Κάρτες γραφικών: Η χρήση των bots για αγορές αυξήθηκε κατά 788%

Κάρτες γραφικών: Η χρήση των bots για αγορές αυξήθηκε κατά 788%

Κάρτες γραφικών: Η χρήση των bots για αγορές αυξήθηκε κατά 788%

Στα τέλη του 2020.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 η χρήση των bots για αγορές καρτών γραφικών αυξήθηκε κατά 788%, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας Imperva.

Σύμφωνα με την αναφορά της Imperva, η αύξηση αυτή ξεκίνησε με την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X, όπου κυκλοφόρησαν επίσης και οι κάρτες γραφικών RTX 30 της Nvidia και RX 6000 της AMD. Ο υπεύθυνος της Imperva, Edward Roberts δήλωσε: "Τα τελευταία οκτώ χρόνια τα bots έχουν γεμίσει το internet και γίνονται όλο και πιο προηγμένα όσο περνάει ο καιρός. Μέσα στην προηγούμενη χρονιά, εν μέσω πανδημίας, τα bots ξεκίνησαν να πηγαίνουν και σε νέες αγορές και οι συνέπειες είναι αισθητές και στους καθημερινούς καταναλωτές".

Οι περισσότερες σελίδες που πέφτουν θύματα των bots είναι από την Αμερική και στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα αντίστοιχα. Τα bots δημιουργούνται συνήθως στην ίδια χώρα με την σελίδα που στοχεύουν. Για τις κάρτες γραφικών, τα bots χρησιμοποιούνται από scalpers, ώστε μετά να μεταπωληθούν σε αρκετά υψηλότερη τιμή.

Διαβάστε επίσης τον οδηγό μας για τις αγορές καρτών γραφικών και συζητήστε για αυτές στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification