• Ειδήσεις
  • Κονσόλες
  • Η Sony υπέβαλε αίτηση πατέντας για χειριστήριο DualSense που κρατάει και φορτίζει earbuds

Η Sony υπέβαλε αίτηση πατέντας για χειριστήριο DualSense που κρατάει και φορτίζει earbuds

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Sony υπέβαλε αίτηση πατέντας για χειριστήριο DualSense που κρατάει και φορτίζει earbuds

Η Sony υπέβαλε αίτηση πατέντας για χειριστήριο DualSense που κρατάει και φορτίζει earbuds

Θα μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία.

Το χειριστήριο DualSense της Sony για το PlayStation 5 διαθέτει ήδη touchpad, adaptive triggers, γυροσκόπιο, μικρόφωνο και ηχείο. Η Sony κατοχύρωσε πατέντα σύμφωνα με την οποία το χειριστήριο θα μπορεί να κρατήσει κάπου earbuds και να τα φορτίζει.

Η πατέντα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Gamerant. Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει διαγράμματα για το πώς μπορεί να μοιάζει η επόμενη γενιά DualSense. Οι εικόνες δείχνουν υποδοχές για τα ακουστικά στο πίσω μέρος του χειριστηρίου πίσω από το DualSense touchscreen ή σε κάθε πλευρά των χειρολαβών του χειριστηρίου. Τούτου λεχθέντος, το έγγραφο σημειώνει ότι το "ζεύγος υποδοχών" "δεν περιορίζεται για την πίσω πλευρά του controller, αλλά μπορεί επίσης να βρίσκεται σε άλλες επιφάνειες του χειριστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της μπροστινής πλευράς και σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρικές επιφάνειες, την επάνω επιφάνεια ή την κάτω επιφάνεια."

Το έγγραφο αναφέρει ότι «καθώς η φορητότητα και το gaming οπουδήποτε γίνονται όλο και πιο mainstream και σημαντικά, η εμπειρία ήχου γίνεται επίσης εξίσου σημαντική». Ο στόχος αυτού του νέου χειριστηρίου στη συνέχεια, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι να απλοποιήσει τη διαδικασία σύζευξης μιας ξεχωριστής συσκευής ήχου, επιτρέποντας ταυτόχρονα την πιο αποτελεσματική διαχείριση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας πολλών συσκευών και τη δημιουργία ενός βολικού χώρου όπου μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν τα ακουστικά χωρίς φόβο ότι θα χαθούν.

ps5 dualsense earbuds

«Το χειριστήριο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί τόσο ως συσκευή εισόδου όσο και ως θήκη αποθήκευσης, φόρτισης και σύνδεσης ακουστικών», αναφέρει το έγγραφο. "Η χρήση του χειριστηρίου ως θήκης ακουστικών και φορτιστή ακουστικών εξαλείφει την ανάγκη διαχείρισης δύο ξεχωριστών συσκευών. Αυτό απλοποιεί τη συνολική εμπειρία χρήστη, καθώς ο χρήστης έχει μία συσκευή λιγότερη για τη διαχείριση της επικοινωνίας με τη συσκευή." Ένα διάγραμμα από μια πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνει πώς μπορεί να μοιάζει ένα DualSense με ενσωματωμένο χώρο για ακουστικά.

Επιπλέον, η σύνδεση του χειριστηρίου και των ακουστικών θα δώσει "μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα ακουστικά και το χειριστήριο να συνεργαστούν". Το έγγραφο σημειώνει πώς το ενσωματωμένο μικρόφωνο και το ηχείο του DualSense θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με τα ακουστικά για "τριγωνισμό της πηγής ήχου, ώστε ο ήχος να μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία για να παρέχεται καλύτερη ποιότητα ήχου".

Ακριβώς επειδή η Sony υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτήν τη νέα έκδοση του DualSense που εστιάζει στο ακουστικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο, η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο ζευγάρι ακουστικών με εστίαση στο gaming, τα Pulse Explore αξίας 200 δολαρίων, παράλληλα με την ανακοίνωση της νέας ασύρματης τεχνολογίας που ονομάζεται PlayStation Link που θα επιτρέψει ήχο χωρίς απώλειες και απόδοση χαμηλής καθυστέρησης.

Διαβάστε περισσότερα για το PS5 Slim και συζητήστε για το PS5 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification