Ληστές άρπαξαν Nvidia GPUs της EVGA από ένα φορτηγό στην California

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ληστές άρπαξαν Nvidia GPUs της EVGA από ένα φορτηγό στην California

Ληστές άρπαξαν Nvidia GPUs της EVGA από ένα φορτηγό στην California

Οι κάρτες κόστιζαν 300-2000 δολάρια.

Η εταιρεία EVGA, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων και κάρτες γραφικών, ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα ληστείας.

Οι δράστες άρπαξαν κάρτες γραφικών RTX 30 από ένα φορτηγό, το οποίο πήγαινε από το Σαν Φρανσίσκο προς την Νότια Καλιφόρνια, σε ένα κέντρο διανομής. Η ληστεία έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου. Οι κλέφτες απείλησαν τον οδηγό, ακινητοποίησαν το φορτηγό και έτσι πήραν ορισμένες κάρτες Nvidia GeForce GTX σειράς 30 (σ.σ. αδιεκρίνιστο ποιες) και εξαφανίστηκαν.

Κάθε κάρτα γραφικών είχε αξία 330 έως 2000 δολάρια. Φυσικά λόγω της τεράστιας έλλειψης που υπάρχει στην αγορά, η αξία των GPUs έχει ανέβει κατακόρυφα σε πρωτοφανείς για την gaming βιομηχανία τιμές-ρεκόρ. Δεν ανακοινώθηκε πόσες κάρτες γραφικών έχουν κλαπεί. Συν τις άλλοις, η EVGA ανακοίνωσε ότι όποιος πουλήσει ή αγοράσει κλεμμένες κάρτες γραφικών, θα έχει διαπράξει έγκλημα. Μάλιστα συμβούλεψε τον κόσμο να ελέγξει το serial number σε νέες κάρτες γραφικών της EVGA τις οποίες θα λάβει από εδώ και στο εξής. Έχει σημειώσει τις κλεμμένες κάρτες. Αν η κάρτα τους μπορεί να γίνει register τότε αυτό σημαίνει όι δεν έχει κλαπεί. Αν συμβεί το αντίθετο τότε οι χρήστες θα πρέπει να στείλουν email στο stopRTX30theft@evga.com.

Αυτή δεν είναι η πρώτη ληστεία τέτοιου είδους, μιας και στο παρελθόν έχουν κλαπεί από φορτηγά διανομής από κονσόλες PS5 μέχρι και games της Nintendo. Το 2011, ένα φορτηγό στο Παρίσι είχε πέσει θύμα ληστείας, ενώ περιείχε...6.000 αντίτυπα του Call of Duty: Modern Warfare 3.

Διαβάστε τι συμβαίνει με την τεράστια έλλειψη στις κάρτες γραφικών και τις κονσόλες και συζητήστε για την σειρά RTX 30 της Nvidia στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification