Οι Boomers χρησιμοποιούν σύγχρονες συσκευές;

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι Boomers χρησιμοποιούν σύγχρονες συσκευές;

Οι Boomers χρησιμοποιούν σύγχρονες συσκευές;

Κι όμως ναι!

Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, οι παγετώνες λιώνουν, οπότε το κλίμα σίγουρα αλλάζει. Αναδύονται νέες τεχνολογίες, η ζωή γίνεται πιο γρήγορη, αλλάζουν και οι συνήθειες των ανθρώπων;

Ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, σύγχρονα smartphones, τα οποία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για να παίζετε κουλοχέρηδες ή ζωντανά παιχνίδια καζίνο στο Vulkan Vegas, έξυπνα ρολόγια που παρακολουθούν τον ύπνο σας και ελέγχουν το βάρος σας .... Όλα αυτά τα σημεία είναι περισσότερο από πιθανό να θεωρούνται δεδομένα από τους εκπροσώπους των νεότερων γενεών. Τι γίνεται με τους ηλικιωμένους; Αγκαλιάζουν τις σημερινές τεχνολογίες ή, αντιθέτως, μιλούν εναντίον τους; Σε περίπτωση που αυτό το ερώτημα σας κεντρίζει πραγματικά το ενδιαφέρον, διαβάστε το άρθρο μας μέχρι τέλους για να κατανοήσετε το θέμα.

Οι γενιές που κατοικούν στη Γη

Δεν είναι μυστικό ότι λόγω διαφόρων ιστορικών γεγονότων και τεχνολογικής προόδου, όλος ο πληθυσμός της Γης χωρίζεται σε υποομάδες που ονομάζονται γενιές. Ένας εξαντλητικός κατάλογος αυτών μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

  • Η χαμένη γενιά,
  • Η γενιά του Interbellum,
  • Η μεγαλύτερη γενιά,
  • Η σιωπηλή γενιά,
  • Baby Boomer Generation ,
  • Generation X,
  • Γενιά Y,
  • Γενιά Z,
  • Gen Alpha.

Διαβάζοντας αυτόν τον κατάλογο από πάνω προς τα κάτω, να έχετε κατά νου ότι ξεκινά με την παλαιότερη γενιά και τελειώνει με τη νεότερη. Αξίζει να τονίσουμε ότι Στο επίκεντρο του σημερινού μας άρθρου βρίσκονται όσοι δεν έχουν φτάσει, όπως λένε ορισμένοι γεροντολόγοι, σε πολύ μεγάλη ηλικία, η οποία ως γνωστόν ξεκινά από τα 80.

Τι μπορεί λοιπόν να ειπωθεί για αυτές τις γενιές; Η ζωή των εκπροσώπων των τεσσάρων τελευταίων εγγραφών είναι αναμφίβολα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδεδεμένη με τις καινοτομίες της σύγχρονης εποχής, ενώ για τους Baby Boomers, που βρίσκονται μόλις μια θέση ψηλότερα, είναι πολύ πιθανό να μην τις χρειάζονται καθόλου. Τουλάχιστον οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο. Είναι όμως αυτή η σκέψη ακόμη επίκαιρη ή θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας;

