Το Xbox Series X|S θα αξιοποιεί το storage για απλό NVMe SSD

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Xbox Series X|S θα αξιοποιεί το storage για απλό NVMe SSD

Το Xbox Series X|S θα αξιοποιεί το storage για απλό NVMe SSD

Η Sony δουλεύει ακόμα για το θέμα αυτό.

Η Microsoft συνεργάζεται στενά με την Seagate, για να κατασκευάσει μία εύκολη στη χρήση expansion card του 1TB, η οποία κυκλοφορεί με τις νέες κονσόλες. Μέχρι τώρα, τα Xbox Series X/S ήταν ένα κλειστό οικοσύστημα, αλλά ένας χρήστης βρήκε έναν απλό τρόπο να χρησιμοποιήσει έναν απλό SSD στις κονσόλες ένατης γενιάς της Microsoft.

Σύμφωνα με το VGC, ένας χρήστης σύνδεσε PCIe Gen4 SSD στην κονσόλα με NVMe to CFexpress convertor. Ο μετατροπέας ταιριάζει με αυτόν που χρησιμοποιεί η Seagate για το Xbox Series expansion card, που είναι το μισό απ' ότι χρειάζεται για αυτή την λύση, προκειμένου να δουλέψει.

Όσο για την επιλογή σκληρού δίσκου, η Microsoft χρησιμοποιεί έναν Western Digital SN530 m.2 2230 μέσα στα Xbox Series X/S, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για το mod. Έτσι, οι κονσόλες Xbox Series X/S δεν έχουν θέμα να αναγνωρίσουν τον SSD.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πως αυτή η λύση θα μπορούσε να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Πάντως, η Microsoft έχει δηλώσει ότι η συνεργασία της με την Seagate είναι μόνο η πρώτη στο θέμα του storage expansion.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Sony θα επιτρέπει στους κατόχους PS5 να αγοράσουν μια ποικιλία από PCIe Gen4 SSDs για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, με το firmware όμως που υποστηρίζει αυτή την δυνατότητα, να βρίσκεται σε beta έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα για το scalping των ελληνικών καταστημάτων στα PS5 και Xbox Series X/S.

Διαβάστε το review μας για το PS5 και για την εταιρεία που προσπάθησε να πουλήσει μαύρα custom PS5 αλλά σταμάτησε. Συζητήστε για το PS5 στο παρακάτω forum topic.

Διαβάστε το review μας για το Xbox Series X και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.