Η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard

Hot
Ερμής Δερβίσης
Η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard

Η πώληση των cloud gaming δικαιωμάτων στην Ubisoft ήταν καθοριστική. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/7/23] Στις 11 Ιουλίου το Δικαστήριο των Η.Π.Α. έβγαλε την απόφαση να επιτρέψει στην Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard, όμως ένα από τα τελευταία εμπόδιο για να ολοκληρωθεί η εξαγορά είναι η Επιτροπή ανταγωνισμού της Μεγάλη Βρετανίας (CMA).

Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί ξανά στην Μεγάλη Βρετανία και θα ψάξει να βρει τρόπους ώστε η εξαγορά να γίνει αποδεκτή από την CMA. Ο Phil Spencer δήλωσε: "Μετά την σημερινή απόφαση θα επικεντρωθούμε στην Μεγάλη Βρετανία. Ευχαριστώ όλους όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να υποστηρίξουν την εξαγορά μας".

Η CMA δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να σκεφτεί οποιαδήποτε πρόταση από την Microsoft για οποιαδήποτε αλλαγή στην εξαγορά. Αρχικά η CMA είχε μπλοκάρει την εξαγορά με αφορμή φόβους για το cloud gaming και όχι για την πιθανότητα να γίνει αποκλειστικό το Call of Duty στο Xbox.

[UPDATE: 15/7/23 - Νέα κατάθεση από την Microsoft και παράταση στην απόφαση] Η Microsoft κατέθεσε μια νέα πρόταση στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση για την εξαγορά της Activision Blizzard και στο μεγάλο νησί της Ευρώπης. Η νέα πρόταση της Microsoft θα έχει τροποποιήσεις όσον αφορά το cloud gaming και η Αμερικάνικη εταιρεία λέγεται ότι θα αποσυρθεί των δικαιωμάτων της όσον αφορά το cloud gaming στη Βρετανία, δίνοντάς τα σε κάποιον άλλο πάροχο, ώστε να "γλυκάνει" κάπως τους Βρετανούς. Η νέα πρόταση της Microsoft είναι πιο λεπτομερής αλλά και πιο περίπλοκη. 

Η παλιά ημερομηνία απόφασης της Μ. Βρετανίας ήταν η 18η Ιουλίου. Με τα νέα δεδομένα όμως η απόφαση θα παρθεί στις 29 Αυγούστου. Θα έχουμε δηλαδή 6 εβδομάδες καθυστέρηση.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 18 Οκτωβρίου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επειδή η εξαγορά έχει εγκριθεί σχεδόν σε όλες της χώρες του κόσμου, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει δεκτή και από την Μ. Βρετανία.

[UPDATE 2: 21/9/23 - Ημερομηνίες για τις τελικές αποφάσεις] Η Μεγάλη Βρετανία έκανε θετική ανακοίνωση για την εξαγορά της Activision Blizzard. Δήλωσε ότι: «Η πώληση των δικαιωμάτων cloud gaming της Activision στην Ubisoft αντιμετωπίζει ουσιαστικά τις προηγούμενες ανησυχίες και ανοίγει την πόρτα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας». Οι ανοιχτές συζητήσεις θα διεξαχθούν μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 18 Οκτωβρίου.

[UPDATE 3: 6/10/23 - Φήμες ότι το deal θα κλείσει Παρασκευή και 13!] Σύμφωνα με άρθρο του Gamespot, υπάρχουν πληροφορίες ότι η συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft θα κλείσει και επίσημα παγκοσμίως, με την αποδοχή της Μεγάλης Βρετανίας να γίνεται την Παρασκευή και 13! Η τελική προθεσμία είναι στις 18 Οκτωβρίου αλλά η συμφωνία λέγεται ότι θα κλείσει νωρίτερα.

[UPDATE 4: 13/10/23 – Η εξαγορά εγκρίθηκε στην Μεγάλη Βρετανία] Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας (CMA) ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη έγκριση που χρειαζόταν η Microsoft για να προχωρήσει στην εξαγορά, 1.5 χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωσή της. Η CMA δήλωσε στο Twitter: Κάναμε μία νέα συμφωνία με την Microsoft για την εξαγορά της Activision χωρίς τα δικαιώματά της στο cloud gaming. Τον Αύγουστο η Microsoft πρότεινε η Ubisoft να εξαγοράσει τα δικαιώματα της Activision στο cloud gaming. Αυτή η νέα συμφωνία θα εμποδίσει την Microsoft από το να κλειδώνει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming, διατηρώντας τις ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες για τους cloud gamers της Βρετανίας. Ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith δήλωσε ότι η εταιρεία εκτιμάει που η CMA εξέτασε και τελικά ενέκρινε την συμφωνία: "Πλέον ξεπεράσαμε και το τελευταίο εμπόδιο για να κλείσουμε αυτή την συμφωνία, η οποία πιστεύουμε ότι θα ευνοήσει τους games και την gaming βιομηχανία παγκοσμίως."

Η Sarah Cardell, CEO της CMA δήλωσε: "Δώσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Microsoft ότι η συμφωνία θα μπλοκαριζόταν εκτός και αν καθησύχαζαν τις ανησυχίες μας και το κρατήσαμε. Με την πώληση του cloud streaming της Activision στην Ubisoft, βεβαιωθήκαμε ότι η Microsoft δεν θα έχει πλεονέκτημα σε αυτή τη σημαντική και διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά. Καθώς το cloud gaming μεγαλώνει, αυτή η κίνηση θα βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές. Είμαστε η μοναδική υπηρεσία παγκοσμίως που θα κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα."

Στην συνέχεια η Cardell έριξε το φταίξιμο για την μεγάλη αναβολή της συμφωνίας στις τακτικές της Microsoft πριν αποφασίσει να πουλήσει το cloud κομμάτι στην Ubisoft: "Οι εταιρείες και οι σύμβουλοι τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τακτικές της Microsoft δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης της CMA. Η Microsoft είχε την ευκαιρία να ανακαταταχθεί στην αρχική μας έρευνα, αλλά αντί για αυτό επέμενε σε συγκεκριμένες τακτικές που τους είπαμε ότι δεν θα λειτουργήσουν. Το να παρατείνεις τις διαδικασίες με τέτοιο τρόπο μόνο σπαταλάει χρόνο και χρήματα."

Διαβάστε περισσότερα για την έγκριση από τις Η.Π.Α και συζητήστε για την εξαγορά της Activision Blizzard στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification