Κάτοχοι Xbox Series X αναφέρουν προβλήματα με το Blu-ray drive

Hot
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
 
0.0 ()
1
Κάτοχοι Xbox Series X αναφέρουν προβλήματα με το Blu-ray drive

Κάτοχοι Xbox Series X αναφέρουν προβλήματα με το Blu-ray drive

Το δισκάκι κολλάει στην είσοδο του drive.

Στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας, είναι σύνηθες φαινόμενο οι αρχικές παρτίδες μιας κονσόλας να εμφανίζουν προβλήματα και αυτό συμβαίνει και με το disc drive του Xbox Series X, σύμφωνα με αναφορές αρκετών κατόχων.

Ένα από τα βασικά θέματα που παρουσιάζεται με το Blu-ray drive είναι ότι το δισκάκι δεν εισέρχεται εντός του ή σταματάει στα μισά, ενώ κάποιες φορές ακούγεται και ένας έντονος ήχος από το εσωτερικό της κονσόλας. Η Microsoft δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το πρόβλημα και αρκετοί κάτοχοι ήδη έχουν ανεβάσει σχετικά βίντεο σε Twitter και Reddit.

 

 

 



Στο Reddit αρκετοί κάτοχοι με το ίδιο πρόβλημα, ανάφεραν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αρκετή δύναμη για να περάσει το δισκάκι από τα μισά που κόλλαγε, μέσα στο Blu-ray drive κυρίως επειδή η οπή του είναι αρκετά δύσκαμπτη.
Σε άλλα βίντεο φαίνεται ότι ενώ μπαίνει το δισκάκι, το Xbox Series X δεν το φορτώνει ή κάνει μεγάλο θόρυβο όταν ξεκινάει το installation και σε άλλες στιγμές όχι.

.

 

Εξάλλου ένας χρήστης που ανέφερε το ίδιο πρόβλημα, μετά επισήμανε ότι τελικά αυτό ήταν υπαιτιότητα του δίσκου και όχι του Blu-ray drive. Πάντως ο οξύς ήχος που ακούγεται και κάποιοι το συσχέτισαν με αυτό, ίσως οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού του ανεμιστήρα.

 

 

Πάντως στο Reddit υπάρχει βίντεο όπου το πρόβλημα ήταν ότι στο εσωτερικό της κονσόλας, ο ανεμιστήρας ακουμπούσε σε καλώδιο και ο χρήστης αφού την άνοιξε, διόρθωσε το πρόβλημα μόνος του. Προφανώς το άνοιγμα της κονσόλας θα επιφέρει και ακύρωση της εγγύησης, οπότε σίγουρα δεν συνιστάται.

Οι λόγοι των συγκεκριμένων προβλημάτων μπορεί να ποικίλλουν από εργοστασιακό σφάλμα ή ζημιά κατά την μεταφορά της κονσόλας. Πάντως αν οι αναφορές πληθύνουν και άλλο, η Microsoft θα τοποθετηθεί επίσημα, πλέον της υπενθύμισης να επικοινωνήσετε με το Xbox Support.

Διαβάστε για το ελαττωματικό Xbox Series X και συζητήστε για την κονσόλα στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/11/2020 16:20
Για αυτό και για πολλούς άλλους λόγους ποτέ δεν αγοράζουμε τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας.
Notification