Ακριβής ματιά στους Baby Boomers

Όσοι ανήκουν σε αυτή τη δημογραφική ομάδα είτε πλησιάζουν προς το παρόν στην τρίτη ηλικία είτε έχουν ήδη φτάσει σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Δεν χρειάζεται να μιλάμε με γρίφους, αφήστε τα στοιχεία να μιλήσουν μόνα τους. Οι boomers είναι σήμερα ηλικίας μεταξύ 59-77 ετών. Πιστεύετε ότι μπορούν να προτιμούν να "σπαταλούν" χρόνο για την κατανόηση των νέων τεχνολογιών από το να τον περνούν με τα εγγόνια τους;  Μπορούμε σχεδόν να σας ακούσουμε να λέτε "Όχι", αλλά τι θα λέγατε αν βλέπατε το όλο θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία και σκεφτόσασταν ότι και οι δύο δραστηριότητες είναι εύκολο να συνδεθούν, ώστε οι εγγονές και οι κόρες να μπορούν να διδάξουν στους παππούδες τους πώς να χρησιμοποιούν αυτή ή εκείνη τη συσκευή; Στην πραγματικότητα, είναι μια απίστευτη ευκαιρία για τις διαφορετικές γενιές να έρθουν πιο κοντά και να αλληλεπιδράσουν. Τα σύγχρονα παιδιά και οι έφηβοι δεν απολαμβάνουν την ιδέα να παρακολουθούν τον ύπνο των συγγενών τους που κοιμούνται ειρηνικά στην κουνιστή πολυθρόνα, αλλά δεν δυσκολεύονται να στέλνουν αρκετά σύντομα μηνύματα την εβδομάδα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος: για να ασχοληθούν δύο γενιές μεταξύ τους, πρέπει και οι δύο συμμετέχοντες να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες ενός νεότερου μέρους αυτού του tandem. Έτσι, είναι το σημείο όπου φτάνουμε κοντά στη χρήση των σημερινών gadgets από τους Boomers.

Όχι μόνο εξαιτίας των εγγονών

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ίσως καταλήξετε να πιστεύετε ότι οι ηλικιωμένοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις σύγχρονες συσκευές αποκλειστικά και μόνο λόγω της ανάγκης να επικοινωνούν με τους νέους.  Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ξεχνάμε ένα κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας, που είναι το COVID-19 και οι συναφείς όροι που αυτό συνεπάγεται, όπως πανδημία, καραντίνα και κλείδωμα.

Τώρα, που σχεδόν όλοι είναι εμβολιασμένοι, μπορούμε να αισθανόμαστε σχετικά ελεύθεροι, αλλά εξακολουθούμε να θυμόμαστε το βάρος των περιορισμών του παρελθόντος που αντιμετώπισε ο πλανήτης μας τα προηγούμενα χρόνια. Απαγόρευση συγκέντρωσης, συνεχής χρήση μάσκας και φυσική απομάκρυνση. Όλα αυτά συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική επικράτηση της μοναξιάς και της απομόνωσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι Boomers βρέθηκαν μεταξύ εκείνων που επηρεάστηκαν περισσότερο από αυτούς τους περιορισμούς, λόγω της πεποίθησης ότι οι ηλικιωμένοι ήταν πιο ευάλωτοι στη νόσο των κοροναϊών, οπότε δεν είχαν άλλη επιλογή από το να υπακούσουν στους περιορισμούς.

Όταν σας δίνεται η ευκαιρία να περάσετε λίγες μέρες μόνοι σας, είναι περισσότερο από πιθανό να απολαύσετε μια τέτοια ευκαιρία. Εν τω μεταξύ, όταν οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους, το πρότυπο της συμπεριφοράς τους θα αλλάξει: η χαρά και η ευτυχία που προκαλείται από το αίσθημα της ελευθερίας θα αντικατασταθεί από την απόγνωση και την κατάθλιψη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη και όσοι αρχικά ήταν ένθερμοι πολέμιοι και σκληροί επικριτές των νέων τεχνολογιών θα αλλάξουν άθελά τους γνώμη και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις σημερινές συσκευές για να μπορούν να επικοινωνούν με τους άλλους και να μειώνουν το αίσθημα της απομόνωσης.

Χρησιμοποιεί η γιαγιά σας σύγχρονες συσκευές;

Παρόλο που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι Boomers μπορούν να είναι γνώστες της τεχνολογίας, αυτό δεν είναι φαντασία. Η φυσιολογική έμφυτη επιθυμία τους για κοινωνικοποίηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη ευκαιρίας να το κάνουν αυτοπροσώπως, οδήγησε στην έξαρση της χρήσης των σύγχρονων συσκευών μεταξύ των εκπροσώπων της γενιάς τους.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification