Νέο update του Google Chrome το κάνει πιο γρήγορο

Νέο update του Google Chrome το κάνει πιο γρήγορο

Νέο update του Google Chrome το κάνει πιο γρήγορο

Θα καταναλώνει 22% λιγότερη μνήμη RAM.

Οι βασικές λειτουργίες του Google Chrome μόλις έγιναν πιο γρήγορες. Μετά από ένα πρόσφατο update, οι αναζητήσεις που θα κάνετε μέσω του search bar, κάτι το οποίο η Google ονόμασε “Omnibox”, θα έχουν προφορτωμένα τα αποτελέσματα.

Τα στατιστικά των ταχυτήτων των browsers είναι μια περιοχή που πολλοί δεν καταλαβαίνουν τον αντίκτυπό τους σε real-life χρήση, όμως η Google δήλωσε ότι τα πιο κοινά αποτελέσματα αναζητήσεων θα φορτώνουν έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορα, δηλαδή θα απεικονίζονται σε λιγότερα από 500 milliseconds. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα κάνετε μια αναζήτηση και θα επιλέγετε μια από τις προτεινόμενες επιλογές, τότε θα ανακατευθύνεστε ακόμα πιο γρήγορα. Η νέα αυτή βελτίωση στην ταχύτητα της αναζήτησης θα εφαρμοστεί μόνο αν έχετε το Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, όμως η Google δήλωσε ότι και άλλες μηχανές αναζήτησης θα μπορούν να το αξιοποιήσουν, μετά από κάποιες αλλαγές.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το νέο update του Google θα κάνει τις αναζητήσεις του Chrome πιο γρήγορες από του Firefox και του Microsoft Edge, όμως η νέα αυτή τεχνολογία λειτουργεί χάρη στον ξεχωριστό memory allocator του Chrome με όνομα “PartitionAlloc”. Το “PartitionAlloc” πρακτικά ορίζει το πως το πρόγραμμα θα αξιοποιεί την RAM του PC σας και σε αυτή την περίπτωση θα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας. Προηγουμένως, τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας αποθηκεύονταν μέσω caching, κάτι που έκανε τον Chrome να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη RAM, καθώς και να προκαλεί crashes.

Ο νέος τρόπος για την αποθήκευση και φόρτωση πληροφοριών είναι μόνο ένα μέρος της αναδιαμόρφωσης του Chrome που προηγήθηκε μέσα στο έτος. Σύμφωνα με την Google, το νέο αυτό update θα βελτιώσει την χρήση της RAM έως και 22% και θα βελτιώσει την ταχύτητα σε άλλα μέρη του browser. Για αρκετά χρόνια, οι χρήστες του Chrome ασκούσαν κριτική στον browser λόγω του τεράστιου ποσού μνήμης RAM που κατανάλωνε. Το Chrome πλέον θα μπορεί να αξιοποιεί την RAM καλύτερα και να εμφανίζει αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Διαβάστε ακόμα για τις αλλαγές του Chrome που θα "σκοτώσουν" τα Ad-blockers και συζητήστε για την Google στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification