PS5 games κοστίζουν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθούν

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
PS5 games κοστίζουν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθούν

PS5 games κοστίζουν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθούν

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του PlayStation, Shawn Layden.

Ο Shawn Layden, πρώην επικεφαλής  του PlayStation μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε στο Bloomberg ότι το κόστος του game development για την Sony διπλασιάζεται όταν βγαίνει μια κονσόλα νέας γενιάς.

Στο PS4 κάθε παιχνίδι κόστιζε 100 εκατομμύρια δολάρια και πλέον στο PS5 "θα κοστίζει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια", όπως επεσήμανε ο Layden. "Οι μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών θα καταπολεμήσουν αυτό το εκθετικό κόστος ανάπτυξης χρησιμοποιώντας μια στρατηγική "de-risk"", πρότεινε ο Layden, η οποία με τη σειρά της κάνει τους εκδότες του triple-A να "κινητοποιηθούν για sequels.

Το Bloomberg επισημαίνει στους publishers που κυνηγούν τα trends επικαλούμενος τον Layden: «Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι ότι καταλήγεις με τρία έως τέσσερα games ή είδη των games που συνεχίζουν να υπάρχουν και η ποικιλία εξαφανίζεται".

 Η Sony εργάζεται σε μια σειρά από PS5 sequels, παρόι τα περισσότερα θα κυκλοφορήσουν και στο PS4. Τα games αυτά είναι π.χ. τα Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 και το νέο God of War. Εν τω μεταξύ, η Sony Bend, εταιρεία ανάπτυξης του Days Gone, ετοιμάζει μια νέα σειρά και η Naughty Dog ένα multiplayer game, πιθανόν και remake του The Last of Us.

Διαβάστε ακόμη για το σύστημα ψύξης του ελαφρύτερου PS5 που δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό του αρχικού μοντέλου και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 06/09/2021 01:11
Το God of War είχε development cost γύρω στα 40 εκατομμύρια. Το Horizon Zero Dawn κοντά στα 40-47. Τι ναρκωτικά πίνει αυτός ο Layden και λέει ότι κάθε game κόστιζε 100 εκατομμύρια; Και μάλιστα λέει ότι τα PS5 games θα κοστίζουν 200 εκατομμύρια για να αναπτυχθούν. Μπούρδες. Μην τα πίνεις όλα τα ναρκωτικά Layden, δεν φτάνουν για όλους.
Notification