• Ειδήσεις
  • Hardware & Gear
  • Το γάντι απτικής ανάδρασης της Meta σας επιτρέπει να αγγίζετε πράγματα στο metaverse

Το γάντι απτικής ανάδρασης της Meta σας επιτρέπει να αγγίζετε πράγματα στο metaverse

Hot
Το γάντι απτικής ανάδρασης της Meta σας επιτρέπει να αγγίζετε πράγματα στο metaverse

Το γάντι απτικής ανάδρασης της Meta σας επιτρέπει να αγγίζετε πράγματα στο metaverse

To χέρι δέχεται πίεση ανάλογα με το εικονικό αντικείμενο που χειρίζεται.

Το γάντι της Meta σας δίνει την δυνατότητα να αγγίζετε αντικείμενα στο metaverse.

Η Meta, γνωστή και ως Facebook, εργάζεται πάνω σε ένα γάντι απτικής ανάδρασης που έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει αισθήσεις αφής όταν χρησιμοποιείται στα ασαφώς καθορισμένα περιβάλλοντα VR και AR του Metaverse. Mια συσκευή σαν αυτή είναι ένα βήμα προς την επίτευξη γνήσιας εμβύθισης στο VR, η οποία δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αισθήματα αφής και γεύσης. To VR σε περίπτωση που ξεφύγει από το στερεότυπο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης και γίνει ένα συνηθισμένο μέρος της ζωής και της εργασίας, χρειάζεται μια τεχνολογία όπως αυτή για να φτάσουμε εκεί.

Οι άνθρωποι μπορούν να αγγίζουν, να αισθάνονται και να χειρίζονται εικονικά αντικείμενα όπως ακριβώς θα έκαναν με ένα πραγματικό αντικείμενο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Reality Labs Sean Keller. Το γάντι διαθέτει ενεργοποιητές που ασκούν πίεση στο χέρι, ανάλογα με το εικονικό αντικείμενο που χειρίζεται. Το Meta στοχεύει να επεκταθεί σε χιλιάδες ενεργοποιητές, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προσομοίωση ενός ουσιαστικά απεριόριστου φάσματος σεναρίων. Η Meta δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την αναμενόμενη τιμή ή το όνομα. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η τεχνολογία θα βρει μια πραγματικά συναρπαστική περίπτωση χρήσης, ή αν θα καταλήξει ως μια ενδιαφέρουσα ιδέα ή ως μια απόλυτη αποτυχία.

Διαβάστε περισσότερα για το Meta της Facebook και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification