Φήμη: Η Nvidia ετοιμάζει νέες και φθηνότερες κάρτες γραφικών στη σειρά RTX 40

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φήμη: Η Nvidia ετοιμάζει νέες και φθηνότερες κάρτες γραφικών στη σειρά RTX 40

Φήμη: Η Nvidia ετοιμάζει νέες και φθηνότερες κάρτες γραφικών στη σειρά RTX 40

Σύμφωνα με τις MSI, Cororful και άλλες εταιρείες.

Την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να βγαίνουν φήμες στην επιφάνεια σχετικά με νέες φθηνότερες κάρτες γραφικών για την σειρά RTX 40 της Nvidia, τα τσιπ AD103 και AD104 που βρίσκονται στις RTX 4080 και την επερχόμενη κάρτα γραφικών RTX 4070.

Αρκετοί κατασκευαστές GPU έχουν πλέον επιβεβαιώσει τις φήμες, οι οποίες σίγουρα θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους κατασκευής, αν και το αν θα μεταφραστεί σε φθηνότερες κάρτες γραφικών είναι κάτι διαφορετικό, καθώς έχει να κάνει και με την ζήτηση.

Η συνεργάτης της Nvidia, Gainward, ήταν η πρώτη εταιρεία που επιβεβαίωσε τα νέα για τις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών, με τις MSI, Galax και Colorful να ακολουθούν. Σε καθεμία έχει δοθεί το δικαίωμα να προχωρήσουν με τις νέες εκδόσεις των καρτών γραφικών της σειράς RTX-40.

Επί της ουσίας δεν έχουμε κομμένες εκδόσεις με λιγότερους πυρήνες. Απλά η Nvidia και οι συνεργάτες της θα μπορούν να παραλείψουν ορισμένα περιττά εξαρτήματα - όπως το κύκλωμα σύγκρισης, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της τάσης - και να μειώσουν το κόστος κατασκευής κατά κάποιο ποσό. Επίσης, ίσως η αποχώρηση της EVGA από το PC hardware να έκανε την Nvidia να σκεφτεί πιο σοβαρά το θέμα κόστους στις κάρτες γραφικών.

Υπάρχει πιθανότητα η Nvidia να έχει ξεκινήσει το έργο για να ενθαρρύνει την αφοσίωση από τους συνεργάτες της AIB. Κάτι που αναμφίβολα βαραίνει το μυαλό του προσωπικού της Nvidia μετά την αποχώρηση της EVGA (ανοίγει σε νέα καρτέλα) από το παιχνίδι GPU, λόγω έλλειψης κέρδους από τις πανάκριβες κάρτες γραφικών.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, φαίνεται ότι μια μέρα θα δούμε το τσιπ AD104-250 της RTX 4070 να αλλάζει σε έκδοση AD104-251, με το AD103-300 της RTX 4080 να έχει επίσης μια παραλλαγή AD103-301. Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες φθηνότερες RTX 4080, πάντως η παραλλαγή -251 της RTX 4070 θα τεθεί στην παραγωγή εντός εβδομάδων μετά την βασική έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά τις RTX 4090 που λιώνουν καλώδια και συζητήστε για την νέα σειρά RTX 40 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification