• Ειδήσεις
  • Internet
  • Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες της με την ονομασία Meta

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες της με την ονομασία Meta

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες της με την ονομασία Meta

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες της με την ονομασία Meta

Η νέα ονομασία εμπεριέχει όλες τις δραστηριότητες.

Στα πλαίσια της έκθεσης Facebook Connect, η Facebook αποφάσισε ότι θα ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της κάτω από ένα κοινό δίκτυο με την ονομασία "Meta".

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε: "Είμαστε μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους. Μαζί μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας. Μαζί μπορούμε επίσης να ξεκλειδώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα οικονομίας από δημιουργούς για να αντικατοπτρίσουμε ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να οικοδομήσουμε".

Σχετικά με την αλλαγή ονόματος, ο Zuckerberg πρόσθεσε ότι "Το όνομα Facebook δεν περιλαμβάνει πλήρως όλα όσα κάνει η εταιρεία τώρα και εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένο με ένα προϊόν αλλά με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να μας αναγνωρίζουν ως μια εταιρεία metaverse".

Κατοχυρώθηκε το domain για το Meta.com
Επίσης, ο Zuckerberg αγόρασε το Twitter account @meta και το site Meta.com, το οποίο σας ανακατευθύνει στη σελίδα καλωσορίσματος του Facebook, κάτι που δείχνει ότι στο εξής αυτή θα είναι η νέα ονομασία. Το site προηγουμένως έστελνε τους επισκέπτες στο Meta.org, ένα εργαλείο ανακάλυψης βιοϊατρικής έρευνας που ήταν έργο της Επιστημονικής Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg. Eίναι μέρος της φιλανθρωπικής εταιρείας που ίδρυσε ο Ζούκερμπεργκ με τη γιατρό σύζυγό του, Priscilla Chan, το 2015. Σε δημοσίευμά της, η ομάδα αναφέρει ότι το Meta.org θα σταματήσει στις 31 Μαρτίου 2022. Τέλος, το Instagram.com/meta παραπέμπει σε άσχετο λογαριασμό, ενός λάτρη μηχανής και μένει να δούμε τι θα συμβεί με την συγκεκριμένη περίπτωση (σ.σ. το Instagram ανήκει στη Facebook). 

Πότε θα γίνει η μετάβαση;
Όλα αυτά δείχνουν ότι το Facebook θα μεταφερθεί στο Meta προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022. Μένει να δούμε πως θα μεταφερθούν και οι λογαριασμοί μας, αλλά και τι θα γίνει με τα usernames και τα links από εδώ και στο εξής, τόσο τα νέα, όσο και τα παλιά αλλά και που θα γίνεται η ανακατεύθυνση. Το Facebook έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο κόσμος θέλει να το βλέπει ως μία εταιρεία metaverse. Το τι θα αλλάξει θα το δούμε στο μέλλον. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές social network αλλάζει όνομα. Τους πρώτους μήνες λειτουργίας του λεγόταν TheFacebookcom.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Zuckerberg, η εμπορική δομή της εταιρείας δεν θα αλλάξει. Θα αλλάξει ωστόσο το πως θα αναφέρει τα οικονομικά της αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Ο ισχυρός άνδρας του Facebook θα αναφέρεται στο εξής σε δύο λειτουργικά τμήματα, τα Family of Apps και Reality Labs, ενώ πρόσθεσε: "Σκοπεύουμε επίσης να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με το νέο stock ticker που έχουμε δεσμεύσει για την 1η Δεκεμβρίου. Η σημερινή ανακοίνωση δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ή μοιραζόμαστε τα δεδομένα".

Το Facebook βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από έρευνα μίας πρώην εργαζόμενής του, της Φράνσις Χάουγκεν, η οποία αποκαλύφθηκε στην Wall Street Journal και αναφέρει ότι το Facebook έχει στα χέρια του έρευνες που δείχνουν ότι η πλατφόρμα Instagram είναι επιβλαβής και αρνητική επιρροή για εφήβους και ειδικά για κορίτσια. Δεν γνωρίζουμε αν η αλλαγή του Facebook σε Meta σχετίζεται με το ότι το Facebook δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι επίσης πολύ πιθανό ένα ή και τα δύο αυτά γεγονότα να σχετίζονται με την πρόσφατη διακοπή υπηρεσιών.

Τι αναμένουμε
Η μετάβαση στο Metaverse προφανώς έχει να κάνει με μία εξέλιξη του Facebook και όχι μια απλή αλλαγή ονόματος. Από την στιγμή που η Facebook έχει την εταιρεία Oculus και μπορεί να αξιοποιήσει τεχνολογία VR, ενώ διαθέτει και κανάλια που κάνουν livestream, ίσως ετοιμάζεται ένας ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός στην πλατφόρμα, τον οποίο θα δούμε όταν θα αλλάξει το όνομα και θα μεταβούμε πλέον στο Meta. Με τον ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό θα ενσωματωθεί μαζί ένα πλήθος υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, μία μερίδα χρηστών εκφράζει την ανησυχία του σε σχόλια για την νέα μορφή της πλατφόρμας και το τι θα έχει σε θέμα ελέγχου των ανθρώπων, αλλά και στο ρόλο που θα παίξει η τεχνολογία στη νέα πλατφόρμα Meta, καθώς υπάρχει αρκετή σύγκριση με διάφορες ταυτόσιμες έννοιες, που λόγω ελληνικής προέλευσης της λέξης μπορούμε εύλογα να αντιληφθούμε. 

Εν τω μεταξύ το Oculus Quest θα αλλάξει και αυτό όνομα και θα ονομάζεται Meta Quest.

Διαβάστε για την επένδυση 10 δις του Facebook στο Metaverse και συζητήστε για το Facebook στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification