Φήμη: Ο Hideo Kojima ετοιμάζει ξανά το Silent Hills (P.T.)

Hot
Φήμη: Ο Hideo Kojima ετοιμάζει ξανά το Silent Hills (P.T.)

Φήμη: Ο Hideo Kojima ετοιμάζει ξανά το Silent Hills (P.T.)

Ο Guilermo del Toro αναίρεσε τις φήμες που δημιούργησε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/10/21] Φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες οι φήμες υποστηρίζουν ότι ο Hideo Kojima εργάζεται σε ένα παιχνίδι Silent Hill ως αποκλειστικό του PlayStation. Αυτό έχει διαψευστεί από άλλες αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο Kojima κάνει ένα παιχνίδι τρόμου αποκλειστικό για το Xbox. Το αν υπάρχει ή όχι αλήθεια στις φήμες μένει να το δούμε, αλλά αυτή η τελευταία φήμη προέρχεται από μια έγκυρη δημοσίευση.

Το Gematsu ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορηθεί από τις πηγές του ότι ένα νέο παιχνίδι Silent Hill βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην Kojima Productions και ότι το παιχνίδι χρηματοδοτείται από τη Sony. Αυτό ταιριάζει με μερικές προηγούμενες αναφορές για το υποτιθέμενο παιχνίδι Silent Hill, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έρχεται σε αντίθεση με άλλες φήμες σχετικά με το πώς δουλεύει η Kojima Production και με το πώς μοιάζει το μέλλον του franchise του Silent Hill.

Αυτή η φήμη έχει βγει στην επιφάνεια πολλές φορές με την πάροδο των ετών, με κάποιες παραλλαγές κάθε φορά. Μερικές φορές γίνεται ο ισχυρισμός ότι ο Hideo Kojima κάνει ένα παιχνίδι Silent Hill και άλλες φορές η φήμη είναι ότι μια εντελώς διαφορετική εταιρία ανάπτυξης δουλεύει σε ένα νέο παιχνίδι Silent Hill, όπως η Japan Studio της Sony. Μερικές φορές το παιχνίδι χρηματοδοτείται από τη Sony, αλλά άλλες φορές η Sony δεν συμμετέχει. Μερικές φορές το παιχνίδι είναι ένα remake του Silent Hill, άλλες φορές είναι ένα εντελώς πρωτότυπο project. Η αλήθεια είναι πιθανότατα κάπου στη μέση, αλλά οι fans δεν θα γνωρίζουν με σιγουριά μέχρι να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Konami επαναφέρει το Silent Hill. Δεν είναι όμως σαφές ακριβώς ποια μορφή θα έχει. Πολλά δημοσιεύματα έχουν δείξει ότι η Konami έχει περισσότερα από ένα νέα παιχνίδια Silent Hill στα σκαριά, οπότε είναι πιθανό ένα από αυτά να είναι ένα project που σκηνοθετείται από τον Hideo Kojima και χρηματοδοτείται από τη Sony, όπως υποδηλώνουν οι φήμες. Ωστόσο, οι fans θα πρέπει να λαμβάνουν επιφυλακτικά κάθε είδηση σχετικά με ένα νέο παιχνίδι Silent Hill και να διατηρούν τις προσδοκίες τους υπό έλεγχο.

Ο Andy Robinson του VGC, που ήταν ο πρώτος που μίλησε για ένα νέο Silent Hill, ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει κάτι που να συνδέει την Kojima Productions και το νέο Silent Hill. Αναλυτικά δήλωσε: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ιαπωνική εταιρία ανάπτυξης στην οποία έχω αναφερθεί εγώ δεν είναι η Kojima Productions. Είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που αναπτύσσονται στην Ιαπωνία, αλλά αυτό είναι εικασία από μένα. Ο Sal Romano από το Gematsu είναι ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, οπότε δεν αμφιβάλλω για τις πληροφορίες του”.

Εάν ένα νέο παιχνίδι Silent Hill είναι στα σκαριά από τον Hideo Kojima, είναι πιθανό να ανακοινωθεί σύντομα. Ο Kojima είναι μια συνεπής παρουσία σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Geoff Keighley, όπως το Summer Game Fest και το The Game Awards, και το τελευταίο είναι γνωστό για τις μεγάλες αποκαλύψεις του για τις παγκόσμιες πρεμιέρες. Είναι λογικό ότι ο Kojima θα ήθελε να ανακοινώσει το επόμενο παιχνίδι του στα The Game Awards, αν και αυτό είναι απλώς εικασία αυτή τη στιγμή. Ενώ τα Game Awards θα έχουν σίγουρα αποκαλύψεις παγκόσμιας πρεμιέρας, τίποτα επίσημο δεν ανέφερε ότι ο Kojima θα έχει κάτι να ανακοινώσει.

Το Silent Hill δεν είναι το μόνο franchise της Konami που αναφέρεται στις τελευταίες διαρροές και φήμες. Σύμφωνα με τις αναφορές, ένα remake του Metal Gear Solid 3 βρίσκεται επίσης υπό ανάπτυξη, μαζί με το franchise του Castlevania. Ο χρόνος θα δείξει πόσο αληθινές είναι αυτές οι φήμες, αλλά συνήθως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

[UPDATE: 10/12/21 - Ο del Toro αναζοπυρώνει τις φήμες] Κατά την διάρκεια των The Game Awards 2021, Ο σκηνοθέτης Guilermo del Toro έκανε μια δήλωση που δείχνει να είναι κάτι σαν...teaser ότι το Silent Hills (που προλάβαμε να γνωρίσουμε ως P.T. demo) βρίσκεται σε ανάπτυξη!

Ο del Toro έδωσε το βραβείο Best Art Direction. Ωστόσο, στις δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων και την παρακάτω: "Ξέρετε, μία σειρά της οποίας λατρεύω το art direction είναι το Silent Hill. Ελπίζω να δούμε ένα τέτοιο art". Στο τέλος της ατάκας του πήρε ένα ύφος, σαν να...γνωρίζει ότι ετοιμάζεται ξανά το Silent Hills (σ.σ. κατά άλλους μπορεί να εκληφθεί και ως γκριμάτσα αμφιβολίας ότι δεν θα δούμε κάτι).

Άραγε βρίσκεται σε ανάπτυξη από τον Hideo Kojima; Δεδομένου του ότι ο Kojima "τα έχει σπάσει" με την Konami, είτε θα πρέπει να ξαναδουλέψει για αυτήν, είτε η Sony να χρηματοδοτήσει το project, όπως φημολογείται. Πάντως, η στενή σχέση Kojima και del Toro μαρτυρά ότι ίσως κάτι να ετοιμάζεται. Άλλωστε, ο del Toro δεν θα ανέφερε το Silent Hill έτσι απλά αν δεν υπήρχε κάτι στον ορίζοντα, ώστε να πικράνει τον φίλο του Hideo, μιας και όντως πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία για τον Ιάπωνα game designer, που ετοιμαζόταν να αναπτύξει ένα αριστούργημα.

[UPDATE 2: 23/12/21 - Ο del Toro αναιρεί τις φήμες] Ο Guilermo del Toro αναίρεσε τις φήμες που δημιούργησε στα The Game Awards 2021. 

Ο διάσημος σκηνοθέτης δήλωσε: "Ήθελα απλά να πειράξω την Konami γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί το ακύρωσε. Ήταν τόσο τέλειο. Αυτό που θα κάναμε ήταν τόσο συναρπαστικό." Επιπλέον, αρνήθηκε ότι εργάζεται τώρα σε ένα Silent Hill και το απέκλεισε τελείως γιατί θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν γκαντέμη, αφού όλα τα games που προσπάθησε να ξεκινήσει ακυρώθηκαν. Όπως και το Insanity με την Volition (Saints Row) το 2012. Τουλάχιστον, είχε έναν ρόλο στο Death Stranding του Hideo Kojima.

Διαβάστε για την φήμη που θέλει την εταιρεία ανάπτυξης του The Medium να ετοιμάζει το Silent Hill reboot. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

Διαβάστε το preview μας για το P.T. (Silent Hills) και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification