• Ειδήσεις
  • Internet
  • Η συλλογή NFT Bored Ape Yacht Club παραβιάστηκε και οι χρήστες έχασαν εκατομμύρια δολάρια

Η συλλογή NFT Bored Ape Yacht Club παραβιάστηκε και οι χρήστες έχασαν εκατομμύρια δολάρια

Η συλλογή NFT Bored Ape Yacht Club παραβιάστηκε και οι χρήστες έχασαν εκατομμύρια δολάρια

Η συλλογή NFT Bored Ape Yacht Club παραβιάστηκε και οι χρήστες έχασαν εκατομμύρια δολάρια

Οι εκτιμώμενες απώλειες ανέρχονται σε τρία εκατομμύρια δολάρια.

Το Bored Ape Yacht Club, η πιο γνωστή συλλογή "τέχνης" του NFT παραβιάστηκε τη Δευτέρα.

Η κατοχή ενός Bored Ape μέχρι τώρα απαιτούσε την καταβολή ενός μεγάλου ποσού μετρητών και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτοί οι πίθηκοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία στο μέλλον Η σελίδα του Bored Ape Yacht Club στο Instagram και το Discord παραβιάστηκαν, και οι ένοχοι έστειλαν παραπλανητικά μηνύματα και στα δύο για να κλέψουν τα πορτοφόλια των κατόχων πιθήκων. Πολλοί πελάτες ξεγελάστηκαν από τα μηνύματα που έμοιαζαν επίσημα και έκαναν κλικ σε έναν σύνδεσμο που συνέδεε το πορτοφόλι τους, το οποίο στη συνέχεια μετέφερε το πιθηκοειδές περιεχόμενό του στους χάκερς. Πολλοί fans του Bored Ape φαίνεται να έχουν καθαρίσει τα κρυπτο-πορτοφόλια τους από τους χάκερς.

Το Bored Ape Yacht Club έδωσε την ακόλουθη εξήγηση: "Σήμερα το πρωί, ο επίσημος λογαριασμός του BAYC στο Instagram υπέστη hacking. Ο χάκερ δημοσίευσε έναν δόλιο σύνδεσμο προς ένα αντίγραφο της ιστοσελίδας του BAYC με ένα ψεύτικο Airdrop, όπου οι χρήστες καλούνταν να υπογράψουν μια συναλλαγή 'safeTransferFrom'. Αυτό μετέφερε τα περιουσιακά τους στοιχεία στο πορτοφόλι του απατεώνα".

Οι εκτιμήσεις για το κόστος του hack ποικίλλουν, αλλά φαίνεται λογικό να πούμε ότι οι εν λόγω hackers ξέφυγαν με περιουσιακά στοιχεία που έχουν θεωρητική αξία σε λίγα εκατομμύρια. Η Yuga Labs του Bored Ape Yacht Club δήλωσε: "Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ήταν ενεργοποιημένος και οι πρακτικές ασφαλείας γύρω από τον λογαριασμό IG ήταν αυστηρές. Η Yuga Labs και το Instagram διερευνούν επί του παρόντος πώς ο χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό. Εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα. Οι χοντρές εκτιμώμενες απώλειες λόγω της απάτης είναι 4 Bored Apes, 6 Mutant Apes και 3 BAKC, καθώς και διάφορα άλλα NFTs που υπολογίζονται σε συνολική αξία 3 εκατ. δολαρίων. Εργαζόμαστε ενεργά για να έρθουμε σε επαφή με τους επηρεαζόμενους χρήστες".

Δείτε επίσης πως πιέζει η Ubisoft τους developers της για να αποκτήσουν οι ίδιοι NFTs και να τα εισάγουν στα games και συζητήστε για τα NFTs στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification