Η Ουκρανική αστυνομία κατέσχεσε χιλιάδες PS4 Pro τα οποία χρησιμοποιούνταν για FIFA Ultimate Team bot farming

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ουκρανική αστυνομία κατέσχεσε χιλιάδες PS4 Pro τα οποία χρησιμοποιούνταν για FIFA Ultimate Team bot farming

Η Ουκρανική αστυνομία κατέσχεσε χιλιάδες PS4 Pro τα οποία χρησιμοποιούνταν για FIFA Ultimate Team bot farming

Το grinding έπεφτε σύννεφο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/7/21] Η SBU (Ukraine Security Service) έκανε έφοδο σε εγκατάσταση δίπλα στην εταιρεία Vinnytsiaoblenergo energy distribution, στην πόλη Vinnytsia της Ουκρανίας και κατέσχεσε χιλιάδες PS4 Pro τα οποία χρησιμοποιούνταν για mining.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι miners είχαν κλέψει ηλεκτρισμό αξίας 256.648 δολαρίων, το οποίο διατηρούσαν σε ειδικές ηλεκτρικές γεννήτριες. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Kyiv Post, δεν αποκλείεται και εμπλοκή στελεχών της τοπικής εγκατάστασης ηλεκτρισμού, οι οποίοι είχαν μερίδιο από τα κέρδη του mining. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία Vinnytsiaoblenergo θα δεχθεί πρόστιμο. Από τα χιλιάδες PS4 Pro δημιουργούνταν επίσης μια τεράστια ηχητική βαβούρα στο χώρο.

Η εταιρεία Vinnytsiaoblenergo δήλωσε: "Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το cryptocurrency mining δεν έχει λειτουργήσει ποτέ σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην επιχείρησή μας, ενώ πρόσθεσε ότι οι οποιεσδήποτε κατηγορίες "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". Όσο για το γιατί χρησιμοποιήθηκαν PS4 Pro,  αυτό έχει να κάνει με την ευελιξία του πως το cryptocurrency γίνεται mine. Το PS4 Pro είχε την κατάλληλη ισχύ για τους miners, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το hardware του για να βγάλουν χρήματα.

Συνολικά στην εγκατάσταση υπήρχαν 3.800 κονσόλες και οι περισσότερες ήταν PS4 Pro. Παρότι το PS5 κοστίζει 500 ευρώ/δολάρια, η τιμή του PS4 ανέρχεται κοντά στα 400 ευρώ/δολάρια. Οι miners θα χρειάστηκαν ενάμιση εκατομμύριο, συν το κόστος των ωτοασπίδων και κυρίως του ρεύματος για να λειτουργήσουν αυτή την εγκατάσταση...κολαστήριο, όπου σίγουρα το hardware των κονσολών θα είχε φτάσει στα "όριά του" από πλευράς θερμοκρασίας.

Το mining έχει επιπτώσεις και στον πλανήτη, λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται και του άνθρα που εκκρίνεται.

[UPDATE: 28/7/21 - Ήταν FIFA Ultimate bot farm] Τελικά τα PS4 Pro που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία, χρησιμοποιούνταν για Fifa Ultimate Team bot farming, σύμφωνα με το Eurogamer.

Σύμφωνα με έρευνα της Ουκρανικής επιχειρηματικής εφημερίδας Delo, οι farmers έκαναν grind στο FIFA Ultimate Team με στόχο να πουλάνε accounts στη μαύρη αγορά γεμάτα με in-game currency. Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας αρνείται να κάνει σχόλιο για το γεγονός αυτό, επικαλούμενη την μυστικότητα της έρευνας. Ωστόσο, τα PS4 ελέγχονταν από PCs running bots που έκαναν farming στο FIFA Ultimate Team.

Στο Ultimate Team mode του FIFA ξοδέυετε πραγματικά χρήματα για να αποκτήσετε credits, με τα οποία ανοίγετε πακέτα και αποκτάτε παίκτες, μεταξύ αυτών ορισμένοι υψηλής αξίας. Αλλά οι πιθανότητες να σας τύχουν οι καλύτεροι παίκτες είναι πολύ σπάνιες. Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι για μήνες και να βγάλετε έτσι in-game currency για να πάτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα στο auction house. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε FUT coins στη μαύρη αγορά. Όσο για τους καλύτερους παίκτες, ο Lionel Messi για παράδειγμα κοστίζει 1.500.000 FUT coins στο PlayStation auction house.

Προφανώς οι miners έβαζαν τα PS4 να παίζουν και μέσω αδιευκρίνιστων μηχανισμών bots (μέσω PC), αυτοματοποιούσαν κάθε παιχνίδι ώστε να το τελειώνουν και να κερδίζουν credits, τα οποία μετά πουλούσαν.

Διαβάστε για το PS5 που καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από το PS4 Pro

Διαβάστε για την κυκλοφορία του PS5 και συζητήστε για το PS4 Pro στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification