• Ειδήσεις
  • Internet
  • Πρώην υπάλληλος της Ethereum Foundation φυλακίστηκε γιατί μίλησε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα στην Βόρεια Κορέα

Πρώην υπάλληλος της Ethereum Foundation φυλακίστηκε γιατί μίλησε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα στην Βόρεια Κορέα

Πρώην υπάλληλος της Ethereum Foundation φυλακίστηκε γιατί μίλησε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα στην Βόρεια Κορέα

Πρώην υπάλληλος της Ethereum Foundation φυλακίστηκε γιατί μίλησε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα στην Βόρεια Κορέα

Τους βοηθούσε να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Ο Virgil Griffith, πρώην εργαζόμενος της Ethereum Foundation, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και δέχθηκε πρόστιμο 100.000 δολαρίων, αφού δήλωσε ένοχος για σχεδιασμό να παραβιάσει τον Αμερικάνικο νόμο, ειδικότερα τον νόμο “US International Emergency Economic Powers Act”.

Ο 39χρονος κατηγορήθηκε για “συμμετοχή σε συζητήσεις σχετικά με τεχνολογίες κρυπτονομισμάτων με σκοπό την αποφυγή κυρώσεων και ξέπλυμα χρημάτων” με τις αρχές της Βόρειας Κορέας και αν δεν είχε δηλώσει ένοχος θα λάμβανε ποινή φυλάκισης 20 ετών και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Griffith είχε ταξιδέψει στην Pyongyang, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, τον Απρίλιο του 2019 για να παρουσιάσει τεχνολογίες blockchain σε ένα συνέδριο για κρυπτονομίσματα, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει αίτηση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του την είχε αρνηθεί. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Griffith κατάλαβε πως τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποφύγει τις Αμερικάνικες κυρώσεις η Βόρεια Κορέα. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του, ο Griffith είχε δηλώσει τα εξής: “Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των blockchains είναι ότι είναι ανοιχτά. Η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να αποκλειστεί από αυτό ότι και να λέει η Αμερική και τα Ηνωμένα Έθνη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ethereum Foundation δήλωσε ότι δεν ενέκρινε, ούτε υποστήριζε την επίσκεψη του Griffith στην Pyongyang. Επτά μήνες μετά το συνέδριο ο Griffith συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Los Angeles. Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitali Buterin, εναντιώθηκε αρκετές φορές στις κατηγορίες που δέχθηκε ο Griffith, παρόλο που είχε αποδεχθεί το ότι η επίσκεψη του Griffith στην Pyongyang ήταν μια κακή ιδέα. Σε ένα γράμμα του πριν την καταδίκη του Griffith, ο Buterin έγραψε για την συμβολή του Griffith στην τεχνολογία του Ethereum, καθώς και στην ζωή του Buterin.

Ο Griffith σε ένα γράμμα του πριν την καταδίκη του έγραψε τα εξής: ”Μου είχε γίνει εμμονή να δω την χώρα αυτή πριν πέσει. Σαν κάποιος να πρόσφερε μια ευκαιρία να δείτε το Ανατολικό Βερολίνο λίγες ημέρες πριν πέσει το Τοίχος.” Ο Griffith είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει δεσμευτεί να “εκθέσει την διαφθορά και να περιορίσει την κατάχρηση της εξουσίας”.

Διαβάστε περισσότερα για το Ethereum και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification