Η ιστορία του God of War: Ragnarok

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η ιστορία του God of War: Ragnarok

Η ιστορία του God of War: Ragnarok

Νέες λεπτομέρειες για τον...μεγάλο χειμώνα.

[Αρχική δημοσίευση: 16/9/21 - Ο Creative Director εξηγεί γιατί η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε δύο games] Το God of War: Ragnarok είναι η δεύτερη και τελευταία προσθήκη του σκανδιναβικού έπους της Sony Santa Monica, και τώρα ο Creative Director του Franchise Cory Barlog έχει ρίξει λίγο φως στο γιατί η ομάδα ανάπτυξης σχεδιάζει να ολοκληρώσει την ιστορία με το God of War: Ragnarok. Μιλώντας στον Kaptain Kuba, ο Barlog είπε ότι υπάρχουν "πολλοί λόγοι" για αυτό, ο πρώτος από τους οποίους είναι ότι τα games αυτού του μεγέθους και κλίμακας χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν και ο Barlog δεν θέλει το έπος να παρατείνεται πολύ. Επίσης στη συνέντευξη, ο Barlog συνέκρινε το έπος του God of War Norse με το εκτεταμένο box set του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο Barlog αναφέρει: "Νομίζω ότι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι το πρώτο παιχνίδι μας πήρε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το δεύτερο παιχνίδι, δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά πιστεύω ότι θα είναι περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα. Και μετά σκέφτεσαι: Ουάου, θα χρειαστεί και τρίτο; Μιλάμε για ένα διάστημα σχεδόν 15 ετών μιας ενιαίας ιστορίας. Και αισθάνομαι ότι είναι πολύ απλωμένο ήδη. Το να καθυστερήσουμε τόσο πολύ να ολοκληρώσουμε την ιστορία, απλά φαντάζει… πάρα πολύ".

Ο Barlog συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Και δεδομένου του πού βρίσκεται η ομάδα και πού βρίσκεται ο σκηνοθέτης, ο Eric Williams, με αυτό που ήθελε να κάνει, νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να ολοκληρώσουν την ιστορία σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι”. Από την αρχή, ο Barlog ήθελε να πει μια ιστορία με τον Kratos και τον Ατρέα να είναι ο «πυρήνας της ιστορίας», όπως το είπε. Οι πολυπλοκότητες που απορρέουν από αυτήν τη σχέση έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης, αλλά ο Barlog δεν ήθελε να τεντώσει τα πράγματα πάρα πολύ. Συγκεκριμένα είπε: "Η πολυπλοκότητα επεκτείνεται, όπως οι κυματισμοί σε μια λίμνη. Θα μπορούσαμε να την κάνουμε ωκεανό και να κάνουμε αυτούς τους κυματισμούς να εκτείνονται για χιλιάδες χιλιόμετρα. Αλλά είναι όλο αυτό απαραίτητο; είναι τόσο ωφέλιμο; Οι κυματισμοί απομακρύνονται πάρα πολύ και χάνεις λίγο την πλοκή".

Το να μπορέσετε να συμπυκνώσετε την ιστορία του God of War Norse σε δύο παιχνίδια είναι παρόμοιο με το να καθίσετε και να παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες του Lord of the Rings και να αισθανθείτε ότι σας είπαν μια ολοκληρωμένη ιστορία που είχε αυστηρή αρχή και τέλος, σύμφωνα με τον Barlog. Συγκεκριμένα είπε: "Το να μπορώ να το συμπυκνώσω και να νιώσω αυτή την εμπειρία που είχα όταν πήρα το σετ εκτεταμένης έκδοσης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ήμουν σε θέση να πω, μπορώ να καθίσω και να έχω περίπου 13,5 ώρες αυτής της εμπειρίας. Καταπληκτικό. Κάτι παρόμοιο θα μπορέσετε να πείτε αν ξεκινήσετε το God of War του 2018 και στη συνέχεια παίξετε τον God of War: Ragnarok και να νιώσετε ότι είχατε ολόκληρη την ιστορία. Και θέλω να συμβεί αυτό πριν το παιδί μου πάει στο κολέγιο". Ο Barlog είπε επίσης ότι το να ολοκληρωθεί η ιστορία του God of War Norse Saga φάνηκε σωστό και στον Eric Williams που είναι ο νέος σκηνοθέτης.

Μπορεί το God of War: Ragnarok να είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά αλλά ο Barlog έχει μεγάλα σχέδια για τη συνέχεια, με άλλα, διαφορετικά projects για τα οποία όμως δεν έδωσε καμία παραπάνω πληροφορία.

[UPDATE: 19/7/22 - Μεγάλος χειμώνας και νέες λεπτομέρειες] Νέα στοιχεία για την ιστορία του God of War: Ragnarok ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή: "Ο μεγάλος χειμώνας (Fimbulwinter) είναι σε εξέλιξη. Ο Kratos και ο Ατρέας θα πρέπει να ταξιδέψουν σε καθένα από τα Εννέα Βασίλεια αναζητώντας απαντήσεις καθώς οι δυνάμεις του Asgardian προετοιμάζονται για μια μάχη, η οποία -σύμφωνα με τις προφητείες- θα τελειώσει τον κόσμο. Στην πορεία θα εξερευνήσουν εκπληκτικά, μυθικά τοπία και θα αντιμετωπίσουν τρομακτικούς εχθρούς με τη μορφή σκανδιναβικών θεών και τεράτων. Η απειλή του Ragnarok πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Ο Κράτος και ο Ατρέας πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της δικής τους ασφάλειας και της ασφάλειας των βασιλείων."

Υπάρχουν μερικές περαιτέρω λεπτομέρειες της ιστορίας που δημοσιεύονται στο site, συμπεριλαμβανομένου του τι θα ακολουθήσει για τον Atreus στην ιστορία του και πώς ο Kratos μάχεται με τους δικούς του δαίμονες για να γίνει ο πατέρας που χρειάζεται ο Atreus. Το site δείχνει επίσης τα όπλα και τα abilities που θα χρησιμοποιήσει ο Kratos και αποκαλύπτει ότι ο Kratos και ο Atreus θα συναντήσουν "μεγάλη ποικιλία εχθρικών πλασμάτων, τεράτων και σκανδιναβικών θεών".

Το God of War Ragnarok θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PS5 και PS4.

Δείτε το gameplay trailer του God of War: Ragnarok και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification