Projekt Red εξαγόρασε την The Molasses Flood Θα αναπτύξουν ένα "φιλόδοξο" νέο game.

 Η CD Projekt Red, εταιρεία ανάπτυξης των The Witcher και Cyberpunk 2077, εξαγόρασε την The Molasses Flood, εταιρεία ανάπτυξης των The Flame in the Flood και Drake Hollow.

 Η The Molasses Flood είχε ιδρυθεί το 2014 από βετεράνους που είχαν εργαστεί πάνω στα Bioshock, Halo, Guitar Hero και Rock Band. Ο διευθύνων σύμβουλος της CD Projekt Red, Adam Kicinski, δήλωσε ότι η εξαγορά της The Molasses Flood θα “προσφέρει πολύ ταλέντο και αποφασιστικότητα” στην εταιρεία. Η ομάδα της The Molasses Flood θα εργαστεί πάνω σε ένα νέο “φιλόδοξο” game που θα λαμβάνει χώρα σε ένα ήδη υπάρχον σύμπαν της CD Projekt Red, ωστόσο δεν δημοσιεύθηκαν περαιτέρω πληροφορίες. Ενδεχομένως να αφορά κάποιο νέο The Witcher ή Cyberpunk.
Δείτε εδώ το σχετικό Tweet.
 Ο επικεφαλής της The Molasses Flood, Forrest Dowling, πρόσθεσε τα εξής: “Όταν μας προσέγγισε η CD Projekt Red με το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε, είδαμε μια τεράστια ευκαιρία να διευρύνουμε την απήχησή μας μέσω της συνεργασίας με μια εταιρεία που πραγματικά αγαπάμε, ώστε να δημιουργήσουμε games που αγαπάμε.” Σύμφωνα με το  δελτίο τύπου , η The Molasses Flood θα διατηρήσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία της, ωστόσο θα συνεργάζεται “στενά” με την CD Projekt Red. Δεν δημοσιεύθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2022 00:38 #261795 by Nikos Georgopoulos
Η CD Projekt Red θα δώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες στην Ουκρανία




Δήλωσε ότι δεν μπορεί να αδιαφορήσει μπροστά σε μια τέτοια αδικία.

Η εταιρεία ανάπτυξης CD Projekt Red, των The Witcher και Cyberpunk 2077, θα υποστηρίξει την Ουκρανία με δωρεές για ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Πολωνική εταιρεία δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε μια τέτοια αδικία και ζητάμε από όλους να συμμετάσχουν και να βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε». Η CD PR θα δωρίσει τα χρήματα σε μια Πολωνική ανθρωπιστική οργάνωση που συνεργάζεται άμεσα με Ουκρανούς πολίτες που επηρεάζονται και εκτοπίζονται από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.


The recent invasion on Ukraine, our friends and neighbours, left us shocked and outraged.

In solidarity with all victims of this act of aggression, the CD PROJEKT Group has decided to support humanitarian aid efforts by donating 1 million PLN to the @PAH_org (1/2)

— CD PROJEKT RED (@CDPROJEKTRED) February 25, 2022

«Η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία, που είναι φίλοι και οι γείτονές μας, μας άφησε σοκαρισμένους και εξοργισμένους», ανέφερε η εταιρεία μέσω μιας δήλωσης που κοινοποιήθηκε μέσω των social media. «Σε αλληλεγγύη προς όλα τα θύματα αυτής της επιθετικής πράξης, η CD Projekt Group αποφάσισε να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας δωρίζοντας 1 εκατομμύριο PLN [​​213.000 ευρώ] στην ανθρωπιστική οργάνωση Polska Akcja Humanitarna με έδρα την Πολωνία.


We cannot remain indifferent in the face of such injustice and we ask everybody to join in and help in any way you can. Together we can make a huge difference! (2/2)

— CD PROJEKT RED (@CDPROJEKTRED) February 25, 2022

"Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά σε μια τέτοια αδικία και ζητάμε από όλους να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια τεράστια διαφορά!" Η ίδια η Polska Akcja Humanitarna απευθύνει έκκληση για πρόσθετα χρήματα καθώς επιδιώκει να παράσχει άμεση βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από την εισβολή. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Mar 2022 00:51 #261927 by Nikos Georgopoulos
Η CD Projekt Red σταματάει να πουλάει games στη Ρωσία και την Λευκορωσία, ακόμα και μέσω του GOG




Η πρώτη εταιρεία ανάπτυξης που δέχτηκε το αίτημα της Ουκρανίας.

Η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης CD Projekt Red έγινε η πρώτη gaming εταιρεία που δεν θα πουλάει στο εξής τα games της στη Ρωσία και την Λευκορωσία. Η απόφαση αυτή αφορά τις retail πωλήσεις, αλλά και το GOG.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα games που αναπτύσσει η εταιρεία δεν θα διανέμονται στο εξής σε καταστήματα εντός της Ρωσίας. Επίσης, όλα τα games του GOG.com παύουν να είναι διαθέσιμα για όσους συνδέονται από την Ρωσία.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μία σειρά κυρώσεων που έχει επιβληθεί στη χώρα, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Χθες, ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από όλες τις εταιρείες να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους gamers και ειδικά από την Sony και την Microsoft. Επίσης, η EA Sports έγινε η πρώτη εταιρεία που επέβαλε gaming απαγόρευση στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο FIFA 22, από το οποίο θα αφαιρέσει την Ρωσική Εθνική ομάδα και τις Ρωσικές ομάδες.

Η CD Projekt Red έχει δωρίσει επίσης 240.000 δολάρια για βοήθεια στους Ουκρανούς. Η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Υπό το πρίσμα της Ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στη γειτονική μας χώρα, την Ουκρανία, ο όμιλος CD Projekt Red έχει λάβει την απόφαση να σταματήσει όλες τις πωλήσεις των games μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μέχρι νεοτέρας. Σήμερα, αρχίζουμε να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να αναστείλουμε τις ψηφιακές πωλήσεις και να σταματήσουμε τις παραδόσεις retail games των προϊόντων του όμίλου CD Projekt, καθώς και όλων των games που διανέμονται στην πλατφόρμα GOG, στις περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

«Ολόκληρος ο όμιλος της CD Projekt στέκεται σταθερά με τον λαό της Ουκρανίας», πρόσθεσε η εταιρεία. «Αν και δεν είμαστε μια πολιτική οντότητα ικανή να επηρεάσει άμεσα τα κρατικά ζητήματα και δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε, πιστεύουμε ότι οι εμπορικές οντότητες, όταν ενώνονται, έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν παγκόσμια αλλαγή στις καρδιές και στο μυαλό των απλών ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι οι παίκτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την εισβολή στην Ουκρανία, θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση, αλλά με αυτήν την ενέργεια θέλουμε να κινητοποιήσουμε περαιτέρω την παγκόσμια κοινότητα να μιλήσει για το τι συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης».

Η CD Projekt Red απενεργοποίησε τα σχόλια στο Instagram στη σχετική δημοσίευση.



 

 
 


 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 


 
 
 


 
 


 
 
 



 
 



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CD PROJEKT RED (@cdpred)

Η CD Projekt δήλωσε επίσης ότι γνωρίζει ότι δεν έχει τη δύναμη να επηρεάζει άμεσα την παγκόσμια σκηνή, αλλά ελπίζει ότι βάζοντας τη φωνή της σε έναν αυξανόμενο αριθμό εμπορικών σημάτων ψυχαγωγίας που έχουν εμποδίσει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους, μπορεί να βοηθήσει να εμπνεύσει την αλλαγή σε αυτές τις χώρες.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι και επίσημα η πρώτη gaming απαγόρευση και προς την Λευκορωσία, η οποία δεν εμπλέκεται άμεσα αλλά έμμεσα με την εισβολή στην Ουκρανία. Δεν έχει στείλει στρατό, ωστόσο κατηγορείται ότι στηρίζει την Ρωσία και τις αποφάσεις της ως σύμμαχος.

Στο Twitter όπου τα σχόλια είναι ανοιχτά, οι περισσότεροι gamers αντέδρασαν αρνητικά, με τον ίδιο τρόπο που αντέδρασαν και προς την EA Sports για το FIFA. Κυριαρχούν μηνύματα όπως "Τι σχέση έχουν οι gamers με τους πολιτικούς και τον πόλεμο;" και "Γιατί δεν κάνατε το ίδιο και προς την Αμερική όταν βομβάρδιζε τόσες χώρες ή προς το Ισραήλ λόγω της Παλαιστίνης;" Μερικοί μάλιστα λένε προς την CDPR ότι "Οι περισσότερες πωλήσεις σας προέρχονται από την Ρωσία και μας οφείλετε πολλά και τώρα αυτό είναι το ευχαριστώ;".


pic.twitter.com/C2TMk7m2KC

— CD PROJEKT RED (@CDPROJEKTRED) March 3, 2022

Μένει να δούμε αν οι Sony, Microsoft, Nintendo, Valve (Steam) και Epic Games θα ακολουθήσουν με κυρώσεις. Λογικά το πιο πιθανό σενάριο είναι να ακολουθήσει κάποια Αμερικάνικη εταιρεία. Οι επόμενες ημέρες πάντως θα είναι πρίσιμες.

Η Πολωνία είναι μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουκρανία, ενώ είχε υποφέρει κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από την Γερμανική εισβολή των Ναζί. Σήμερα, έχει δεχτεί ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που έχουν μπει στη χώρα ως πρόσφυγες, λόγω των Ρωσικών επιθέσεων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Mar 2022 18:56 #261947 by Απόστολος Μητσακούλης
Για την nintendo χλωμό το βρήσκω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jun 2022 17:24 #264797 by Nikos Georgopoulos
Η CD Projekt Red παίρνει θέση υπέρ του Pride και των κινημάτων LGBTQ+




Μέσω δημοσίευσής της, όπου διαφημίζει t-shirts.

Η CD Projekt Red παίρνει θέση υπέρ του Pride και των κινημάτων LGBTQ+.

Συγκεκριμένα η Πολωνική εταιρεία δήλωσε στο Instagram σε μία δημοσίευση η οποία ονομάζεται " Open World ": "Για εμάς το Open World δεν θα έπρεπε να περιορίζεται στα video games. Η αποδοχή και η συμπερίληψη είναι κομμάτι του DNA μας και πάντα ωθούμε όλους τους REDs να είναι περήφανοι για αυτό που είναι. Το ίδιο ισχύει και για αυτό το μήνα. Επιπλέον θα μεγαλώσουμε τη γνώση μας για την ισότητα και την ιστορία του κινήματος LGBTQ+, θα παρουσιάσουμε νέα Pride t-shirts και θα πάμε χέρι-χέρι στην παρέλαση Warsaw Equality. Τα λέμε εκεί!"



 

 
 


 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 


 
 
 


 
 


 
 
 



 
 



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CD PROJEKT RED (@cdpred)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2022 23:43 #265620 by Nikos Georgopoulos
Η μετοχή της CD Projekt Red κοστίζει το 1/4 απ΄ όσο είχε πριν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077




Η Techland ενδέχεται να είναι πλέον Νο.1 στην Πολωνία.

Η μετοχή της CD Projekt αξίζει σήμερα το 1/4 της αξίας που είχε πριν από την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077.

Σύμφωνα με το Business Insider Poland, η μετοχή έχει μειωθεί πάνω από 75% σε σχέση με την τιμή που είχε πριν από την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077. Μια επιχείρηση που κάποτε καυχιόταν για κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 40 δισεκατομμυρίων πολωνικών ζλότι - για λίγο έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία παιχνιδιών στην Ευρώπη—αξίζει τώρα λιγότερο από 10 δισεκατομμύρια ζλότι.

Τις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, οι μετοχές του CDP ήταν στα 443 zł ανά μετοχή (μόλις 6 ημέρες πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού), δηλαδή 92,66 ευρώ. Μετά υπήρξε μια απότομη πτώση, αρχικά στο μισό της αξίας τους πρώτους μήνες του 2021 και στη συνέχεια ξανά στο μισό από τα τέλη Μαρτίου 2022 του τρέχοντος έτους.

Με απλούστερους όρους, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η υποδοχή του Cyberpunk 2077 από τον κόσμο έχει περικόψει 5 χρόνια από την συνολική αξία της εταιρείας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Cyberpunk 2077 πούλησε σχεδόν 14 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο το 2020. Πολλά από αυτά βέβαια ήταν pre-orders. Και παρότι οι developers διόρθωσαν αρκετά bugs , η συνολική εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν τέτοια ώστε να φέρει στην CDPR πολλές νέες πωλήσεις. 

Ίσως πιο επικίνδυνο για το CDP είναι η πιθανότητα να μην είναι πλέον το μεγαλύτερο στούντιο παιχνιδιών της Πολωνίας. Το Business Insider Poland λέει ότι η Techland ίσως να είναι τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης της Πολωνίας με κεφαλαιοποίηση αγοράς. Οι αριθμοί είναι αρκετά ασαφείς, ωστόσο η Techland δεν είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο, επομένως η Puls Biznesu έπρεπε να μαντέψει ποια θα ήταν η τιμή της μετοχής της για να καταλήξει στην τελική της εκτίμηση για κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 10,6 δισεκατομμυρίων ζλότι.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δηλώσεις του διευθυντή εταιρείας QA με την οποία συνεργάστηκε η CDPR για το Cyberpunk 2077.

Please Log in or Create an account to join the conversation.