Τα τανκς στο πρώτο Grand Theft Auto ήταν απλώς πεζοί με ρόδες

Hot
Μαρία Μαλκέζη
Τα τανκς στο πρώτο Grand Theft Auto ήταν απλώς πεζοί με ρόδες

Τα τανκς στο πρώτο Grand Theft Auto ήταν απλώς πεζοί με ρόδες

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από designer του πρώτου Grand Theft Auto.

Ο Stewart Waterson, γραφίστας στην DMA Design τη δεκαετία του '90, μοιράστηκε παρασκηνιακές ιστορίες για τη δουλειά του στο πρωτότυπο Grand Theft Auto σε συνέντευξη στο Gamerhub.

Εξηγεί πώς βρήκε τη δουλειά (ένας καλλιτεχνικός διευθυντής είδε το έργο του ως μέρος μιας έκθεσης και ζήτησε να μιλήσει σε όποιον έκανε "όλα αυτά τα περίεργα σκατά") και πώς αυτός και ο προγραμματιστής Ian Johnson πίεσαν ώστε να μετατραπεί αυτό που ήταν αρχικά ένα παιχνίδι οδήγησης Race'n'Chase σε ένα παιχνίδι για το έγκλημα. Ο Waterson εξηγεί ότι η προσθήκη τανκς ήταν ένα σημείο καμπής στην εστίαση του GTA προς τα sandbox. «Ήταν τόσο γελοίο. Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν τανκς». Κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος, ο Waterson και ο Johnson πήραν αυτό που ξεκίνησε ως αστείο και κατάλαβαν πώς να το κάνουν να λειτουργήσει σε ένα παιχνίδι που δεν προοριζόταν ποτέ να το υποστηρίξει.

O Stewart Waterston δήλωσε: "Η υπόθεση ήταν ότι υπήρχε ένας κωδικός οχήματος που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και υπήρχε επίσης ένας βαλλιστικός κώδικας που επέτρεπε σε έναν περιστρεφόμενο πεζό να πυροβολεί προς οκτώ κατευθύνσεις. Η ιδέα μας ήταν ότι αν έβαζες έναν πεζό από πάνω σε ένα αυτοκίνητο, έκανες το αυτοκίνητο να πηγαίνει πιο αργά και αύξανες μαζικά τη ζημιά από τις σφαίρες, δημιουργούσες ουσιαστικά ένα τανκ. To turret του τανκ ήταν σαν ένας χαρακτήρας παίκτη που καθόταν πάνω από ένα αυτοκίνητο ο οποίος μπορούσε να κινηθεί ανεξάρτητα, επιτρέποντας στον παίκτη να οδηγήσει το όχημα, να στοχεύσει το turret και να πυροβολήσει".

Ο Γουότερσον και ο Τζόνσον έμειναν πίσω αφού είχαν φύγει όλοι οι άλλοι για να βάλουν κρυφά τα τανκς, σκεπτόμενοι "θα μας κατσαδιάσουν για αυτό αύριο". Την επόμενη μέρα, έφτασε στη δουλειά και άκουσε μία φασαρία στην άλλη πλευρά του γραφείου. "Δοκιμαστές που είχαν έρθει από νωρίς έπαιζαν με τα τανκς. Και κυριολεκτικά περνούσαν απίστευτα." Τους άρεσαν τόσο πολύ τα τανκς που έμειναν και έγιναν βασικό μέρος της σειράς στην 3D εποχή της.

Τα τανκς ήταν ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που δεν ήταν μέρος του αρχικού σχεδιασμού του Grand Theft Auto, αλλά το βοήθησαν να αποκτήσει το ελεύθερο, χαοτικό gameplay για το οποίο είναι γνωστή η σειρά έως σήμερα. Ο Stewart Waterson δήλωσε: "Ενώ έπρεπε να συμμορφωθούμε με ορισμένα αποδεκτά πρότυπα στο σχεδιασμό του παιχνιδιού, αυτός ο πυρήνας του απόλυτου χάους και της απρόβλεπτης καταστροφής μπήκε στο παιχνίδι από την αρχή. Θα πολεμούσαμε για να πετύχουμε ένα ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε, και αν είχε απορριφθεί, θα το κάναμε ούτως ή άλλως".

Στο Twitter δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη του BBC στο γραφείο σχεδιασμού της DMA από το 1996, την εποχή που το πρώτο Grand Theft Autο ήταν ακόμα υπό ανάπτυξη.

Δείτε το αφιέρωμα στη σειρά Grand Theft Auto και συζητήστε για το Grand Theft Auto (1997) στο αντίστοιχο forum topic.  

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification