9 πρώην εργαζόμενες της Sony της έκαναν μήνυση για σεξισμό

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
9 πρώην εργαζόμενες της Sony της έκαναν μήνυση για σεξισμό

9 πρώην εργαζόμενες της Sony της έκαναν μήνυση για σεξισμό

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις περισσότερες μηνύσεις. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/11/21 - Πρώην εργαζόμενη της Sony την μήνυσε για διακρίσεις φύλων. Ο προϊστάμενός της την αγνοούσε και οι άνδρες έπαιρναν προαγωγή.] Η πρώην IT security analyst της Sony, Emma Majo, μήνυσε την Ιαπωνική εταιρεία για θέμα διάκρισης φύλων.

Σύμφωνα με το Axios, η Majo κατηγορεί την Sony ότι την απέλυσε επειδή μίλησε για διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες εντός της εταιρείας. Η κατηγορία αναφέρει ότι "Η Sony παραβίασε τον νόμο "Equal Pay Act" των ΗΠΑ για διακρίσεις φύλων ενάντια των γυναικών ή όσων αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως γυναίκες και προωθεί κουλτούρα στην οποία οι άνδρες κυριαρχούν".

Η Majo αναφέρει ότι αγνοούνταν διαρκώς από τον προϊστάμενό της, ο οποίος απαντούσε μόνο στα μηνύματα των ανδρών συναδέλφων του και μάλιστα τους προωθούσε για προαγωγή. Πρόσθεσε ότι απολύθηκε αφού υπέβαλε καταγγελία μεροληψίας φύλου στην εταιρεία. Η Majo ισχυρίστηκε στη μήνυση ότι απολύθηκε από την Sony λόγω του κλεισίματος ενός εσωτερικού τμήματος, αλλά σύμφωνα με την ίδια, δεν εργάστηκε σε αυτό το τμήμα. Η κατηγορία αναφέρει ότι οι γυναίκες δυσκολευόντουσαν να πάρουν προαγωγή σε σχέση με τους άνδρες".

Τέλος, η Majo ζήτησε από το δικαστήριο να επεκτείνει την αγωγή σε ομαδική υπέρ των γυναικών που έχουν δουλέψει στη Sony για το PlayStation brand. Όπως όλα δείχνουν, η Sony μπαίνει και αυτή στον κατάλογο εταιρειών που δέχονται μηνύσεις για διακρίσεις φύλων. Το πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η Activision Blizzard.

[UPDATE: 24/2/22 - Η Sony θέλει να απορρίψει την αγωγή για διακρίσεις φύλων] Η Sony "αρνείται κατηγορηματικά" τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην αγωγή της Emma Majo, που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και κατηγορούσε την Ιαπωνική εταιρεία ότι έκανε διακρίσεις εργαζομένων σύμφωνα με το φύλο τους (ενώ παραπονέθηκε την απέλυσαν).

Η ανακοίνωση της Sony έχει ως εξής: «Παρά το μεγάλο εύρος της αγωγής της, τους ισχυρισμούς στους οποίους η Sony αρνείται κατηγορηματικά, η Majo αποτυγχάνει να επικαλεστεί γεγονότα για να υποστηρίξει είτε τους ατομικούς της ισχυρισμούς είτε τους ισχυρισμούς των γυναικών που επιδιώκει να εκπροσωπήσειΑποτυγχάνει να προσδιορίσει μια ενιαία πολιτική, πρακτική ή διαδικασία στη Sony που φέρεται να αποτέλεσε τη βάση οποιασδήποτε εκτεταμένης σκόπιμης διάκρισης ή να είχε μεροληπτικό αντίκτυπο στις γυναίκες».

Στους ισχυρισμούς της, η Majo κατονόμασε συγκεκριμένες καταστάσεις με συγκεκριμένα άτομα. Ένας διευθυντής, για παράδειγμα, ειπώθηκε ότι αγνόησε αιτήματα που αποστέλλονταν από γυναικείο προσωπικό ενώ ανταποκρινόταν σε «σχεδόν πανομοιότυπα» αιτήματα που αποστέλλονταν από άνδρες. Η Sony είπε ότι «οι ευρέως διαδεδομένοι ισχυρισμοί για παρενόχληση της Majo βασίζονται αποκλειστικά σε απαράδεκτους ισχυρισμούς για δραστηριότητα του προσωπικού της επιχείρησης». Η Majo είπε ότι υπέβαλε δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη μεροληψία υπέρ του ανδρικού φύλου που είχε η Sony πέρυσι, ενώ όταν έκανε τα παράπονά της, η Ιαπωνική εταιρεία την απέλυσε.

[UPDATE 2: 10/3/22 - Ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία] Ο αριθμός από πρώην εργαζόμενες της Sony που την κατηγορούν για σεξισμό, ανέρχεται πλέον στα εννέα άτομα! Στην αρχική μηνύτρια προστέθηκαν άλλες οκτώ.

Μετά από τα σκάνδαλα των Activision Blizzard και Ubisoft, η Sony προστίθεται στη λίστα των εταιρειών όπου οι εργαζόμενες την κατηγορούν για το εργασιακό περιβάλλον. Οκτώ νυν και πρώην εργαζόμενες του PlayStation brand έχουν πλέον προχωρήσει με αγωγές σεξιστικής μεταχείρισης, για γεγονότα που σχετίζονται με την εργασία τους στη Sony.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μία πρώην IT Security Analyst υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την για διάκριση λόγω φύλου και παράνομη καταγγελία, αφού εξέφρασε ανησυχίες «για τις διακρίσεις κατά των γυναικών». Σύμφωνα με νέα στοιχεία όμως, οκτώ γυναίκες προχωρούν τώρα με τις δικές τους αναφορές για σεξιστική μεταχείριση ενώ εργάζονταν για την Sony. Ισχυρίζονται «εξευτελιστικά σχόλια, ανεπιθύμητες εκφράσεις, έλλειψη προσοχής στη δουλειά ή τις ιδέες τους από άλλους συναδέλφους και μια αίσθηση ότι ήταν πιο δύσκολο για τις γυναίκες να πάρουν προαγωγή στην εταιρεία». Αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται λίγο αφότου η Sony αρνήθηκε «οποιαδήποτε εκτεταμένη σκόπιμη διάκριση» εντός της εταιρείας από την αρχική μηνύτρια. Άραγε τώρα θα απαντήσει και για τις άλλες οκτώ;

Μια από τις γυναίκες που προχώρησαν - η Marie Harrington - ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες σπάνια θεωρούνταν ότι έχουν σημαντικούς ρόλους στα meetings προαγωγής της εταιρείας. Σύμφωνα με την Harrington, «μόνο τέσσερις γυναίκες εξετάστηκαν για προαγωγή, σε σύγκριση με σχεδόν 70 άνδρες» σε μία από αυτές τις συναντήσεις. Περιέγραψε επίσης ότι άκουσε σχόλια για «οικογενειακές ζωές γυναικών υποψηφίων που δεν έγιναν για άνδρες υποψηφίους». Το 2018, η Harrington φέρεται να έστειλε ένα άρθρο στους New York Times σχετικά με τις γυναίκες που επαναστατούν ενάντια στους τοξικούς άνδρες για τους συναδέλφους της στη Nike, γράφοντας: «Μπορούμε να το αναφέρουμε αυτό πριν το PlayStation αποκτήσει το δικό του διεθνές αφιέρωμα;»

Η Kara Johnson, πρώην υπεύθυνη προγράμματος στο PlayStation, πρόσφερε επίσης ότι γίνονται τις διακρίσεις στην εταιρεία. Σύμφωνα με την Johnson, ήταν μία από τις 10 γυναίκες σε διάστημα τεσσάρων μηνών που εγκατέλειψαν το γραφείο της στο Rancho Bernardo της Καλιφόρνια αφού υπήρξαν συστημικά προβλήματα με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί της την ίδια και τις γυναίκες συναδέλφους της. Η κατάθεσή της περιλαμβάνει μια επιστολή που μοιράστηκε με άλλες γυναίκες υπαλλήλους όταν έφυγε από το PlayStation τον Ιανουάριο, η οποία δηλώνει ότι έκανε "επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να ενημερώσει τους ανωτέρους για μεροληψία φύλου" και "διάκριση εις βάρος εγκύων γυναικών" αλλά ένας προϊστάμενος του τμήματος HR δεν τις επέτρεψε να προχωρήσει σε μια τέτοια καταγγελία εντός της εταιρείας. Τελικά, η Τζόνσον έγραψε ότι πιστεύει ότι «η Sony δεν είναι εξοπλισμένη για να χειρίζεται κατάλληλα τοξικά περιβάλλοντα».

Τέλος, το ρεπορτάζ του site Axios που αποκάλυψε τις καταγγελίες των γυναικών, αναφέρει επίσης ότι η Sony διοργάνωσε ένα πάνελ ομιλίας για το diversity και όλοι οι ομιλητές ήταν άνδρες, ενώ μία από τις οκτώ καταγγέλουσες έβαζε ένα σημάδι σε ένα σημειωματάριο κάθε φορά που τη διέκοπταν σε meeting και σημείωνε 12-15 φορές ανά συνάντηση." Η Sony δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτούς τους νέους ισχυρισμούς. 

[UPDATE 3: 19/3/22 - Η Sony απαντάει στους ισχυρισμούς] Η Sony απάντησε στους πρόσφατους ισχυρισμούς περί σεξισμού στον χώρο εργασίας, δηλώνοντας ότι θα λάβει τις αναφορές αυτές πολύ σοβαρά.

Στις 9 Μαρτίου, περισσότερες από οκτώ γυναίκες έκαναν μήνυση κατά της Sony, κατηγορώντας την για σεξιστική μεταχείριση κατά την διάρκεια εργασίας τους στην εταιρεία. Ειδικότερα, οι κατηγορίες περιλάμβαναν ισχυρισμούς για “απαξιωτικά σχόλια, έλλειψη προσοχής στην εργασία τους και τις ιδέες τους” και μια “αίσθηση ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τις γυναίκες να λάβουν προαγωγή στην εταιρεία.”

Η Sony με πρόσφατη δημοσίευσή της απαντάει στους ισχυρισμούς, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε αρνηθεί κάποια “εσκεμμένη διάκριση” και είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει την δικογραφία. Η δήλωση της Sony έχει ως εξής: “Η SIE λαμβάνει πολύ σοβαρά τις πρόσφατες αναφορές. Αν και οι περισσότερες κατηγορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους οι οποίοι πλέον δεν εργάζονται για την SIE, η SIE είτε έχει ήδη διευθετήσει ή θα διευθετήσει τα ζητήματα που προέκυψαν, καθώς η SIE εκτιμά τις γυναίκες υπαλλήλους και λαμβάνει τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει ότι θα έχουν κάθε ευκαιρία για να εξελιχθούν.”

Μια δήλωση από μια ανώνυμη ενάγουσα αναφέρει ότι “παρατήρησε φαβοριτισμό προς τους άνδρες στην Sony, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων meetings. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια ενός μεγάλου meeting στο οποίο παρευρίσκονταν κυρίως άνδρες και μερικές γυναίκες, προτάσεις που έγιναν από μια γυναίκα με εμπειρία αγνοήθηκαν, ενώ όταν η ίδια πρόταση έγινε από έναν άνδρα εργαζόμενο τότε έγινε αποδεκτή και αναγνωρίστηκε.”

Η ίδια ανώνυμη ενάγουσα ισχυρίστηκε επίσης ότι γυναίκες εργαζόμενοι δεν λάμβαναν προαγωγές παρόλο που είχαν τα απαραίτητα προσόντα, καθώς και υπήρξε συμβάν όπου ένας άνδρας προϊστάμενος την “πλησίασε ανάρμοστα” σε μια εκδήλωση που περιλάμβανε αλκοόλ και στην συνέχεια την αγκάλιασε και της ψιθύρισε στο αυτί. Ακόμα, η Sony είχε διοργανώσει ένα meeting σχετικά με την ισότητα των φύλων, στο οποίο παρευρέθηκαν πέντε άνδρες εργαζόμενοι και καμία γυναίκα εργαζόμενη. Το πάνελ δήλωσε ότι προσπάθησε να φέρει μια γυναίκα στο meeting, όμως δεν πρόλαβαν να την επιβιβάσουν σε αεροπλάνο για να προλάβει την προθεσμία.

[UPDATE 4: 22/4/22 – Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις μηνύσεις] Το Δικαστήριο της Αμερικής δεν έκανε δεκτές τις μηνύσεις εναντίων της Sony.

Σύμφωνα με το Axios η απόφαση του δικαστηρίου είναι η εξής: "Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις περισσότερες κατηγορίες επειδή είναι καταληκτικές όμως οι ακόλουθοι ισχυρισμοί παραμένουν: θεσπισμένη και λανθάνουσα απόλυση, αντίποινα πληροφοριοδότη και αντίποινα ενάντια στο νόμο Δίκαιης Εργασίας και Φιλοξενίας της Καλιφόρνια. Επειδή το δικαστήριο απορρίπτει τις ομοσπονδιακές κατηγορίες, δεν έχει τη δικαιοδοσία για τις κατηγορίες στην πολιτεία οπότε τις απορρίπτει όλες. Το δικαστήριο αρνείται να κινηθεί να λάβει δράση χωρίς να υπάρχει βλάβη επειδή είναι πρώιμο να το αποφασίσει με βάση ανεπαρκή παράπονα".

Το δικαστήριο εξήγησε ότι η πρώην εργαζόμενη της Sony και του PlayStation, Emma Majo, δεν κατάφερε στις περισσότερες περιπτώσεις να εξηγήσει πλήρως τους ισχυρισμούς της καθώς μόλις που ανέφερε λεπτομέρειες των ισχυρισμών, όμως δεν κατονόμασε συγκεκριμένες πράξεις. Παρότι απορρίφθηκαν οι περισσότερες από της κατηγορίες, το δικαστήριο δήλωσε ότι οι τρεις έχουν βάση και οι καταθέσεις των οκτώ γυναικών σημαίνουν ότι οι ισχυρισμοί της Majo ακόμα λαμβάνονται υπόψη: "Οι ισχυρισμοί αυτοί ενδέχεται να δημιουργήσουν νέες κατηγορίες και η ενάγουσα μπορεί κάνει νέα παράπονα μέσα σε 28 ημέρες".

Δείτε τα πρόσφατα γεγονότα στην Activision Blizzard και συζητήστε για την Sony στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification