• Ειδήσεις
  • Internet
  • 40 Τούρκοι μπλεγμένοι σε ξέπλυμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch συνελήφθησαν

40 Τούρκοι μπλεγμένοι σε ξέπλυμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch συνελήφθησαν

Hot
Ερμής Δερβίσης
40 Τούρκοι μπλεγμένοι σε ξέπλυμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch συνελήφθησαν

40 Τούρκοι μπλεγμένοι σε ξέπλυμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch συνελήφθησαν

Από την αστυνομία σε 11 νομούς. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/11/21] Σύμφωνα με αναφορά του Middle East Eye, μία ομάδα Τούρκων streamers, οι οποίοι είχαν μικρό αριθμό followers, λάμβαναν μεγάλα ποσά μέσω Bit donations, ξεπλένοντας έτσι περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι θεατές του Twitch μπορούν να αγοράσουν μεγάλα ποσά από Bits και να δωρίσουν στους αγαπημένους τους streamers. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη αναφορά, hackers έκλεβαν στοιχεία πιστωτικών καρτών από τυχαίο κόσμο και διαπραγματεύονται με τους streamers ώστε να τους κάνουν μεγάλες δωρεές μέσω των Bits. Οι streamers μετά επέστρεφαν το 80% της κάθε δωρεάς, κρατώντας τα υπόλοιπα ποσά, ξεπλένοντάς τα.

Μόλις η διαδικασία αυτή αποκαλύφθηκε, μέσω των αρχείων του Twitch που διέρρευσαν, οι Τούρκοι χρήστες του Twitch άρχισαν να ζητούν ένα καθαρότερο Twitch. Ένας από αυτούς είναι ο streamer Grimnax, που του είχε ζητηθεί να λάβει και αυτός μέρος στο κόλπο. Ο Greimnax δήλωσε: "Αυτό είναι κάτι, το οποίο πολλοί από εμάς γνώριζαν για χρόνια, όμως ούτε το Twitch, ούτε τo Amazon, ούτε το κοινό μπορούσαν να επιβεβαιώσουν. Περιμέναμε τα μεγάλα ονόματα να μιλήσουν για αυτό το θέμα, καθώς εγώ και άλλοι μεσαίας κατηγορίας influencers δεν θα ακουγόμασταν".

Ο streamer Jahrein, που έχει 1.7 εκατομμύρια ακόλουθους, δήλωσε: "Έχω καταθέσει και έχω δώσει δεδομένα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος". Εκπρόσωπος του Twitch δήλωσε: "Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινότητά μας ότι δεν θα διστάσουμε να λάβουμε δράση ενάντια σε λογαριασμούς που συμμετείχαν σε αυτό. Κάνουμε προσπάθειες για να εμποδίσουμε τις χρηματικές απάτες και μόνο τον Σεπτέμβριο δράσαμε ενάντια σε 150 συνεργάτες στην Τουρκία που έκαναν κατάχρηση των monetization tools".

[UPDATE: 4/1/21 - 40 άτομα συνελήφθησαν] Η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε 40 άτομα που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος στο Twitch. 4 ακόμη άτομα παραμένουν ελεύθερα και έχουν διαφύγει μέχρι στιγμής από τις συλλήψεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Twitch και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification