Η Intel αποκαλύπτει τα δοκιμαστικά Meteor Lake chips

Η Intel αποκαλύπτει τα δοκιμαστικά Meteor Lake chips

Η Intel αποκαλύπτει τα δοκιμαστικά Meteor Lake chips

Οι CPUs πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2023.

Η Intel αποκάλυψε τις Meteor Lake 14ης γενιάς CPUs οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2023.

Οι Meteor Lake 14ης γενιάς εισέρχονται στα μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξης. Ο δημοσιογράφος του site Cnet, Stephen Shankland, επισκέφθηκε το Fab 42 της Intel στο Chandler της Αριζόνα και του επετράπη να τραβήξει φωτογραφίες από μερικές από τις πολύ συναρπαστικές τεχνολογίες πάνω στις οποίες εργάζεται η Intel. Οι εικονιζόμενες CPUs έχουν κατασκευαστεί για να δοκιμάσουν τη λειτουργικότητα και τη διασύνδεση της συσκευασίας και της μονάδας πολλαπλών chips  Foveros της Intel και αποκαλύπτουν πολλά για τα σχέδια της Intel για τις μελλοντικές CPUs της.

H 13η γενιά Raptor Lake είναι μια εξέλιξη της πρόσφατα κυκλοφορημένης 12ης γενιάς Alder Lake, αλλά η 14η γενιά Meteor Lake διαμορφώνεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ο σχεδιασμός της μονάδας πολλαπλών chips  της Intel χρησιμοποιεί την τεχνολογία συσκευασίας Foveros της Intel. Το chip συνδυάζει ειδικά κατασκευασμένα tiles με διαφορετική λειτουργικότητα και ακόμη και process nodes σε μια ενιαία συσκευασία. H Intel πάει ένα βήμα παραπέρα και χωρίζει τη λειτουργικότητα των CPUs σε ακόμη μικρότερα κομμάτια.

Η Intel δήλωσε προηγουμένως ότι ο σχεδιασμός Meteor Lake αποτελείται από τρία tiles. Είναι ενδιαφέρον ότι η εικόνα από το cnet αποκαλύπτει ένα τέταρτο tile. Το ένα tile περιέχει τους πυρήνες της CPU οι οποίοι αποτελούνται από πυρήνες υψηλής απόδοσης και απόδοσης. Το δεύτερο tile περιέχει την GPU. Το τρίτο tile περιέχει το SoC το οποίο ελέγχει τη λειτουργικότητα που περιλαμβάνει τους ελεγκτές μνήμης και PCie.

Η βασική ιδέα είναι ότι η Intel μπορεί εύκολα να αλλάζει διαφορετικά tiles για να παράγει διαφορετικά προϊόντα με πολύ διαφορετικά TDP για διαφορετικές αγορές, χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξει έναν μακρύ κατάλογο μονολιθικών μητρών. Οι CPUs της 14ης γενιάς αναμένεται να κατασκευαστούν με τη χρήση του node Intel 4 (παλαιότερα γνωστού ως 7nm). Η Intel κάνει σαφώς μεγάλα βήματα για να επιστρέψει σε μια ηγετική θέση στην κατασκευή ημιαγωγών, με την TSMC με έδρα την Ταϊβάν να κερδίζει πολλούς κερδοφόρους πελάτες τα τελευταία χρόνια. Οι CPUs της 14ης γενιάς αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023.

Διαβάστε ακόμη τι δήλωσε η Intel για το πότε θα λυθούν οι ελλείψεις στις κάρτες γραφικών και συζητήστε για την Intel στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification