Το Deathoop δέχεται review bombing στο Steam για το DRM του

Γιώργος Σκένδρος
Το Deathoop δέχεται review bombing στο Steam για το DRM του

Το Deathoop δέχεται review bombing στο Steam για το DRM του

Οι αντιδράσεις οφείλονται στην χρήση του λογισμικού Denuvo.

Το Deathloop δέχεται review bombing στο Steam για την χρήση του λογισμικού Denuvo.

Tο Deathloop είναι ένα από τα νέα games με την υψηλότερη βαθμολογία που κυκλοφόρησαν φέτος, φαίνεται ωστόσο ότι η έκδοση για PC βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, πιθανώς λόγω της χρήσης του Denuvo. Το Denuvo είναι ένα λογισμικό κατά της παραποίησης που έχει αντιμετωπίσει κριτική για την επίδρασή του στις επιδόσεις. Πολλά προβλήματα έχουν καταγραφεί σε τίτλους που έχουν χρησιμοποιήσει το Denuvo στο παρελθόν, όπως μεταξύ άλλων stuttering, πτώση των fps και υποβάθμιση των SSDs. Το κοινό των PC έχει γίνει εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε κάθε τίτλο που το χρησιμοποιεί, και φαίνεται ότι το Deathloop είναι η τελευταία εγγραφή σε αυτή τη λίστα, αν κοιτάξουμε τις κριτικές χρηστών του παιχνιδιού στο Steam.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 3.118 κριτικές χρηστών για το Deathloop στο Steam και η συνολική υποδοχή έχει χαρακτηριστεί ως μικτή. Οι 1.973 από αυτές είναι θετικές, ενώ οι 1.145 είναι αρνητικές, αν και ακόμα και οι θετικές κριτικές αναφέρουν τα προβλήματα απόδοσης που ενδεχομένως προκύπτουν λόγω του Denuvo. Αυτοί οι χρήστες πιστεύουν απλώς ότι o τίτλος είναι εξαιρετικός και αξίζει να το παίξετε μόλις επιλυθούν τα προβλήματα. Το stuttering και η πτώση των fps φαίνεται να είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες, και ακόμη και οι παίκτες με ένα high-end PC τα αντιμετωπίζουν σε κάποιο βαθμό.

Η έκδοση PC του Dishonored 2 ήταν επίσης διαβόητη για τα προβλήματα που είχε κατά την κυκλοφορία του. Το Dishonored 2 επιδιορθώθηκε πολλές φορές μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα. Το Denuvo είναι επίσης συμβατό με το PS5, αλλά η επίδρασή του στις επιδόσεις των παιχνιδιών του PS5 μένει να φανεί. Η κυκλοφορία του Deathloop αποτέλεσε επίσης έντονο θέμα συζήτησης, δεδομένης της φύσης της συμφωνίας αποκλειστικότητας. Το Deathloop είναι χρονικά αποκλειστικό για PS5 και PC μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, παρά το γεγονός ότι η Microsoft κατέχει πλέον την Arkane Studios. Η συμφωνία αποκλειστικότητας ανακοινώθηκε πριν από την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft και οι καταναλωτές που θέλουν να παίξουν την έκδοση για το Xbox δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν.

Το Deathloop κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου για PC και PS5 και ένα χρόνο μετά θα κυκλοφορήσει και για Xbox Series X.

Διαβάστε περισσότερα για το Deathloop και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification