Playdate: Νέα φορητή κονσόλα

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Playdate: Νέα φορητή κονσόλα

Playdate: Νέα φορητή κονσόλα

Καθυστερεί η κυκλοφορία του λόγω ελλείψεων ημιαγωγών. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/5/19] Η Panic Inc. φέρνει μια νέα ιδέα στον κόσμο των handheld κονσολών. Το Playdate αποτελεί μια νέα πρόταση στην αγορά και εξωτερικά όμορφη. Κρίνοντας από την εμφάνισή του, το Playdate φαίνεται ως μια αρκετά βολική λύση για να παίζει κανείς games καθώς αποτελεί μια αρκετά μικρή κονσόλα με ελάχιστα κουμπιά, ασπρόμαυρη οθόνη μικρού/μεσαίου μεγέθους (2,7 ιντσών) και όλο αυτό σε ένα κίτρινο μοντέρνο και μινιμαλιστικό design.

Το Playdate μπορεί να συνδεθεί σε Wi-Fi, έχει δέκτη Bluetooth, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, σύνδεση USB-C και θύρα για ακουστικά. Επίσης στην δεξιά άκρη του, το Playdate έχει έναν ιδιαίτερο μοχλό ο οποίος θα έχει άμεση σχέση με τα παιχνίδια του. Μπορεί η Panic να έχει κρατήσει μυστικά τα περισσότερα σχέδιά της όσον αφορά τους τίτλους και την αλληλεπίδραση που θα έχουμε μαζί τους αλλά γνωρίζουμε πως ο μοχλός σε ένα παιχνίδι θα χειρίζεται την ροή του χρόνου. 

Το Playdate θα κοστίσει 150 δολάρια και θα κυκλοφορήσει με 12 games, το πρώτο θα είναι διαθέσιμο με την αγορά της κονσόλας ενώ τα υπόλοιπα θα ξεκλειδωθούν από ένα κάθε εβδομάδα.

[UPDATE: 9/6/21 - Παρουσιάστηκε και επίσημα] Η πρώτη παρουσίαση του Playdate είναι γεγονός. Η φορητή κονσόλα της Panic Inc. θα λανσαριστεί με 21 games, τα οποία θα δοθούν δωρεάν μαζί με την κονσόλα, θα υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα περιφερειακά, ενώ θα μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα και ως...ραδιόφωνο.

Η τιμή του Playdate θα είναι 179 δολάρια και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο. Αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη της χρονιάς. Δείτε την παρουσίαση του Playdate. Δείτε την παρουσίαση του Playdate στο παρακάτω βίντεο.

Σαν τεχνολογία, η φορητή κονσόλα Playdate έχει να επιδείξει τα εξής.
RAM: 16GB
Αποθηκευτικός χώρος: 4GB (flash storage)
Οθόνη: 2,7 ιντσών, 400x240 pixels 1-bit (173 ppi) Sharp Memory LCD
Συνδεσιμότητα: Wi-fi @ 2.4Ghz Bluetooth 4.2 USB-C Headphone jack

Από την μία απευθύνεται στους retro fans, ειδικά όσους μεγάλωσαν με το Game Boy. Έχουμε μία ασπρόμαυρη οθόνη και στα δεξιά αυτής μία μίνι...μανιβέλα, η οποία χρησιμεύει για λειτουργίες στα games του.

Από την άλλη, τα 21 indie games που παρουσιάστηκαν απευθύνονται σε ένα αρκετά...casual κοινό, συνεπώς αυτό είναι ένα ερωτηματικό για το κατά πόσο η κονσόλα θα έχει απήχηση στην αγορά.

Το Playdate παρέχεται με stereo dock, το οποίο φορτίζει την κονσόλα, την στηρίζει και της δίνει ένα stereo speaker. Η κονσόλα αξιοποιείται και για να ακούσετε μουσική, βλέποντας ασπρόμαυρα κλιπ ή ακούγοντας ραδιόφωνο.

[UPDATE 2: 12/11/21 - Καθυστερεί η κυκλοφορία του λόγω ελλείψεων ημιαγωγών] Η περίοδος κυκλοφορίας του Playdate μετακινείται στο 2022, με αναβολή ενός έτος.

Η Panic, δημιουργός του Playdate, έστειλε email στους καταναλωτές της ενημερώνοντάς τους ότι κάποια θέματα σχετικά με την πρώτη παρτίδα των μπαταριών τους καθυστέρησε. Αυτή η καθυστέρηση, μέχρι την αντικατάστασή τους, έσπρωξε τις δύο πρώτες παρτίδες από preorders στο 2022, ενώ οι υπόλοιπες παραγγελίες θα εξυπηρετηθούν μετά το δεύτερο μισό του 2022.

Το email της Panic ανέφερε τα εξής: “Όσον αφορά τα 5000 πρώτα Playdate, αυτά παραδόθηκαν στις αποθήκες μας στην Καλιφόρνια το 2021 και κάναμε κάποια tests. Αμέσως μας δημιουργήθηκαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι μπαταρίες του Playdate πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια, όμως τα test που κάναμε έδειχνα ότι η μπαταρία τελείωνε πολύ γρήγορα. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, όμως δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Υπάρχουν διάφορες ελλείψεις και συνεχώς προσπαθούμε να βρούμε άλλους τρόπους να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και παρόλο που είναι αγχωτικό και εκνευριστικό, μην αγχώνεστε, κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουν τα Playdate στα χέρια σας.”

Συζητήστε για το Playdate στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification