Η Microsoft απορρίπτει τις φήμες για κυκλοφορία VR headset

Η Microsoft απορρίπτει τις φήμες για κυκλοφορία VR headset

Η Microsoft απορρίπτει τις φήμες για κυκλοφορία VR headset

Σε αντίθεση με την Sony που δουλεύει πάνω σε ένα.

Η Microsoft απέρριψε τις φήμες που την ήθελαν να πρόκειται να κυκλοφορήσει το δικό της VR headset.

Οι φήμες αυτές είχαν ξεκινήσει λόγω ενός μηνύματος λάθους που είχε να κάνει με VR στο Xbox Wireless Headset. Η Αμερικάνικη εταιρεία έκανε την παρακάτω σχετική δήλωση: “Αυτό το μήνυμα λάθους είναι μη ακριβές και οφείλεται σε ένα bug που έχει να κάνει με την τοπική προσαρμογή του προϊόντος. Το VR για κονσόλες δεν αποτελεί στόχο μας αυτήν την περίοδο”. Η Microsoft δεν έχει ακόμα μπει στον χώρο του περιφερειακών VR και ο Phil Spencer είχε παλαιότερα δηλώσει πως δεν αποτελεί μέρος των σχεδίων για την επόμενη γενιά της κονσόλας, καθώς σύμφωνα με εκείνον “κανείς δεν το έχει ζητήσει αυτό”. Το πιθανότερο είναι πάντως πως παρά αυτήν την δήλωση, η εταιρεία πειραματίζεται σε έναν βαθμό με το VR αν και δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της.

Αντίθετα, η Sony ανακοίνωσε σχέδια για VR τελευταίας γενιάς με ένα ανάλογο headset να πρόκειται να κυκλοφορήσει για PS5. Ίσως η Microsoft περιμένει να δει πως θα τα πάει το headset της Sony στην αγορά πριν κάνει και αυτή κάποια κίνηση. Πάντως και αυτή δεν είναι τελείως εκτός του χώρου, μιας και η έκδοση για PC του Microsoft Flight Simulator είναι συμβατή με VR headsets, χάρη σε ένα περσινό update. Το Xbox Game Pass έχει επίσης μερικά games συμβατά με VR, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να δουλεύουν καλά με headsets της Valve και της Oculus όπως για παράδειγμα τα No Man’s Sky, Subnautica, Tetris Effect: Connected και Ark: Survival Evolved. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την άφιξη του VR στο Xbox.

Διαβάστε για τα επερχόμενα χειριστήρια VR της Sony και συζητήστε για την Microsoft στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification