Πρώην εργαζόμενη της Sony την μήνυσε για διακρίσεις φύλων

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Πρώην εργαζόμενη της Sony την μήνυσε για διακρίσεις φύλων

Πρώην εργαζόμενη της Sony την μήνυσε για διακρίσεις φύλων

Ο προϊστάμενός της την αγνοούσε και οι άνδρες έπαιρναν προαγωγή.

Η πρώην IT security analyst της Sony, Emma Majo, μήνυσε την Ιαπωνική εταιρεία για θέμα διάκρισης φύλων.

Σύμφωνα με το Axios, η Majo κατηγορεί την Sony ότι την απέλυσε επειδή μίλησε για διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες εντός της εταιρείας. Η κατηγορία αναφέρει ότι "Η Sony παραβίασε τον νόμο "Equal Pay Act" των ΗΠΑ για διακρίσεις φύλων ενάντια των γυναικών ή όσων αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως γυναίκες και προωθεί κουλτούρα στην οποία οι άνδρες κυριαρχούν".

Η Majo αναφέρει ότι αγνοούνταν διαρκώς από τον προϊστάμενό της, ο οποίος απαντούσε μόνο στα μηνύματα των ανδρών συναδέλφων του και μάλιστα τους προωθούσε για προαγωγή. Πρόσθεσε ότι απολύθηκε αφού υπέβαλε καταγγελία μεροληψίας φύλου στην εταιρεία. Η Majo ισχυρίστηκε στη μήνυση ότι απολύθηκε από την Sony λόγω του κλεισίματος ενός εσωτερικού τμήματος, αλλά σύμφωνα με την ίδια, δεν εργάστηκε σε αυτό το τμήμα. Η κατηγορία αναφέρει ότι οι γυναίκες δυσκολευόντουσαν να πάρουν προαγωγή σε σχέση με τους άνδρες".

Τέλος, η Majo ζήτησε από το δικαστήριο να επεκτείνει την αγωγή σε ομαδική υπέρ των γυναικών που έχουν δουλέψει στη Sony για το PlayStation brand. Όπως όλα δείχνουν, η Sony μπαίνει και αυτή στον κατάλογο εταιρειών που δέχονται μηνύσεις για διακρίσεις φύλων. Το πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η Activision Blizzard.

Δείτε τα πρόσφατα γεγονότα στην Activision Blizzard και συζητήστε για την εταιρεία στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification