Το FBI κατηγορεί πρώην στέλεχος της Goldman Sachs για insider trading που γινόταν μέσω Xbox 360

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το FBI κατηγορεί πρώην στέλεχος της Goldman Sachs για insider trading που γινόταν μέσω Xbox 360

Το FBI κατηγορεί πρώην στέλεχος της Goldman Sachs για insider trading που γινόταν μέσω Xbox 360

Η ομάδα του είχε βγάλει 400.000 δολάρια.

Το FBI κατηγορεί έναν πρώην αναλυτή της Goldman Sachs για insider trading που αφορά αγορά μετοχών. Τα μηνύματα με τον συνεργό του είχαν σταλεί το 2022 μέσα από ένα ...Xbox 360!

Ο αναλυτής ονομάζεται Anthony Viggiano (σ.σ. προφανώς Ιταλικής καταγωγής), ενώ μαζί με αυτόν συνελήφθη και ο Christopher Salamone. Οι κατηγορίες που τους πρόσαψε το FBI στις 28/9 αφορούν απάτη και κοινοποίηση συμβουλών επένδυσης, ώστε να αποκομίσουν χρήματα. Ο Salamone που συνελλήφθη ως συνεργός παραδέχθηκε την ενοχή του, κάτι που ουσιαστικά "αδειάζει" τον κύριο ένοχο, Anthony Viggiano.

Οι δύο επενδυτές είναι παιδική φίλοι, σύμφωνα με το FBI. Ο Salamone αγόρασε μετοχές για εταιρείες όπως οι Maxar Technologies, Atlas Technical Consultant και Syneous Health, μετά από προτροπή του Viggiano. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες είχαν σταλεί στο...Xbox Live, την εποχή του Xbox 360. Προφανώς ο Viggiano νόμιζε ότι το να γράφει στο Xbox 360 chat δεν θα κινήσει καθόλου υποψίες.

Το παράδοξο; Οι συνομιλίες αυτές έγιναν το 2022! Δεν γνωρίζουμε αν οι δύο φίλοι έπαιζαν όντως games στο Xbox 360 το έτος 2022 ή αν ο Viggiano θυμόταν λάθος το όνομα του Xbox One ή του Xbox Series X/S. Ίσως χρησιμοποίησαν όντως το Xbox 360 για να επικοινωνήσουν, νομίζοντας ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο μη ανιχνεύσιμη λόγω παλαιότητας. Κούνια που τους κούναγε. Δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έστω το Telegram;

«Δεν υπάρχει εντοπισμός στο Xbox 360 chat», φέρεται να είπε ο αναλυτής στον φίλο του που ανησυχούσε ότι μπορεί να ανακαλυφθούν. Φαίνεται ότι έκανε ένα σοβαρό λάθος σε αυτό, καθώς μιλάμε για την Microsoft!

Το Bloomberg αναφέρει ότι αυτό το περιστατικό είναι το πέμπτο τα τελευταία χρόνια που αφορά άτομο που να έχει σχέση με επενδυτική τράπεζα και να εκμεταλλεύτηκε την θέση του για να βγάλει χρήματα. Λογικά στο Bloomberg θα τους έχουν ξεφύγει πολλά ακόμη περιστατικά.

Δείτε την...τρολιά της Microsoft για το Red Ring of death και συζητήστε για το Xbox 360 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification