Η Rockstar θα εισάγει το fan-made fix του GTA Online που μειώνει τον χρόνο αναμονής στα loading screens

Hot
Η Rockstar θα εισάγει το fan-made fix του GTA Online που μειώνει τον χρόνο αναμονής στα loading screens

Η Rockstar θα εισάγει το fan-made fix του GTA Online που μειώνει τον χρόνο αναμονής στα loading screens

O tostercx έλαβε 10.000 δολάρια ως αμοιβή για το κατόρθωμά του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/3/21] Ο χρόνος αναμονής στα loading screens του GTA 5 έχει γίνει επίκεντρο για πολλά αστεία memes και όχι μόνο. Το φαινόμενο οδήγησε έναν gamer στο να μελετήσει τον κώδικα του GTA 5 και τελικά να βρει έναν τρόπο να μειώσει τον χρόνο αναμονής.

Ο χρήστης του GitHub tostercx έχει αναρτήσει ολόκληρο τον κώδικα, παραδεχόμενος όμως ότι πρόκειται για concept που αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ότι δεν προορίζεται για μόνιμη χρήση. Πλέον υπάρχουν αναλυτικά τα βήματα που ακολούθησε ο tostercx ώστε να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο tostercx αναφέρει ότι περίμενε κατά μέσο όρο έξι λεπτά στα loading screens του GTA Online, δηλώνοντας ότι αυτό ευθύνεται κατά κύριο λόγο σε κακό optimization του κώδικα και σε ένα αρχείο JSON μεγέθους 10MB το οποίο περιέχει 63.000 καταχωρήσεις. Κάθε φορά που γίνεται αναζήτηση ενός αντικειμένου, ο έλεγχος τρέχει ξανά στο παρασκήνιο. Ο tostercx υπολόγισε ότι αυτό σημαίνει περίπου 1,984,531,500 ελέγχους. Η συγκεκριμένη παρατήρηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το loading γινόταν από έναν και μόνο πυρήνα στο PC του tostercx, φαίνεται πως ήταν και οι βασικοί λόγοι που δικαιολογούν τον μεγάλο χρόνο αναμονής.

the lockdown wont be that long like gta v loading screen grand theft auto

Μετά από πειραματισμό και optimization του κώδικα, ο tostercx κατάφερε να μειώσει τον χρόνο αναμονής σε πιο λογικές τιμές, όπως τα 50 δευτερόλεπτα, δηλαδή μείωση 70% στον συνολικό χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για τεράστια μείωση, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το εν λόγω ζήτημα: "δεν θα έπαιρνε περισσότερο από μία ημέρα σε μία ομάδα ανάπτυξης ώστε να το διορθώσει" αφήνοντας και μερικές προτάσεις του προς την Rockstar Games.

[UPDATE: 16/3/21 - O tostercx έλαβε 10.000 δολάρια ως αμοιβή για το κατόρθωμά του] Η Rockstar Games επιβεβαίωσε την εισαγωγή του fan-made fix για την μείωση του χρόνου αναμονής στα loading screens κατά 70%.

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, ένας προγραμματιστής, γνωστός ως t0st, έλυσε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζαν όλοι οι παίκτες του GTA Online στα PC. Ο t0st κατάφερε να κάνει καλό optimization στον κώδικα, με αποτέλεσμα να μειώσει τον χρόνο αναμονής κατά 70%. Ο t0st μοιράστηκε το project του στο GitHub και όλος ο κόσμος περίμενε να δει εάν η Rockstar Games θα εισάγει το συγκεκριμένο update επίσημα, κάτι που τελικά φαίνεται ότι θα πράξει. Η Rockstar Games δήλωσε:

"Μετά από έρευνα, επιβεβαιώνουμε ότι ο παίκτης t0st κατάφερε όντως να αποκαλύψει μία πτυχή του κώδικα σχετική με τον χρόνο αναμονής του GTA Online στα PC, η οποία μπορεί να βελτιωθεί. Ως αποτέλεσμα των ερευνών μας, έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές οι οποίες θα εισαχθούν στο επερχόμενο update."

Η Rockstar Games επιβεβαίωσε επίσης ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον t0st ώστε να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειές του, ενώ σύμφωνα με νέες δηλώσεις του t0st, η εταιρεία τον έχει επιβραβεύσει πλέον με 10.000 δολάρια για το κατόρθωμά του.

 

Διαβάστε για το site που έριξε η Take-Two επειδή πουλούσε cheats για το GTA Online και συζητήστε για το GTA online στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 14) 01/03/2021 20:38
Χμ, καλύτερα να το κάνει σε vs2019. Το έχει 17 αλλά έχουν περάσει χρόνια απο τότε.
#2 ashbringer (Level 25) 02/03/2021 18:09
Αν θέλει κάποιος να βελτιώσει τον κώδικα και τις οθόνες φορτώματος έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους αυτό είναι εφικτό με διάφορους τρόπους.
Notification