• Ειδήσεις
  • Internet
  • Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media

Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media

Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media

Ότι είναι παράνομο offline, θα αντιμετωπίζεται παράνομο και...online.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου που αφορά τους κανόνες του Διαδικτύου. Ο νόμος αφορά την Google, το Facebook και διάφορα ακόμη social media.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους και να πληρώνουν ένα τέλος στις ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωσή τους. Η συμφωνία ήρθε μετά από περισσότερες από 16 ώρες διαπραγματεύσεων.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) είναι το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Ανταγωνισμού Margrethe Vestager για να χαλιναγωγήσει την Google, την Meta (Facebook, Instagram) και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ. Η κα. Vestager είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" (A Europe Fit for the Digital Age).

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vestager είπε: «Έχουμε μια συμφωνία για το DSA: Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ότι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως παράνομο στο διαδίκτυο – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα».

Η ευρωβουλευτής της Ιρλανδίας Deirdre Clune χαιρέτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ιρλανδία θα επωφεληθούν από την πράξη. «Οι νέοι κανόνες θα βάλουν τέλος στην ψηφιακή Άγρια Δύση όπου οι μεγάλες πλατφόρμες θέτουν τους κανόνες και το εγκληματικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral», είπε. Σύμφωνα με το DSA, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβίαση των κανόνων, ενώ οι επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να τους απαγορεύσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά ή βασίζεται σε ευαίσθητα δεδομένα όπως η θρησκεία, το φύλο, η φυλή και οι πολιτικές απόψεις. Θα απαγορευθούν επίσης τα σκοτεινά μοτίβα, που είναι τακτικές που παραπλανούν τους ανθρώπους να δώσουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ετήσια χρέωση έως και 0,1% του παγκόσμιου ετήσιου καθαρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους παρακολούθησης της συμμόρφωσής τους, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ΕΕ.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η μητρική Meta του Facebook, η Google και το Twitter – εταιρείες που έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στην Ιρλανδία.

Η Google δήλωσε ότι χαιρετίζει τους στόχους του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες να κάνει το Διαδίκτυο ακόμα πιο ασφαλές, διαφανές και υπεύθυνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαίοι χρήστες, δημιουργοί και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το Internet. «Καθώς ο νόμος οριστικοποιείται και εφαρμόζεται, οι λεπτομέρειες θα έχουν σημασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να κάνουμε σωστά τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος λειτουργεί για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα για τον τομέα NFT στο Facebook και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification