• Ειδήσεις
  • Internet
  • Το Twitch θα επιτρέπει στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίσουν το αγαπημένο τους κανάλι

Το Twitch θα επιτρέπει στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίσουν το αγαπημένο τους κανάλι

Hot
Το Twitch θα επιτρέπει στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίσουν το αγαπημένο τους κανάλι

Το Twitch θα επιτρέπει στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίσουν το αγαπημένο τους κανάλι

Η κοινότητα διαμαρτύρεται. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/10/21] Το Twitch ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό με όνομα Boost, το οποίο πρακτικά θα επιτρέπει στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίσουν τα κανάλια των αγαπημένων τους streamers.

Όταν κάποιος viewer αγοράζει το Boost για το αγαπημένο του κανάλι, τότε το κανάλι αυτό θα προτείνεται σε περισσότερους viewers, στην κατηγορία των Recommended Channels. Οι developers του Twitch μίλησαν για το Boost σε ένα livestream που έκαναν εχθές και επιβεβαίωσαν ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα κυκλοφορήσει μόνο για συγκεκριμένους χρήστες, καθώς το Twitch θα συλλέγει feedback. Οι viewers θα μπορούν να αγοράσουν Recommendations για 2,97 δολάρια, όταν κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό.

Παρόλο που το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα ευνοήσει τα μικρότερα κανάλια, τα οποία βασίζονται στην κοινότητα για να τους προωθήσει, η ανακοίνωσή του έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το να πληρώνεις για να διαφημίζεις το περιεχόμενο ενός τρίτου δεν διαφέρει και πολύ από το viewbotting, μια “παράνομη” διαδικασία που χρησιμοποιούν εταιρείες για να φέρουν κανάλια στην προτεινόμενη σελίδα του Twitch. Το Twitch ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει το πρόβλημα των viewbots.

[UPDATE: 29/10/21 - Το Twitch δέχεται αρνητικές κριτικές, όμως δοκιμάζει το νέο χαρακτηριστικό] Το Twitch αποφάσισε να κάνει ένα public test στο χαρακτηριστικό boost, όμως οι streamers δεν το εγκρίνουν.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είχε ανακοινωθεί στις αρχές του Οκτωβρίου και πρακτικά θα επέτρεπε στους viewers να πληρώνουν για να διαφημίζουν τους αγαπημένους τους streamers στην κεντρική σελίδα του Twitch. Αυτή την στιγμή το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι μόνο διαθέσιμο για τους Αμερικάνους viewers. Σύμφωνα με τον Zack Bussey, υπάρχουν τρία διαθέσιμα tiers για boost: 0,99 δολάρια για 1000 recommendations, 2,97 δολάρια για 3000 και 4,95 δολάρια για 5000. Ένα boost μπορεί να φτάσει max μέχρι 500 δολάρια.

 

 

Ακόμα, φαίνεται πως και οι ίδιοι οι streamers θα μπορούν να κάνουν “boost” το κανάλι τους, πρακτικά πληρώνοντας για να εμφανιστούν στην κεντρική σελίδα του Twitch. Πολλοί fans και streamers δηλώνουν εξαγριωμένοι από την απόφαση του Twitch να εισάγει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, όταν υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα με την streaming πλατφόρμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά tweets από γνωστούς streamers που ασκούν κριτική στο Twitch για την προσθήκη του χαρακτηριστικού boost:

 

 

 

Στα forums του Twitch UserVoice, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι streamers δεν θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό, διότι θα ευνοήσει πολύ αυτούς που ήδη έχουν μεγάλη απήχηση και μπορούν να το εκμεταλλευτούν περισσότερο. Ένα σχόλιο αναφέρει: “Εύχομαι να μην προσπαθούσατε να εισάγεται χαρακτηριστικά όπως το boost στο Twitch. Αντί για αυτό, γιατί πολύ απλά δεν φτιάχνετε τον αλγόριθμό σας, ώστε τα μικρά κανάλια να έχουν μια ευκαιρία;”

Τέλος, τα χρήματα που δίνουν οι viewers για να αγοράσουν boost και να προωθήσουν τον αγαπημένο τους streamer δεν θα πηγαίνουν στον streamer, αλλά στο Twitch.

Διαβάστε επίσης τις αποφάσεις του Twitch για την καταπολέμηση των hate raids και συζητήστε για το Twitch στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification