• Ειδήσεις
  • Internet
  • Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το όραμά του για ένα Metaverse τύπου Ready Player One

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το όραμά του για ένα Metaverse τύπου Ready Player One

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το όραμά του για ένα Metaverse τύπου Ready Player One

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το όραμά του για ένα Metaverse τύπου Ready Player One

Θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook.

Ο Mark Zuckerberg, όπως και κάποιοι στο χώρο του gaming, πιστεύει ότι το λεγόμενο metaverse θα γίνει η επόμενη μεγάλη καινοτομία του διαδικτύου και θα ωθήσει τους ανθρώπους στο να εισέλθουν σε ένα νέο κόσμο.

Ο Zuckerberg περιέγραψε πρόσφατα το όραμά του κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο Facebook και αργότερα επιβεβαίωσε τη δημιουργία του Metaverse Product Group εντός της εταιρείας, για την υποστήριξη αυτής της φιλοδοξίας. "Πιστεύω ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet και η δημιουργία αυτής της ομάδας είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε ο Zuckerberg στο Facebook. Ο Zuckerberg δήλωσε πως το metaverse δεν είναι ένα έργο που θα κατασκευάσει κάποια εταιρεία μόνη της, αλλά θα είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ εταιρειών, δημιουργών και προγραμματιστών.

Αλλά τι είναι πραγματικά το metaverse; Ο Zuckerberg είπε ότι μπορείτε να το σκεφτείτε σαν ένα “ενσωματωμένο διαδίκτυο. Όπου αντί να βλέπετε μόνο περιεχόμενο θα είστε σε αυτό", είπε. "Και θα αισθάνεστε παρόντες, μαζί με άλλους ανθρώπους σαν να ήσασταν σε διαφορετικό μέρος, έχοντας διαφορετικές εμπειρίες που δεν θα μπορούσατε απαραίτητα να κάνετε σε μια εφαρμογή 2D ή σε μια ιστοσελίδα, όπως ο χορός, για παράδειγμα, ή διαφορετικά είδη γυμναστικής."

Ο όρος metaverse επινοήθηκε από τον Neal Stephenson στο επιστημονικό του μυθιστόρημα Snow Crash του 1992, και διαδόθηκε περαιτέρω στο βιβλίο του Ernest Cline, Ready Player One. Ο Steven Spielberg προσάρμοσε το βιβλίο σε ταινία, με μεγάλο budget, το 2018, ενισχύοντας περαιτέρω τη δημοτικότητα του όρου αλλά και της ιδέας. Ο Zuckerberg είπε ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την εικονική πραγματικότητα όταν ακούν για το metaverse. Η εικονική πραγματικότητα θα είναι σημαντική για το metaverse, πρόσθεσε, και γι 'αυτό το Facebook έχει επενδύσει τόσα πολλά στο Oculus αλλά και σε άλλα project VR και AR.

Στη συνέχει ο Zuckerberg είπε: "Ωστόσο, το metaverse δεν είναι απλώς εικονική πραγματικότητα. Θα είναι προσβάσιμο από διαφορετικές πλατφόρμες, αλλά και από υπολογιστή, καθώς και από κινητές συσκευές και κονσόλες για games. Μιλώντας για αυτό, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται επίσης ότι το metaverse είναι κυρίως κάτι που αφορά τα games. Και νομίζω ότι η ψυχαγωγία θα είναι σαφώς μεγάλο μέρος αυτού, αλλά δεν νομίζω ότι θα αφορά μόνο το gaming. Νομίζω ότι θα είναι ένα μόνιμο, σύγχρονο περιβάλλον όπου μπορούμε να είμαστε μαζί, το οποίο νομίζω ότι πιθανότατα θα μοιάζει με κάποιο είδος υβριδίου από τις κοινωνικές πλατφόρμες που βλέπουμε σήμερα, αλλά θα είναι ένα περιβάλλον στο οποίο θα συμμετέχουμε".

Ο Zuckerberg έθεσε ως ένα άλλο παράδειγμα. Το ότι υπάρχει περίπτωση να μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συναυλία 3D στο metaverse από το τηλέφωνό σας, και αυτό θα συνδυάζει 2D και 3D στοιχεία. Επίσης είπε: "Θα ήθελα πολύ να εξετάσω λεπτομερέστερα τις περιπτώσεις χρήσης, αλλά γενικά, νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επόμενου κεφαλαίου για τη βιομηχανία τεχνολογίας και είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένος".

Στόχος του Zuckerberg για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου, είναι το Facebook να θεωρείτε όχι απλώς ως μια από τις πρωταρχικές εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως μια εταιρεία με θέμα το metaverse . "Και προφανώς, όλη η δουλειά που κάνουμε σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σήμερα συμβάλλουν άμεσα σε αυτό το όραμα, και αφορά τους δημιουργούς και το να χτίζουμε communities", είπε.

Πέρα από το gaming και την ψυχαγωγία, το metaverse θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, είπε ο Zuckerberg. Τον περασμένο χρόνο, όταν οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν meetings μέσω Zoom λόγω της πανδημίας, η αίσθηση της “παρουσίας” είχε χαθεί, σε κάποιο βαθμό, είπε ο Zuckerberg. Αλλά με την τεχνολογία του metaverse, μέσω VR και AR, οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδεθούν πιο φυσικά, ακόμη και αν τα σώματά τους είναι απομακρυσμένα. Κλείνοντας είπε: "Στο μέλλον, αντί για τηλεφωνική κλήση, θα μπορείτε να καθίσετε ως ολόγραμμα στον καναπέ μου, ή θα μπορέσω να καθίσω ως ολόγραμμα στον καναπέ σας, και θα νιώσετε πραγματικά σαν να είμαστε στο ίδιο μέρος, ακόμα κι αν είμαστε σε διαφορετικές πολιτείες ή σε απόσταση εκατοντάδων μιλίων. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό".

Διαβάστε για το Facebook που προσθέτει διαφημίσεις σε games του Oculus. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification